$
שוק ההון

בעקבות רכישת תעש: אלביט תרשום הוצאה חד פעמית של כ-70 מיליון דולר ברבעון הרביעי

רווחי ה-Non Gaap שרשמה אלביט מערכות ברבעון השלישי של 2018 עמדו על כ-70 מיליון דולר, כך שהמשמעות של ההוצאות שמעריכה החברה עשויה להעביר אותה להפסד

חזי שטרנליכט 10:3729.01.19

נמשכות ההשפעות השליליות של רכישת תעש על ידי חברת אלביט מערכות (ג'). אלביט מדווחת הבוקר למשקיעים כי העלויות שנובעות מארגון מחדש של עסקיה, כתוצאה מרכישת תעש, ינועו בין 65 ל-75 מיליון דולרים והחברה תרשום אותן ברבעון האחרון של 2018. התוצאות יירשמו בסעיף של עלות מכר בדו"ח הרווח וההפסד של החברה ויותאמו בתקינת ה-Non Gaap, כלומר כהוצאות חריגות וחד פעמיות. מדובר בסוג של אזהרת רווח של החברה שמדווחת כתוצאה מהרכישה.

 

 

רווחי ה-Non Gaap שרשמה אלביט מערכות ברבעון השלישי של 2018 עמדו על כ-70 מיליון דולר, כך שהמשמעות של ההוצאות שמעריכה החברה הבוקר עשויה להעביר אותה להפסד, זאת בהתאם להשפעה של התוצאות הסופיות שטרם סוכמו. ההיקף כאמור הוא משמעותי לרבעון הרביעי ויכול להיות מתורגם למחיקת רוב הרווח לאותו רבעון, אך הוא חד פעמי ויש לזכור כי לחברה מאזן כולל של כ-4.5 מיליארד דולרים, כך שמדובר בסופו של דבר בהשפעה מוגבלת.

 

אלביט למעשה בחנה מאז השלמת הרכישה, את הכפילויות בפעילויות ובתשומות השונות שנוצרו לה כתוצאה מרכישת תעש. היא מבצעת בצעד זה מחיקה חשבונאית, שבה היא למעשה "מוותרת" ומוחקת את מה שלא נחוץ לה, במקרים שבהם הרכישה מייצרת לה אלטרנטיבה טובה יותר. לדוגמא, אם מרכישת תעש נוסף לה מכונות חדשות יותר שבהן תעשה שימוש על פני ציוד ישן זהה שהיה בהחזקתה טרם העסקה. החברה ביצעה תהליכי מחיקות דומים גם לאחר רכישות גדולות שביצעה בעבר כגון חברת אלישרא ואחרות. החברה צפויה לפרט בדיוק מה נמחק מהדו"חות הכספיים כתוצאה מהצעד, עם פרסום התוצאות הכספיות לשנת 2018, במארס הקרוב.

 

בצלאל מכליס נשיא ו מנכ"ל אלביט בצלאל מכליס נשיא ו מנכ"ל אלביט צילום: עמית שעל

 

אלביט מערכות מציינת כי כתוצאה מרכישת תעש, עליה שילמה למדינה כ-1.8 מיליארד שקל, לאחר הליך מכרז ארוך, היא מארגנת מחדש מספר פעילויות בהקשר לרכישה. הארגון מחדש כלל בין היתר הקמה של שתי חטיבות עסקיות. האחת היא חטיבת יבשה ותעש אשר תתמקד במערכות יבשתיות הכוללות מערכות לרכב צבאי, מערכות ארטילריה ופעילויות תעש. החטיבה השנייה היא חטיבת התקשו"ב והסייבר אשר תתמקד במערכות שליטה ובקרה (שו"ב), רדיו ותקשורת, ביטחון פנים וסייבר מודיעיני.

 

לפי אלביט, הארגון מחדש נועד לשפר את הסינרגיה בחברה בכל הקשור לפעילויות שנרכשו ולענות בצורה טובה יותר על דרישות השוק וצרכי התמיכה בלקוח. על אף ההשלכה החשבונאית החד פעמית שנרשמת בהיקף של עשרות מיליוני דולרים, החברה מציינת כי היא מאמינה כי רכישת תעש והארגון מחדש ישפיעו באופן חיובי על עסקיה העתידים שלה. ההודעה על הרכישה של תעש התפרסמה במארס שעבר והעסקה הושלמה לקראת סוף חודש נובמבר האחרון. ההשפעה הכוללת על התוצאות הפיננסיות של הרבעון הרביעי של 2018 תיכלל בדוח החברה לרבעון הרביעי אשר צפוי להתפרסם במרץ 2019.

 

לרכישת תעש היו שתי השפעות שליליות בולטות על החברה עד כה. הראשונה היא הודעת חברת דירוג האשראי מידרוג בתחילת ינואר כי היא מורידה את אופק הדירוג של החברה לנוכח הרכישה. מידרוג הזהירה כי הדירוג של אלביט מערכות עלול לרדת בשנה או בשנתיים הקרובות. זאת במקרה שמידרוג תעריך בוודאות גבוהה כי אין ביכולתה של אלביט מערכות לשקם את יחסי הכיסוי שיורידו את יחס החוב ל-EBITDA אל מתחת לפי 2.5 (כיום עומד על פי 3). או לחילופין, אם תעריך חברת הדירוג כי השחיקה במיצובה הפיננסי של אלביט גבוהה מהערכותיה הנוכחיות.

 

בנוסף עוד הבנק הבריטי HSBC כי הוא מפסיק את השקעותיו באלביט מערכות, בסוף דצמבר האחרון, וזאת גם כן כהשלכה של רכישת תעש, בשל החימושים השונים של תעש שמנוגדים לכאורה למדיניות ההשקעות של הבנק. גופי BDS שונים טענו כי הפסקת ההשקעה נעשתה לאחר מאמץ מתמשך שלהם להשפיע על HSBC בנושא. ב-HSBC מסרו בתגובה לשאלת "כלכליסט" בנושא כי "עסקי ניהול הנכסים שלנו הפסיקו להשקיע (DIVEST) באלביט בהתבסס על מדיניות (ההשקעה) הבטחונית המוצהרת הנוגעת לחימושי מצרר (Cluster Munitions), ולא בתגובה לכל סוג של קמפיין".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x