דלק קידוחים תלווה 300 מיליון דולר כדי לממן רכישת צנרת הגז של EMG
הכסף יגיע משורת קונסורציום של בנקים בהובלת HSBC וג'יי.פי מורגן, כמו גם הסניף הישראלי של סיטיבנק וגולדמן זאקס; הכסף מיועד גם להשלמת פיתוח מאגר לווייתן
שותפות הגז דלק קידוחים דיווחה היום (א) על לקיחת הלוואה בהיקף של כ-300 מיליון דולר. הכסף יגיע משורת קונסורציום של בנקים בהובלת HSBC וג'יי.פי מורגן, כמו גם הסניף הישראלי של סיטיבנק וגולדמן זאקס.
- הלפרין אישרה את עסקת EMG, דלק ונובל ישמרו גז גם ללקוחות מקומיים
- תשובה ורציו שוב מנסים להפיח רוח חיים במתקן גז ימי
- המדינה מקדמת הקמת צנרת גז שתתחרה בדלק ונובל אנרג'י
לפי דלק, הכסף מיועד למימון הפעילות השוטפת, השקעות בצינור EMG והשלמת פיתוח מאגר לווייתן, כמו גם לחלוקות של רווחים למחזיקי יחידות ההשתתפות.
בדלק קידוחים עוד לא יודעים כיצד תתבצע החלוקה, ואולם חלקה ברכישת צנרת הגז של EMG, שאושרה רק שבוע שעבר על ידי הממונה על התחרות מיכל הלפרין, מסתכם בכ-200 מיליון דולר.
דלק קידוחים מחזיקה במאגר תמר (22%) ומאגר לווייתן (כ-45%), משניהם אמורה להירשם הזרמת גז לדולפינוס המצרית בעוד כמה חודשים בודדים. היקף החוזים הוערך בעבר ב-10 מיליארד דולר, מתוכו כמחצית הסכום מיסוי שיכנס לקופת המדינה. כמות הגז שמתוכננת להגיע למצרים היא כ-64 מיליארד מ"ק ובחלוקה שווה בין המאגרים, כאשר זה של לווייתן כולל אספקה קבועה לאורך 10 שנים וזה של מאגר תמר כולל אספקה על בסיס עודפים שלא נמכרו לשוק הישראלי, ומשנת 2021 קיבוע הכמות השנתית שתימכר לשם בהתאם לצרכי המצרים.
כדי לממן את גיוס החוב, דלק קידוחים הסכימה לבצע כמה שיעבודים לרבות אחזקותיה במניות "תמר פטרוליום" (כ-4%), התמורה בעבור מכירת "כריש" ו"תנין" והתמלוגים הצפויים מהם, כמו גם עודפי התקבולים ממאגרי תמר ולווייתן. בדלק סבורים שעם תחילת הזרמת הגז המתוכננת למצרים ברבעון הבא, תזרים המזומנים שלהם יאפשר להם להתמודד עם גיוס החוב.
לגבי ההלוואה, זו תיפרע בתשלום אחד בחודש דצמבר 2020 ,ותישא ריבית שנתית משתנה אשר תשולם מדי שלושה חודשים, ותחושב לפי ליבור פלוס 3.5% (ריבית אפקטיבית של כ-4% כולל עמלות). בדלק קידוחים מחדדים שהם שמרו על האפשרות לפירעון מוקדם של כל אחת מההלוואות בכל עת, וללא עמלת פירעון מוקדם.
"אנו לקראת סיום פיתוח השלב הראשון של פרויקט לווייתן והזרמת הגז הטבעי לישראל ולייצוא, כך שהמימון, לצד הוודאות ביחס לתזרים הצפוי מפרויקט לווייתן, יאפשרו לנו לחלק למחזיקי יחידות ההשתתפות רווחים מתזרים ההכנסות השוטף, עוד בטרם תחילת הפקת הגז מלווייתן", אמר מנכ"ל השותפות יוסי אבו