קרנות המורים במו"מ מול קבוצת דלק לרכישת תמלוגי העל של דלק קידוחים
תמלוג העל הוא תשלום ייחודי שיש לשותפויות הגז שפועלות בישראל, שמועבר עבור ייזום והקמה של פרויקטי התשתיות השונים, והוא נגזר ממהכנסות ולא מהרווח; דלק קידוחים מחזיקה במישרין ב-22% ממאגר הגז הטבעי תמר ועוד כ-9.25% בתמר פטרוליום
הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט
קבוצת דלק דיווחה היום (ד) על מו"מ שמתקיים מול קרנות ההשתלמות למורים וגננות למכירת תמלוגי העל של דלק קידוחים ותמר פטרוליום ממאגר הגז הטבעי תמר.
- לא עמדו ביעד: הזרמת הגז מתמר למצרים תידחה בחודשים
- הפשרה המצרית עם ישראל היא רמז למשקיעים זרים
- החוזה נחתם: שותפות לווייתן תמכור גז טבעי לחברת החשמל
דלק קידוחים, שפועלת תחת קבוצת דלק, מחזיקה במישרין ב-22% ממאגר הגז הטבעי תמר ועוד כ-9.25% בתמר פטרוליום, כאשר דלק מוכרת בשלב הזה רק את שיעור האחזקות שלה, שהיקפו (בשרשור של הקבוצה) הוא 1.625% מהמכירות של המאגר.
תמלוג העל הוא תשלום ייחודי שיש לשותפויות הגז שפועלות בישראל, שמועבר עבור ייזום והקמה של פרויקטי התשתיות השונים, והוא נגזר ממהכנסות ולא מהרווח.
כך או כך, קרנות המורים והגננות אמורים להשלים בשבועות הקרובים את המו"מ לרכישת חלקה של קבוצת דלק בעבור כ-53 מיליון דולר.
מבחינת המוסדיים מדובר בהשקעה סולידית וארוכת טווח: מאגר תמר הוא ספק הגז הבלעדי למשק הישראלי וגם אם בקרוב יקומו לו מתחרים הוא צפוי לשמור על רצף החוזים שלו עד אמצע העשור הבא, וגם כאשר מאגרי לוויתן או כריש ותנין יכנסו בשנים הקרובות לשוק.
מבחינת דלק המהלך משלים את ההתחייבות שלה לצאת מאחזקותיה ממאגר תמר עד אמצע 2021, זאת מכוח הוראות מתווה הגז הממשלתי. בסביבת הקבוצה נהנים להגיד שישנה מחלוקת האם הם חייבים למכור רק את האחזקות שלהם במאגר או גם את תמלוגי העל, אולם בדלק ככל הנראה לא לוקחים סיכון ומעדיפים להיפטר גם מהחלק זה.
במקביל, דלק מקדמת גיוס חוב של כ-700 מיליון דולר עבור חברת הבת אית'קה. זו האחרון רכשה לאחרונה את נכסי הנפט של ענקית האנרגיה שברון שממוקמים בים הצפוני בכ-1.65 מיליארד דולר, אולם בקבוצה רוצים למחזר חוב ישן שיש לאית'קה תוך נטילת הלוואות מגופים מוסדיים. הקבוצה מבצעת בימים אלו רוד שואו מול מוסדיים מקומיים וזרים ועל פי ההערכות מחזור החוב יחולק בין גופים מוסדיים מקומיים וזרים.