דירקטוריון איילון נגד בעל השליטה: "מפעיל לחצים פסולים ואיומים"
במכתב חסר תקדים בחומרתו תוקף דירקטוריון חברת הביטוח את לוי רחמני שאולץ לפני חצי שנה להתפטר מהדירקטוריון על ידי רשות שוק ההון: "מנסה לקבוע את זהות נושאי המשרה בחברה"
אחרי שפרשת שלמה אליהו בעל השליטה במגדל והשאלות שעלו סביב כללי הממשל התאגידי בחברה נראתה שדועכת מגיע סיפור דומה מעברה של חברת הביטוח איילון.
- דוחות ישראכרט חושפים: פועלים קיבל טיוטת מכתב מבנק ישראל המציג את המגבלות על ביט
- זינוק של 36% בתיק האשראי של ישראכרט ב-2018 ל-4.8 מיליארד שקל
- מהפך בראש: אקסלנס גמל מובילה את הגיוסים ממתחרים
בדיווח חסר תקדים ממש בבורסה מדווח דירקטוריון חברת הביטוח שבשליטת לוי רחמני כי הוא שלח אתמול מכתב לבעל השליטה שלה לוי רחמני שבו הוא מטיח כנגדו טענות ל"מעורבות יתר של בעל השליטה והפעלת לחצים פסולים מצידו בענייני החברה, המנסים לפגוע בממשל התאגידי שנבנה בחברה בשנים האחרונות".
תכן מכתבו של לוי רחמני לדירקטוריון לא נחשף בדיווח. המכתב שנשלח לרחמני על ידי הדירקטוריון נשלח בתיאום עם הממונה על שוק ההון ד"ר משה ברקת. כזכור בספטמבר האחרון חשף כלכליסט כי לוי רחמני אולץ על ידי רשות שוק ההון להתפטר מדירקטוריון חברת הביטוח איילון וזאת בתקופה שדורית סלינגר כבר סיימה את תפקידה וטרם מונה ממונה חדש. מי שהוביל את התהליך היה אז הסגן הבכיר ברשות -עבד חסדיה שהבהיר לרחמני כי אם לא יתפטר יזומן לשימוע.
במכתב מתריעים חברי הדירקטוריון כי התנהלות בעל השליטה – "לרבות הלחצים והאיומים שהוא מפעיל" לטענתם במטרה להשפיע על התנהלות החברה ולקבוע את זהות נושאי המשרה בה - מנוגדים לעקרונות יסוד בממשל תאגידי תקין, ויש בהם כדי להפריע לנושאי המשרה של החברה (ובראשם הדירקטוריון ויו"ר הדירקטוריון) לשקול ולקבל את החלטותיהם מתוך ראיית טובתה של החברה והאינטרסים של החברה בלבד, לטובת כלל בעלי מניותיה (כולל בעל השליטה), מחזיקי האג"ח שלה, מנהליה, עובדיה, ספקיה וסוכניה".
חברי הדירקטוריון הודיעו כי "כפי שנהגו עד עתה והקפידו על חובתם ונאמנותם כלפי החברה וכלל בעלי מניותיה, לא יוכלו ואין בכוונתם להשלים עם מהלכים אלו של בעל השליטה, אשר מבקש להצר את צעדי יו"ר הדירקטוריון ויתר חברי הדירקטוריון ולפגוע בסמכויות ההנהלה, והם עומדים על כך שבעל השליטה יחדל לאלתר מנסיונות ההתערבות הפסולה שלו בניהול ענייני החברה, אשר עלולים לפגוע ביציבות הניהולית שלה, ולהסב נזק לבעלי מניותיה, לנושיה ולמבוטחי החברה הבת שלה, במיוחד לאור העובדה שכ- 32.7% מבעלי מניות החברה הינם משקיעים מוסדיים ואחרים, שאך לפני פחות משנה הביעו אמון בחברה, בדרכה ובנושאי המשרה שלה, בהנפקה שבה גויסו (במניות ובאג"ח) כ- 167 מיליון שקלים".
חברי הדירקטוריון הדגישו כי הם מביעים אמון מלא ביו"ר הדירקטוריון, ובדרך הניהולית שאותה הוא מוביל, וכן מביעים הם אמון מלא בעמידתו הנחושה של היו"ר מול נסיונות אלו של בעל השליטה, בכל הנוגע להקפדה על הדין ועל כללי ממשל תאגידי תקין, מול מערכת לחצים קשה.
עו"ד אפרים אברמזון, ממשרד אפרים אברמזון ושות' המייצג את מר לוי רחמני, מסר בתגובתה: "מר לוי רחמני סיים בסוף השנה שעברה את כהונתו כמנכ"ל חברת איילון אחזקות בע"מ וכדירקטור בה, ואין לו כיום כל תפקיד בחברה. מאותו רגע שסיים את תפקידו, אין למר רחמני כל יכולת להתערב בעבודת הדירקטוריון ואין לו כל כוונה שכזו. הוא מכיר בכך שדירקטוריון החברה סוברני לחלוטין לפעול כמיטב שיקוליו העסקיים, תוך שמירה על חובת האמון והזהירות כלפי החברה. אולם, צריך לדעת, כי חובת האמון והזהירות חלה גם כלפי בעלי מניותיה וגם כלפי בעל השליטה.
מר רחמני מחזיק שני שליש מהון המניות של החברה. הוא הקים את החברה והשקיע במפעל המפואר הזה עשרות רבות של שנות חייו. והנה התברר לו שיש כוונה להעביר את השליטה בחברה מבעל גרעין השליטה לשלטון מנהלים. נראה שיש מי שהתבשם "התבשמות יתרה" מהאופנה החדשה של מנהלים שלא השקיעו מכספם בחברה, יתעלמו מבעל השליטה ויפעלו נגדו, כשכל רכושו ורכוש משפחתו נמצא שם.
מר רחמני זכאי למנות דירקטור במקומו של היו"ר והוא יהיה אדם בעל שיעור קומה, לשביעות רצון הדירקטוריון, הפיקוח על הביטוח ובעלי המניות האחרים בחברה. צריך לזכור כי לא מדובר בדירקטוריון חברת הביטוח, שם יש דירקטוריון ומנכ"ל מצויינים הפועלים לעילא ולעילא, אלא מדובר בחברת אחזקות המחזיקה בחברת הביטוח ובמקרקעין".