דורון ספיר סיים את דרכו כמנכ"ל מגדל
עזיבתו של ספיר סוכמה בשיחה בינו לבין יו"ר מגדל, ניר גילעד; מעמדו מתנדנד מזה מספר חודשים, וגילעד נפגש לאחרונה עם גורמים בשוק כדי לאתר לו מחליף
הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט
דורון ספיר, מנכ"ל חברת הביטוח מגדל, סיים את דרכו בחברה. עזיבתו של ספיר - שכיהן פחות משנה בתפקיד - סוכמה בשיחה בינו לבין יו"ר מגדל ניר גילעד.
- שלמה אליהו מנסה להראות למנכ"ל מגדל דורון ספיר את הדלת החוצה
- מגדל שמה על המדף 16.6% ממניות קניון רמת אביב
- מנכ"ל מגדל נדרש להחזיר מענק חתימה של 600 אלף שקל שקיבל
ספיר נכנס לתפקידו ביוני 2018 במקומו של עופר אליהו, לאחר ששימש כמנכ"ל חברת ויזה כאל. הוא היה אחד משני המועמדים הסופיים לתפקיד, לצד אילן רביב מנכ"ל מיטב דש. ספיר פעל בסביבה לא פשוטה, כשצעדיו נבחנים באופן צמוד על ידי בעל השליטה שלמה אליהו. במהלך כהונתו הקצרה לא הצליח להטביע חותם משמעותי ולדחוף מחדש את החברה.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
כסאו של ספיר "התנדנד" בחודשים האחרונים ועלו ספקות לגבי המשך כהונתו ויחסיו עם בעל השליטה שלמה אליהו. לאחרונה מונה ניר גילעד כיו"ר החברה, ולאחר כניסתו לתפקיד החל גילעד בסדרת פגישות עם גורמים בשוק בניסיון למצוא מנכ"ל חדש לחברה - אף מבלי לנסות להסתיר את מהלכיו.
בעל השליטה אליהו הקים לפני חצי שנה ועדת דירקטוריון של מגדל אחזקות, במטרה לעקוף את היו"ר דאז עודד שריג ולהדק הפיקוח על ספיר. אלא שאז התערב הממונה על שוק ההון משה ברקת. אליהו ביטל את הוועדה אך לשריג נמאס והוא התפטר בטריקת דלת. הוא הצהיר אז שאינו "יכול לשאת באחריות לכספי המבוטחים" וש"החברה פועלת על פי שיקולים קצרי טווח, ללא תוכנית פעולה מוגדרת".
בהסכמת הממונה מינה אליהו לפני שלושה חודשים את גילעד לתפקיד היו"ר. המינוי היה מפתיע שכן גילעד נהנה משכר גבוה בעבודתו רבת השנים אצל משפחת עופר, והסתפק לפתע בעלות שכר נמוכה יותר בגוף פיננסי שמוגבל תחת חוק השכר. כבר אז היה ברור שלא ירחק היום ובמגדל יחפשו מחליף לספיר, שכאמור מלכתחילה שמו עליו עין.