פארק פלאזה של פפושדו בדרך לרישום גם בבורסה בתל אביב
החברה לניהול מלונות באירופה קיבלה אישור למעבר מניותיה מהבורסה המשנית בלונדון לבורסה הראשית בעיר מ־30 ביולי. במקביל היא מנהלת מגעים לרישום המניות גם בת"א, כדי להתברג במדדים המובילים עם שווי של כ־3 מיליארד שקל
הבורסה בתל אביב עשויה לקבל בשבועות הקרובים שחקן חיזוק משמעותי. ל"כלכליסט" נודע כי חברת פארק פלאזה, שבשליטת אלי פפושדו ושותפו בוריס איוושה, המכהן גם כנשיא ומנכ"ל החברה, מנהלת מגעים לרישום מניותיה למסחר בתל אביב. החברה נסחרת כיום בבורסה המשנית בלונדון (AIM).
- איש העסקים אלי פפושדו יקים פרויקט של 285 יח"ד בר"ג
- גינדי השלימה רכישת הקרקע מפפושדו
- דיירי מגדל נווה צדק לפפושדו: שלם לנו 4.3 מיליון שקל
פארק פלאזה קיבלה אישור לכך שמניותיה יעברו להיסחר בבורסה הראשית של לונדון מ־30 ביולי. ההחלטה לעבור לבורסה העיקרית היא בעקבות התרחבות החברה בשנים האחרונות באמצעות רכישות וייזום נכסי תיירות חדשים.
מטרת החברה היא להגדיל את מעגל המשקיעים שלה ואת הנזילות של מניותיה. המעבר יאפשר למניה חשיפה לתעודות סל ולמשקיעים מוסדיים גדולים יותר מאשר בבורסה הקטנה שבה היא נסחרת כיום. המעבר לבורסה הראשית בלונדון יתבצע גם אם לא יקודם המהלך לרישום כפול בתל אביב.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
החברה נסחרת בבורסת לונדון לפי שווי של 629 מיליון ליש"ט - כ־3 מיליארד שקל, ואם הרישום הכפול אכן יבוצע, היא תיכנס באופן מיידי למדד ת"א־125, וייתכן שגם תתמודד על כניסה למדד המוביל בבורסה ת"א־35, עם יציאתן הצפויה ממנו של סלקום ופרטנר. פארק פלאזה תתמודד מול מועמדות אחרות ובהן כמו שפיר הנדסה, מגדל, גב־ים יואל.
מרבית ההכנסות מלונדון
פארק פלאזה עוסקת באחזקה, ניהול ותפעול של מלונות בבריטניה (בעיקר לונדון), הולנד, גרמניה, קרואטיה והונגריה. לחברה 39 בתי מלון, 33 מתוכם בבעלותה המלאה או החלקית. זאת בשונה מהמקובל במרבית החברות בענף המלונאות, שאינן מחזיקות בנדל"ן.
מלונות החברה פועלים באמצעות המותגים פארק פלאזה, שמשתמשת במותג רדיסון באירופה, Art'otel - מותג מלונות בוטיק, שהחברה יזמה ובנתה ונמצא בבעלותה המלאה, ו־Arena, אתרי נופש ומלונות על חוף הים בחצי האי איסטריה בקרואטיה.
פפושדו ואיוושה מחזיקים בשליטה בחברה (62%) כשאיוושה מחזיק 16% ופפושדו 46%. בעלי מניות גדולים אחרים הם הישראלי הפעיל בגרמניה ובריטניה בתחום הנדל"ן למגורים והמלונאות - יקיר גבאי (8.9%) באמצעות Aroundtown, קרן Hargreave (4.9%) וקרן ברוש הישראלית, שמחזיקה ב־3%.ברוש היא קרן אקטיביסטית, שנוהגת להיכנס לאחזקה בחברות ומנסה להציף בהן ערך. בעבר נכנסה להשקעה בחברות אי.די.בי אחזקות, אפריקה ישראל, אלקוברה, קמהדע ואחרות.
פארק פלאזה מנהלת 9,000 חדרים - 90% מהם בבעלותה. מהם 4,000 בלונדון ו־1,000 בהולנד. 500 חדרים נוספים מצויים בהליכי בנייה. ברשת מועסקים 3,400 עובדים.
ההכנסות של פארק פלאזה ב־2017 עלו ל־325 מיליון ליש"ט, לעומת 272 מיליון ליש"ט ב־2016, עלייה של 19%. העלייה בהכנסות מיוחסת, בין היתר, לשני מלונות חדשים שפתחה הרשת, פארק פלאזה לונדון ווטרלו ופארק פלאזה לונדון פארק רויאל, השקה של חדרים נוספים במלון פארק פלאזה לונדון ריברבנק וכן שיפוץ של מחצית החדרים בפארק־פלאזה ויקטוריה.
ה־EBITDA בשנת 2017 עלה ל־107.3 מיליון ליש"ט לעומת 94.1 מיליון ליש"ט בשנת 2016. הרווח הנקי ב־2017 ירד ל־29.9 מיליון ליש"ט, לעומת 38.2 מיליון ליש"ט ב־2016, ירידה של 22%. הירידה ברווח, למרות השיפור התפעולי, נבעה מהכנסות חד פעמיות של 33.7 מיליון ליש"ט, שנרשמו ב־2016 בעיקר בעקבות רווחי הון המיוחסים לפעילות החברה־הבת הקרואטית - ארנה.
מרבית הכנסות החברה, 185 מיליון ליש"ט, מגיעות מלונדון, שאחראית ל־57% מההכנסות השנתיות של פארק פלאזה. לונדון היא גם האיזור הרווחי של החברה ותרמה 60 מיליון ליש"ט ל־EBITDA. ההכנסות מהולנד הסתכמו ב־43.2 מיליון ליש"ט ו־13.2% מההכנסות הכוללות ו־EBITDA של 13.2 מיליון ליש"ט, ואילו גרמניה סיפקה 30.7 מיליון ליש"ט מההכנסות ו־EBITDA של 4.3 מיליון ליש"ט. 18 מיליון ליש"ט מההכנסות נבעו מניהול בתי המלון.
ההון העצמי של פארק פלאזה הסתכם בסוף 2017 ב־441 מיליון ליש"ט. לחברה חוב של 700 מיליון ליש"ט ומזומנים בהיקף 290 מיליון ליש"ט.
שווי המניה יוכפל
בית ההשקעות אדיסון פירסם באחרונה ניתוח ובו העמיד את שווי המניה של פארק פלאזה על 24 ליש"ט לעומת 14.3 ליש"ט ביום פרסום האנליזה ו־14.8 ליש"ט ביום שישי האחרון. "מחיר המניה הנוכחי אינו משקף את השווי האמיתי של הנכסים, שמרביתם רשומים בשווי ההיסטורי ללא שיערוך, ולא את יתרת הנזילות בקופת החברה, שעומדת על 290 מיליון ליש"ט בסוף 2017", ציינו באדיסון. עוד נודע כי החברה שינתה את כללי החשבונאות שעל פיהם היא פועלת והחלה לפרסם הערכות שווי שביצעה על נכסיה כדי לשערך אותם, לאחר שעד היום היו רשומים בעלויות היסטוריות.
הרישום של פארק פלאזה למסחר בארץ אמור להגביר את הסחירות במניה, ומחברה קטנה בבורסת לונדון להפוך אותה לחברה גדולה בבורסה הישראלית, כך מקווים בחברה. בימים האחרונים החלו פפושדו, בנו יואב ובוריס איוושה להיפגש עם גופים מוסדיים בארץ.
חברת ים סוף של פפושדו, שהפעילה בין היתר את מלון אביה סונסטה בטאבה, היתה רשומה בבורסה בתל אביב ונמחקה מהמסחר ב־2002.
מפארק פלאזה לא נמסרה תגובה.