מנכ"ל חלל תקשורת דוד פולק פורש לאחר 24 שנים בתפקיד
פולק, שמכהן כמנכ"ל מאז הקמת חברת שירותי הלווין, יסיים בחודשים הקרובים את תפקידו; הדירקטוריון יתכנס בתקופה הקרובה לבחינת מינוי מחליף
דוד פולק (67), מנכ"ל חלל תקשורת, יסיים בחודשים הקרובים את תפקידו כמנכ"ל החברה לאחר 24 שנים. דירקטוריון החברה יתכנס בתקופה הקרובה לבחינת מינוי מחליף.
פולק מכהן כמנכ"ל חברת שירותי הלווין מראשית דרכה, מאז שיגורו של הלווין "עמוס 1" ב-1996. תחת הנהלתו מניות החברה הונפקו בהצלחה בבורסה, שב-2005 היא הפכה לחברה ציבורית.
- תקלה נקודתית בלוויין עמוס 3 - שממשיך לספק שירות מלא
- אנחת רווחה בחלל תקשורת: הלוויין עמוס 17 שוגר בהצלחה
- הכנסות חלל תקשורת צמחו ב-5% - עמוס 17 התמקם לקראת סבב בדיקות אחרונות
במכתב ששיגר לדירקטוריון ולעובדי החברה הודה פולק על תמיכתם ותרומתם לקידום תעשיית החלל הישראלית, וביסוס מעמדה כגורם בינלאומי חשוב וחובק עולם. עוד ציין פולק כי עובדי החברה יכולים להיות גאים בפתרונות הטכנולוגיים המתקדמים שחלל תקשורת מציעה כיום ללקוחותיה בשוק מורכב ומשתנה, והודה להנהלה ולעובדים על עבודה מסורה וחברית לאורך שנים.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
דירקטוריון חלל תקשורת מסר כי הוא מודה לפולק על תרומתו רבת השנים לחברה ולתעשיית החלל הישראלית: "פולק הצעיד את חלל תקשורת לעידן חשוב של פעילות לוויינית אשר מביאה הכרה בינלאומית לחברה ולישראל".
חלל-תקשורת מספקת כיום שירותי תקשורת לוויינית ללקוחותיה ברחבי אירופה, המזרח התיכון, אפריקה ואסיה, באמצעות הלוויינים עמוס 3, עמוס 4 ועמוס 7. באוגוסט שיגרה החברה מאתר השיגור בקייפ קנברל שבפלורידה את הלוויין "עמוס 17", שיוצר על ידי חברת "בואינג" ונועד לתת מענה לעלייה בפעילות התקשורת ביבשת אפריקה.
כיום נמצאת השליטה (54%) בחלל תקשורת בידי מזרחי טפחות, כלל, מנורה מבטחים, פסגות ואלטשולר שחם, שמימשו את השעבוד שניתן להם על מניות אלו בעקבות הלוואה של 800 מיליון שקל שהעניקו ליורוקום נדל"ן, שכמו חלל תקשורת - הייתה גם היא בבעלות שאול אלוביץ'. את הגופים הללו מייצג עו"ד חגי אולמן, המשמש כנאמן.
כפי שנחשף ב"כלכליסט", איש העסקים אהרון פרנקל הגיש הצעה לרכישת השליטה בחברה לפי שווי של 187 מיליון שקל. מדובר בהצעה היחידה שהוגשה, אך אולמן דחה אותה משום שהוא שואף למכור את השליטה לפי שווי גבוה יותר. כיום חלל תקשורת נסחרת לפי שווי של כ-236 מיליון שקל, זאת לאחר שמתחילת השנה היא זינקה בכ-84%.
חלל תקשורת מתמודדת בשנים האחרונות עם רצף אירועים דרמטיים המקשים על פעילותה השוטפת ועל היערכותה לסגירת חוזים עתידיים. האחרון והמרכזי שבהם היא הודעת חברת yes במרץ האחרון, על אישור מתווה בדבר מעבר הדרגתי לשידור באמצעות רשת האינטרנט (OTT).
בנובמבר 2015 אבד הלוויין עמוס 5 בחלל; פחות משנה לאחר מכן, בספטמבר 2016, התפוצץ כליל הלוויין עמוס 6, בניסוי שנערך יומיים לפני שיגורו לחלל מאתר השיגור של SpaceX; כמו כן, עד לאפריל 2017 הפעילה החברה גם את הלוויין עמוס 2, שהיה בבעלותה והגיע לסוף חייו המסחריים, לאחר פעילות של כ-13 שנה.
חלל סיכמה את 2018 עם הכנסות של 80.1 מיליון דולר ורווח של 14.9 מיליון דולר. את הרבעון השני של השנה סיכמה החברה עם הכנסות של 20.9 מיליון דולר והפסד של 3.1 מיליון דולר.