כונס יורוקום נדל"ן תוקף את ישראל קנדה ואלקטרה: "כוחניות, פועלות באופן בריוני"
הכונס חגי אולמן פנה לבית המשפט, שם הוא טוען כי שתי החברות, השותפות של יורוקום נדל"ן בפרויקט מידטאון, פועלות באמצעים פסולים על מנת להכשילו - מתוך רצון לכפות עסקה שבה ירכשו את הזכויות במחיר נמוך; ישראל קנדה ואלקטרה: "דוחות את התלהמות הכונס שחורג מסמכויותיו"
כונס הנכסים של יורוקום נדל"ן חגי אולמן יוצא בפנייה לבית המשפט במתקפה חריפה נגד השותפות בפרויקט מידטאון, אלקטרה וישראל קנדה, אותן הוא מאשים בפגיעה בנסיונותיו לאתר רוכשים פוטנציאלים לזכויות של יורוקום נדל"ן בפרויקט.
- המפרקים הזמניים של יורוקום נדל"ן: עו"ד שולי גולדבלט ושאול קוטלר
- נושי יורוקום נדל"ן: נחדש את בקשת צו הפירוק אם הבנקים לא יאשרו ההסדר
- באו לקלקל ויצאו מברכים: אינטרנט זהב צריכה לשלוח זר פרחים לבנקים הנושים
עקב מה שהוא מתאר כ"התנהלות כוחנית, חסרת עכבות ובלתי מתקבלת על הדעת של השותפים בפרויקט מידטאון – חברות ציבוריות נכבדות", הגיש הבוקר אולמן, בקשה דחופה לבית המשפט המחוזי בת"א, שבה הוא טוען כי השותפות, אלקטרה השקעות וישראל קנדה, "הגיעו לכלל מסקנה כי הדרך לכפות על כונס הנכסים ושמא על בית המשפט הנכבד, לבצע עסקה לרכישת זכויות קבוצת יורוקום במידטאון... הנה באמצעות הצבת מכשולים בפני כונס הנכסים ומניעת דרכו לאיתור רוכשים פוטנציאלים לזכויות קבוצת יורוקום במידטאון".
לטענת עו"ד אולמן ממשרד יהודה רווה ושות', החברות מעוניינות לרכוש בעצמן את הזכויות של יורוקום נדל"ן בפרויקט, על חשבון הנושים, ובשם מטרה זו מקשות על ביצוע תפקידו. "השותפות במידטאון פועלות באופן כוחני ולצערנו אף בריוני, במטרה להכשילו בתפקידו ככונס נכסים ואינן בוחלות בכל אמצעי הנקלע לידן כדי להביא לתוצאה שבה הליך כינוס הנכסים אינו מקודם והכל תוך מטרה להשיג הישג אחד ויחיד - רכישת זכויות מידטאון, בנזיד עדשים מאת כונס הנכסים - על אפם חמתם וזכותם של הנושים המובטחים ויתר נושי יורוקום נדל"ן".
אולמן טוען עוד, השותפות בפרויקט "סבורות בטעות, כי אם יסכלו את פעולותיו של כונס הנכסים בכוונת מכוון, יעלה בידן להכריחו ליתן הסכמה למכור את הזכויות בפרויקט בסכום של 111 מיליון שקל - סכום אשר אינו תואם כלל ועיקר את השווי הכלכלי האמיתי של הנכסים המשועבדים". עוד נטען בקשה כי השותפות, מסרבות להכיר במינויה של רוחה לוין כדירקטורית במידטאון ובהתאם לכך, אף הנחו את מנכ"ל הפרויקט, איציק חממי שלא לשתף עמה פעולה ולא למסור לה כל מידע בקשר למידטאון.
אולמן מסכם את בקשתו וכותב כי התנהלות שותפי מידטאון, "מפתיעה, מקוממת, קשה להלימה" ואף מונעת ממנו לפעול במסגרת תפקידו וסמכויותיו. "יש להצטער על כך שנדרשת בקשה זו להסיר מחדל חמור ביותר המבוצע על ידי חברות גדולות ומכובדות משל היו כאחד הפוחזים".
החברות ישראל קנדה ואלקטרה הגיבו: "החברות דוחות מכל וכל את ההתלהמות של כונס הנכסים בטיעוניו. הן סבורות כי הוא חורג מסמכויותיו, ומתעלם בהתנהלותו הן מטובתה של מידטאון והן מההליך התלוי ועומד לפני בית המשפט בעניין הבעלות במניותיה".