$
מט"ח וסחורות

מט"ח: הדולר מתחת ל-3.5 שקלים, היורו מתחת ל-3.9 שקלים

לאחר ירידה של 0.7% בדולר היציג, המטבע נחלש ב-0.2% נוספים מול השקל; היורו שירד ב-0.5% נסוג גם הוא בעוד 0.2%; בשווקים הבינ"ל - הפאונד נופל ב-0.5% ל-1.215 דולר, על רקע החשש הגובר מברקזיט ללא הסכם

שיר רייטר 19:4830.07.19

הדולר ממשיך להיחלש הערב מול השקל, גם לאחר קביעת השערים היציגים - הפאונד ממשיך לאבד גובה במהירות בשווקים הבינ"ל לנוכח החשש הגובר לברקזיט ללא הסכם. כך בשוק המקומי: הדולר יורד ב-0.2% ונסחר ב-3.49 שקלים, היורו נסוג ב-0.2% עד ל-3.89 שקלים; בשווקים העולמיים - הפאונד נופל ב-0.5% עד ל-1.215 דולר, היורו נסחר ביציבות, ב-1.115 דולר.

 

אלה השערים היציגים שנקבעו מוקדם יותר היום: הדולר היציג ירד ב-0.7% לשער של 3.500 שקלים. הפאונד קרסה ב-1.9% ל-4.260 שקלים, היורו ירד ב-0.5% ל-3.901 שקלים.  

המטבע הבריטי איבד 2.2% מערכו מאז בחירתו של ג'ונסון ביום שלישי שעבר. המשקיעים מגלמים במחיר את ההבנה שייתכן כי ג'ונסון לא יצליח לכונן הסכם בזק שימנע את הברקזיט הקשה - היפרדות של בריטניה מאירופה ללא הסכם. בממשלה הבריטית אמרו אתמול כי הם מניחים שיהיה ברקזיט ללא הסכם, כיוון שהאיחוד האירופי "העקשן" מסרב לנהל משא ומתן חוזר על ההיפרדות.

 

בוריס ג'ונסון, ראש ממשלת בריטניה החדש בוריס ג'ונסון, ראש ממשלת בריטניה החדש צילום: אם סי טי

 

      

"בנקודה זו, הכדור נמצא בידיים של האיחוד האירופי. כל סימן לפשרה עשוי למשוך את המטבע הבריטי גבוה יותר, אבל אם לא יהיה סימן כזה צפויה ההיחלשות להימשך", כתבו אסטרטגים בבנק OCBC.

 

הבנק המרכזי האמריקאי, הפדרל ריזרב, יתחיל היום את הפגישה בת היומיים לקראת החלטת המדיניות המוניטרית. בשוק מעריכים בסבירות גבוהה מאוד שהפד יודיע מחר על הורדת ריבית של 25 נקודות בסיס (0.25%) מרמתה הנוכחית של 2.5% (ובאופן מדויק - 2.5%-2.25%) לרמה של 2.25% (2.25%-2.00%). אם אכן כך יהיה, תהיה זו הורדת הריבית הראשונה בארה"ב מאז תקופת המשבר הפיננסי בדצמבר 2008.

 

הציפיות להקלה במדיניות המוניטרית של הפד תידלקו את שוקי המניות בעולם ובייחוד את המדדים המובילים בארה"ב, שהגיעו בשבועות האחרונים לשיא כל הזמנים.

 

עפר קליין, ראש אגף כלכלה ומחקר בהראל ביטוח ופיננסים אמר כי "על רקע הנתונים הטובים שפורסמו לאחרונה, הפד יתקשה לעמוד בציפייה של השווקים להמשך הפחתות ריבית אגרסיבי במחצית השנייה של השנה דבר שעלול להביא לאכזבה בשוק כבר לאחר הודעת הריבית הקרובה".

 

הכלכלן הראשי של אקסלנס, אמיר כהנוביץ', אמר כי לחץ נוסף להפחתות ריבית בארה"ב מגיע מהידוק התנאים הפיננסים היחסיים בארה"ב, כשביתר העולם בנקים מרכזיים רבים מורידים ריביות. "למעשה, חודש יולי היה הראשון מאז 2013 שבו אף בנק מרכזי בעולם לא ביצע העלאה".

 

בהתייחסות למטבע הישראלי, אמר הכלכלן הראשי של אי.בי.אי רפי גוזלן כי מרבית הפעמים שבהן התחזק השקל בערב בסדר הגודל הנוכחי, נתקלו בעבר בתגובה אגרסיבית מצד בנק ישראל. "מכלול ההתפתחויות האחרונות העלה מאוד את ההסתברות להתערבות מחודשת של בנק ישראל בשוק המט"ח, שתוביל לפיחות ולו זמני בשער החליפין של השקל".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x