דיווח שוטף
וול סטריט ננעלה בעליות; גו פרו טסה ב-17.7%
המדדים המובילים בניו יורק ננעלו בעליות, לאחר דו"ח התעסוקה של יולי, שהצביע על תוספת של 157 אלף משרות בלבד, אך במקביל גם על ירידה בשיעור האבטלה ל-3.9%. סין הגיבה לאיומי טראמפ במכסים חדשים בהיקף של 60 מיליארד דולר; בלטו במסחר: סימנטק שהודיעה על פיטורי 9% מעובדיה לאחר רבעון מאכזב - וירדה ב-7.8% ויצרנית מצלמות האקסטרים גו פרו שזינקה אחרי דו"חות מוצלחים; לאחר הצלילה אתמול - טבע עלתה ב-2.6%
ניקיי שנגחאי האנג סנג פוטסי דאקס קאק דאו ג'ונס S&P 500 נאסד"ק
23:00 - המדדים המובילים בניו יורק ננעלו הערב בעליות. דאו ג'ונס ו-S&P 500 הוסיפו לערכם 0.5%, נאסד"ק עלה ב-0.1%. בסיכום שבועי, עלה נאסד"ק ב-1%, S&P 500 התחזק ב-0.8%, ודאו ג'ונס בלטו במסחר: יצרנית מצלמות האקסטרים גו פרו שזינקה ב-17.7%, וסימנטק שאיבדה 7.8%, על רקע דו"חות מאכזבים והודעה על כוונה לפטר 9% מעובדי החברה. טבע הישראלית עלתה ב-2.6% לאחר שצללה אתמול, על רקע דו"חות הרבעון השני.
21:45 - מחיר הנפט הגולמי מסוג WTI ירד היום ב-0.7% ונקבע על 68.5 דולר לחבית. בסיכום שבועי, ירד הנפט השבוע ב-0.3%. זוהי הירידה השבועית הרביעית של הזהב השחור בחמשת השבועות האחרונים. במקביל מחיר הזהב עלה היום ב-0.3% ונקבע על 1,223.2 דולר לאונקיה. בסיכום שבועי, ירד מחיר המתכת היקרה ב-0.8% ורשם שבוע רביעי רצוף של ירידות.
19:45 - מגמה מעורבת נרשמת בשעה זו בוול סטריט, כאשר דאו ג'ונס עולה ב-0.4% ונאסד"ק מאבד מערכו 0.2%. S&P 500 עולה ב-0.2%. בולטות במסחר: מניית חברת המצלמות GoPro עולה ביותר מ-20% לאחר שהתוצאות שפרסמה לרבעון השני התעלו על התחזיות המוקדמות. מניית החברה ירדה ב-14% בשנה האחרונה. מניית אפל רושמת היום יום סולידי עם עלייה של 0.4%. ענקית האבטחה סימנטק יורדת ביותר מ-10%, לאחר רבעון מאכזב שבעקבותיו הודיעה החברה כי תפטר 9% מהעובדים שלה.
19:30 - בורסות אירופה ננעלו הערב בעליות בהובלת סקטור הבנקים בתום שבוע תנודתי. מדד הבנצ'מארק הפן-אירופי Europe Stoxx 600 עלה היום ב-0.7%, אך סיים את השבוע בירידה של 0.5%. בין המדדים הבולטים עלה הקאק הצרפתי ב-0.3%, הדאקס הגרמני הוסיף לערכו 0.6%, והפוטסי הבריטי זינק ב-1.1%. מניות הפיננסיים רשמו היום עליות נאות: RBS עלה ב-3% לאחר שהודיע על החלטתו לחלק דיבידנד לראשונה זה עשור. על פי גולדמן זאקס, מגזר הבנקים באירופה הציג "רבעון בריא" עם שיפור של 22% ברווחיות ועלייה באיכות האשראי. המבטחת הגרמנית אליאנץ עלתה ב-1% לאחר שאישרה כי היא בדרך לעמוד בתחזית הרווח ל-2018.
17:00 - הסינים מגיבים לאיומי טראמפ להעלות מ-10% ל-25% את שיעור המכס על מוצרים סיניים בהיקף של 200 מיליארד דולר. היום הודיע שר המסחר הסיני על הטלת מכסים חדשים על מוצרים אמריקאים בהיקף של 60 מיליארד דולר. המכסים החדשים ייכנסו לתוקף, בהתאם לצעדים שיינקטו האמריקאים.
16:30 - המדדים המובילים בניו יורק פתחו את המסחר היום בעליות קלות של עד 0.2%. זאת, לאחר דו"ח התעסוקה שהצביע על תוספת של 157 אלף משרות בלבד לשוק האמריקאי בחודש יולי (פחות מהצפי שהיה לתוספת של 190 אלף משרות),אך גם לאחר ירידה בשיעור האבטלה מ-4% ל-3.9%.
15:35 - המשק האמריקאי הוסיף 157 אלף משרות בחודש יולי לעומת ציפיות של כ-190 אלף, אך השיעור האבטלה ירד מ-4% ל-3.9% - כך עולה מדו"ח התעסוקה של משרד העבודה האמריקאי. עוד עולה מהדו"ח כי המשכורת השעתית הממוצעת בארה"ב עלתה ביולי ב-7 סנט עד ל-27.05 דולר. בכך, נותר קצב עליית המשכורות ביולי על 2.75 בחישוב שנתי. משרד העבודה גם תיקן כלפי מעלה את מספר המשרות שנוצרו במאי וביוני ב-59 אלף בסך הכל. במאי יצר המשק האמריקאי 268 אלף משרות לעומת הערכה של 244 אלף משרות שפורסמה קודם לכן ואילו ביוני יצר המשק האמריקאי 248 אלף משרות לעומת הערכה של 213 אלף משרות שפורסמה קודם לכן.
15:15 - החוזים העתידיים על המדדים המובילים בבורסות ניו יורק מצביעים על עליות שערים של עד 0.4% בפתיחת יומו האחרון של שבוע המסחר בוול סטריטולפני דוח התעסוקה לחודש יולי שיתפרסם בשעה 15:30 שעון ישראל. מניית ענקית הטגנולוגיה אפל שעלתה אתמול בכ-3% וננעלה במחיר של 207.4 דולר - מחיר המשקף לה שווי חברה של טריליון דולר, צפויה להמשיך ולהתבסס ברמת השיא ההיסטוריות. זאת על פי המסחר המוקדם המתנהל במניה.
מניית תאגיד המזון האמריקאי קראפט-היינץ מזנקת ב-5% בטרום המסחר לאחר פרסום הדוחות הכספיים שהציגו כי הוא עקף את תחזיות האנליסטים המוקדמות. החברה, שהיא אחת משתי חברות המזון והמשקאות הגדולות בארצות, דיווחה על הכנסות של 6.69 מיליארד דולר - זאת לעומת הכנסות של 6.58 מילארדר דולר. למרות המגמה החיובית בשוקי המניות, בשוקי הסחורות הגלובליים נרשמות ירידות: הנפט מסוג WTI נסוג ב-0.6% ונסחר תמורת 68.5 דולר לחבית. הנפט מסוג ברנט נחלש אף הוא בהפרש דומה ונסחר תמורת 73.3 דולר החבית.
13:00 - נגיד הבנק המרכזי הבריטי מארק קרני הזהיר היום (ו') כי הסבירות שבריטניה תעזוב את האיחוד האירופי ללא הסכם שמסדיר את המהלך היא "גבוהה באופן מטריד". לדברי קרני, תרחיש כזה יטלטל את הכלכלה בממלכה. "אני חושב שהסיכויים לכך בנקודה זו הם גבוהים באופן מטריד", אמר קרני בראיון לתוכנית רדיו ב-BBC. הוא ציין כי פרישה של בריטניה מהאיחוד ללא הסכם ידחוף כלפי מעלה את המחירים, ויביא ל"שיבוש ברמת הפעילות הכלכלית". דבריו של קרני מגיעים יום לאחר שהבנק בראשותו העלה את שיעור הריבית לרמה שהיא היתה בו לפני המשבר הפיננסי של העשור הקודם. דבריו מגיעים גם על רקע פגישתה הצפויה היום של ראש ממשלת בריטניה תרזה מיי עם נשיא צרפת עמנואל מקרון.
12:30 - המסחר באירופה מתנהל בשעה זו בעליות שערים של עד 0.4% במדדים המובילים. המשקיעים ממתינים לדוח התעסוקה לחודש יולי בארה"ב שיתפרסם בשעה 15:30 שעון ישראל.
11:55 - ענקית שיתוף הנסיעות הסינית דידי צ'ושינג וחברת אנט פייננשל - זרוע הפינטק של עליבאבא - נמצאות במשא ומתן על רכישה משותפת של חברת האופניים השיתופיים הסינית אופו (ofo). לפי דיווח בסוכנות הידיעות רויטרס, חברת שיתוף האופניים הנתונה בקשיים עשויה להירכש לפי שווי של 2 מיליארד דולר. רכישה עתידית של אופו תהיה שלב נוסף בתהליך הקונסולידציה שעובר על ענף האופניים השיתופיים הסיני, שהתחרות האימתנית בו הביאה חברות סטארט-אפ להפסיד מאות מיליוני דולרים. אם אכן אנט פייננשל תמנה על רוכשות אופו, החברה, שכבר זכתה למימון של עליבאבא, תהפוך לתלויה בענקית הקמעונאות אף יותר.
10:05 - המסחר בבורסות המובילות באירופה נפתח הבוקר בעליות שערים של עד 0.3%. בתוך כך, המסחר בבורסות אסיה ננעל במגמה מעורבת - ניקיי ירד ב-0.1%, האנג סנג ירד ב-0.2% ומדד שנגחאי איבד 1% מערכו.
יצרנית כלי הרכב היפנית טויוטה דיווחה היום (ו') על עלייה של 7.2% ברווח הנקי שלה לרבעון, והכתה בכך את תחזיות האנליסטים. הרווח הנקי של טויטה לרבעון שהסתיים ב-30 ביוני הגיע ל-657.3 מיליארד ין (5.88 מיליארד דולר), זאת לעומת 613 מיליארד ין בתקופה המקבילה אשתקד. הדעה הרווחת בקרב אנליסטים היתה שהשורה התחתונה של טויוטה ברבעון תישאר ללא שינוי בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד. אבל, מכירות חזקות באסיה, בשילוב עם הפחתת עלויות, סייעו להגדיל את רווחי החברה. לפי דו"חות טויוטה, היא מכרה 2.23 מיליון מכוניות ברבעון, עלייה של 21 אלף מכוניות לעומת הרבעון המקביל ב-2017.
10:00 - הירידות בבורסות סין בעקבות מלחמת הסחר עם ארה"ב גרמו לה לאבד את מעמדה כשוק המניות השני בגודלו בעולם. לפי דיווח "הפייננשל טיימס", שוויו של שוק המניות הסיני הגיע ל-6.09 טריליון דולר בעת סגירת המסחר ביום חמישי. לעומת זאת, שוויו של שוק המניות היפני הגיע ל-6.16 טריליון דולר באותו היום. שוק המניות הסיני עבר בגודלו את שוק המניות היפני בנובמבר 2014 והפך לשני בגודלו בעולם. שוק המניות הגדול בעולם הוא זה של ארה"ב, ששוויו נאמד ב-31 טריליון דולר, נכון לאתמול. חילופי המקומות בין סין ליפן הגיעו בעקבות ירידות בבורסות אסיה שנרשמו על רקע הודעת הבית הלבן על כוונת ארה"ב להעלות מסי יבוא על סחורה סינית בשווי 200 מיליארד דולר מ-10% ל-25%. מלחמת הסחר בין ארה"ב לסין העיבה על שוק המניות הסיני עוד לפני כן. המדד המשולב של בורסת שנגחאי איבד מתחילת השנה 16.3% והיום (ו') הוא נסחר ברמה נמוכה בכ-23% מתחת לשיא שהוא רשם ב-12 החודשים האחרונים.
8:35 - המניות בבורסות אסיה נסחרות היום (ו') במגמה מעורבת, לאחר שאתמול נרשמו בהן ירידות חדות. עוד ברקע המסחר, העלייה במניות חברות הטכנולוגיה בארה"ב אמש, שהפכו את אפל לחברה הציבורית הראשונה בהיסטוריה שהגיעה לשווי שוק של טריליון דולר.
- בורסות ניו יורק: אפל הובילה את נאסד"ק לעליות שערים
- היסטוריה בוול סטריט: אפל נגעה בשווי של טריליון דולר
- טראמפ מציע להעלות את המכס על מוצרים מיובאים מסין מ-10% ל-25%
מדד הניקיי בבורסת טוקיו עולה ב-0.1% בהובלת מניות חברות ענף הרכב והתחבורה. מניית סוזוקי בולטת במיוחד ועולה ב-8.4% לאחר פרסום דו"חות רבעוניים טובים. מנגד, מניות חברות התשתיות והפיננסים היפניות רושמות ירידות.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
מדד קוספי בבורסת סיאול עולה ב-0.6% בהובלת מניות חברות התעשייה והקוסמטיקה. מניית ענקית הטכנולוגיה סמסונג נסחרת בעלייה קלה של 0.1%. גם המניות בבורסת סידני נסחרו בעליות קלות והמדד המרכזי בה S&P/ASX 200 עלה ב-0.1%. בהונג קונג ירד מעט מדד האנג סאנג, שאיבד 0.06%, וכעת הוא עולה בשיעור של 0.1%. בסין, המדד המשולב של בורסת שנגחאי עולה ב-0.1%. הבורסה בסינגפור יורדת ב-0.3%.
המגמה המעורבת ומשנה הזהירות שנקטו המשקיעים מגיעים על רקע עלייה במתיחות בענייני הסחר בין סין לארה"ב. אתמול מסר הבית הלבן כי הנשיא דונלד טראמפ הורה למשרדו של נציב הסחר רוברט לייטייזר לבחון את העלאת מסי היבוא על מוצרים סיניים בשווי 200 מיליארד דולר מ-10% ל-25%. בתגובה, הודיעה סין כי היא "מוכנה עד תום" להגן על "האינטרסים של העם הסיני ועל הסחר החופשי".
וישנו ורטהאן, מנהל מחלקת הכלכלה והאסטרטגיה בבנק היפני מיז'והו, אמר ל-CNBC כי "כל פתרון למחלוקות הסחר בין סין לארה"ב יהיה כרוך בהבנה של כל אחת מהן את הצד האחר, ולא לנסות לסחוט אותו בכוח. כרגע נראה שאלו ציפיות גדולות מדי".