פרשנות
האינטרס של המתחרים לנפק לאלטשולר שווי גבוה: להראות שגם הם שווים יותר
בית ההשקעות מבקש להנפיק את חברת הגמל שלו לפי שווי של 900 מיליון שקל - גבוה מזה של בית ההשקעות מיטב דש כולו; הגופים המוסדיים שצפויים להשקיע ירצו לעודד שווי גבוה לחברת הגמל - שיאיר גם אותם באור חיובי
הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט
ההנפקה הצפויה של חברת הגמל הגדולה והצומחת בישראל יוצאת לדרך מחר (ב') - בעלי אלטשולר שחם גמל ופנסיה מקווים להשיג שווי של לפחות 900 מיליון שקל לחברת הגמל שמנהל יאיר לוינשטיין, גבוה מזה של בית ההשקעות מיטב דש כולו.
- החולשה המהותית שהקפיצה את רווחי הגמל של אלטשולר
- המפתח למיליארד: המשך מגע הקסם של גילעד אלטשולר
- מחר: מחזיקי האג"ח של בי-קום יקיימו הצבעה שנייה בתוך שבוע על מכירת בזק
הגופים המוסדיים שצפויים להשקיע בהנפקה מכירים היטב את עולם הגמל – כלל, מגדל, הראל, הפניקס, מיטב דש ופסגות – כולם מחזיקים בפעילות גמל ויודעים לנתח היטב אם תחזיות הצמיחה שאלטשולר מציג בתשקיף הן ריאליות.
אלא שלמתחרים של אלטשולר יש אינטרס נוסף להשתתף בהנפקה, מעבר לאינטרס הברור של הציפייה שהמניה תעלה. בית ההשקעות פסגות למשל, המחזיק בחברת הגמל השנייה בגודלה בישראל, נמצא על המדף כבר תקופה ארוכה אך מתקשה בינתיים לאתר קונה בשווי מבוקש של 3-3.5 מיליארד שקל.
זאת בזמן שבית ההשקעות מיטב דש, שגם הוא כמעט נמכר ב-2017 לפי שווי של 1.48 מיליארד שקל, נסחר לפי שווי של 853 מיליון שקל בלבד. גם חברת הביטוח כלל נמצאת על המדף ומחזיקה בפעילות גמל גדולה ולמעשה לשחקנים רבים בשוק יש אינטרס שחברת גמל מתחרה תיסחר בבורסה לפי מכפיל רווח גבוה כמו זה שמבקשת אלטשולר (מכפיל 10 על הרווח הנקי הצפוי ב-2019).
בתי ההשקעות המתחרים יצטרכו כמובן לבחון אם ההנפקה שווה את תג המחיר המבוקש, בטח עבור החוסכים שלהם, אך בכספי הנוסטרו שלהם הם יוכלו להיות יותר גמישים ונדיבים. יהיה מעניין לראות אילו בתי השקעות אם בכלל יזרימו ביקושים בהנפקה מחשבון הנוסטרו שלהם לפי תג מחיר גבוה, כשאין בכלל שאלה שהנפקה מוצלחת תעשה גם עמם חסד.