בענף הקנאביס מנצלים את הזינוק במניות לטובת גיוסים
טוגדר, המזנקת הגדולה מתחילת השנה, שקפצה ב־440%, יוצאת לגיוס של 11 מיליון שקל. 13 חברות הצטרפו לבורסת תל אביב אף שיצוא טרם אושר
לחצו כאן לעמוד הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט
לא פחות מ־13 חברות מתחום הקנאביס הצטרפו לבורסת תל אביב, והן כובשות את צמרת התשואות מתחילת השנה. עם אלה נמנות תפן, שהודיעה רק במאי על כניסתה לתחום, חתמה על הסכם למכירת קנאביס ב־40 מיליון שקל לשלוש שנים - ומנייתה זינקה ב־366%; הון אחזקות, שעתידה למזג לתוכה את חברת הקנאביס הרפואי קנביט, עלתה ב־355%; די פארם, שרוצה ליצוק לתוכה את פעילות יו אן וי מדיסין הפרטית, המתמקדת בקנאביס רפואי, זינקה ב־94%. באותה תקופה מדדי המניות בתל אביב הניבו תשואה אפסית.
- מצטרפת חדשה לשיגעון: אינטרקיור נכנסת להשקעה בקנאביס רפואי
- שוק הקנאביס הקנדי יסמן את הדרך לשאר העולם
- עימות בדיון על יצוא קנאביס: "היו צרחות, כמעט מכות"
מעל לכולן בלטה מניית טוגדר, שזינקה מתחילת השנה בלא פחות מ־440%. ללא פעילות ממשית, טוגדר הגיעה לשווי שוק של 370 מיליון שקל. כעת החברה, שבניהול ניסים ברכה, רוצה לגייס 11 מיליון שקל מהציבור. טוגדר תציע חבילה של 100 מניות לפי מחיר מינימלי של 8.16 שקלים - כמעט זהה למחיר הנעילה אמש, 8.15 שקלים. רוכשי החבילה יקבלו גם 100 אופציות ללא תמורה, שניתנות למימוש למניה ב־8.16 שקלים עד ספטמבר.
טוגדר, שמנייתה ירדה אתמול ב־12% על רקע הדילול הצפוי של בעלי המניות, מייעדת את כספי ההנפקה להשקעות הנדרשות להקמה של חוות גידול בישראל ובאפריקה ושל מפעל לעיבוד קנאביס.
משקיעי טוגדר חששו שכספי ההשקעה ינוצלו להחזרים של הלוואת בעלים בהיקף 3 מיליון שקל. תנאי ההלוואה הוצמדו באופן חריג למחיר המניה של טוגדר, והזינוק החד במניה מגדיל את ההחזר לבעלי השליטה לסכום חלומי של עשרות מיליוני שקלים. חברת הקנאביס התחייבה כי תמורת ההנפקות שלה לא מיועדת להחזרי הבעלים.
טוגדר רוצה להפוך למובילה בתעשיית הקנאביס הרפואי העולמית, אך מימוש הפוטנציאל העסקי מצוי בסימן שאלה: יצוא קנאביס מישראל טרם אושר וגם הגידול אושר רק בשמונה חוות קיימות. טוגדר מגדירה בין גורמי הסיכון שלה מצב שבו לא יאושר יצוא קנאביס ולא יחודשו האישורים הזמניים שקיבלה. טוגדר הצהירה כי בכוונתה להתחיל לייצר קנאביס בישראל ובאפריקה כבר בסוף השנה, ומשנת 2019 היא מתכננת לייצר 5 טונות בישראל בשנה ועוד 30 טונות באפריקה.
שוק הקאנביס בעולם מגלגל 6-5 מיליארד דולר בשנה, ועל פי הערכות, עד 2020 השוק צפוי לעבור רף של 40 מיליארד דולר בשנה."תחום הקנאביס הרפואי הוא השוק הגדל במהירות הגדולה ביותר בעולם, וצפון אמריקה הפכה להיות יעד אסטרטגי", מסביר יוסי בורנשטיין, יו"ר cann10 - חברה ישראלית פרטית המספקת שירותים בתעשיית הקנאביס הרפואי. לדבריו, "קנאביס רפואי בדרך להיות שווה יותר מנפט. תעשיית הקנאביס הרפואי בישראל מצויה באי־ודאות רגולטורית, לכן חברות רבות מחליטות להרחיב את פעילותן בעולם ולא פה".