למרות סכומי הענק שהופרשו ברבעון, הפניקס מציגה רווח של 26 מיליון שקל
הפניקס סיכמה את תשעת החודשים הראשונים מתחילת השנה ברווח של 579 מיליון שקל ונפגעה ברבעון מסביבת הריבית היורדת ומעדכון לוחות התמותה; כהשפעה מקזזת שחררה הפניקס עתודות לשורת הרווח בגין ביטול תקנות וינוגרד
חברת הביטוח הפניקס מצליחה לסכם את הרבעון השלישי ברווח, למרות סביבת הריבית היורדת ואחרי שחברת הביטוח הראל דיווחה על הפסד רבעוני של 235 מיליון שקלים. הרווח הכולל ברבעון הסתכם אמנם ב-26 מיליון שקל בלבד לעומת כ-308 מיליון שקל בתקופה המקבילה, אך מתחילת השנה הרווח המצטבר מגיע ל-579 מיליון שקל, מעט פחות מהתקופה המקבילה אז עמד על 591 מיליון שקל. במונחים שנתיים התשואה להון עומדת על 12.3%.
- נמצא מחליף לרועי יקיר: חגי שרייבר יוביל את חטיבת ההשקעות של הפניקס
- הפניקס במגעים לרכישת חברת הגמל והפנסיה של הלמן־אלדובי
- רשות שוק ההון אישרה: אלי יונס יוכל לכהן כדירקטור ויו"ר הפניקס
זהו הדוח האחרון של הפניקס תחת שליטת קבוצת דלק לאחר שעברה החודש לידיים של קרנות ההשקעה האמריקאיות גלטין וסנטרברידג', ואייל בן סימון מונה למנכ"ל ובני גבאי מונה ליו"ר.
התוצאות ברבעון הושפעו מירידת עקום הריבית שהגדילה את ההתחייבויות של הפניקס ב-826 מיליון שקל לפני מס, כפי שנחזה בניתוח של כלכליסט ו-510 מיליון שקל אחרי מס. גם עדכון לוחות התמותה העיקו על התוצאות בביטוחי המנהלים עם השפעה של עוד 85 מיליון שקל לפני מס. מנגד, השפעות מקזזות - רווחי השקעות ושחרור של 155 מיליון שקל חזרה לשורת הרווח בזכות ביטול תקנות וינוגרד, שהגדילו במקור את הפיצוי למבוטחים בביטוחי רכב חובה, אך בוטלו על ידי ועדת קמיניץ לפני כמה חודשים. בסך הכל, ההפרשות בנטרול קמיניץ עמדו על 510 מיליון שקל אחרי מס ברבעון, ולמרות זאת, בשורה התחתונה נרשם רווח.
הרווח בפעילות הפנסיה נשחק ברבעון מ-6 מיליון שקל אשתקד ל-3 מיליון שקל בעקבות עלייה בהוצאות ההנהלה והכלליות, בעיקר בגלל עלייה בדמי הניהול להפניקס ביטוח ועלות ניהול ההשקעות להפניקס השקעות, כך שהכסף נשאר בתוך הבית. דמי הגמולים שנגבו בפנסיה הסתכמו במעל למיליארד שקל, עלייה של כמעט 18%, כשקרן הפנסיה החמישית בגודלה בענף נהנת מצמיחה חזקה עם רוח גבית של תשואות טובות.
היקף הנכסים המנוהלים בפנסיה לסוף התקופה הוא 28.6 מיליארד שקל - עלייה של כ-18.6%. הרווח לפני מס ברבעון בתחום הגמל הסתכם בכ-12 מיליון שקל לעומת 9 מיליון שקל אשתקד. עיקר העלייה נובעת מעלייה בהכנסות בדמי ניהול בגלל עלייה בהיקף הנכסים לצד שחיקה בשיעור דמי הניהול, כתוצאה מהתגברות התחרות בענף וירידה בהוצאות ההנהלה מהתגברות התחרות בענף וירידה בהוצאות הנהלה וכלליות בעקבות חיסכון בהוצאות תפעול של החברה. בבית ההשקעות אקסלנס עמד הרווח על 40 מיליון שקל לעומת 26 מיליון שקל אשתקד.
במהלך התקופה של 9 החודשים שהסתיימה ביום 30 בספטמבר 2019 חלה ירידה מהותית לאורך עקום הריבית השקלית הצמודה חסרת הסיכון. ירידה זו צפויה להשפיע באופן שלילי על תוצאות יחס כושר הפירעון הכלכלי של החברה. הפניקס ביצעה אומדן על השפעת ירידה בעקום הריבית השקלי הצמוד, על נתוני 31 בדצמבר 2018. ירידה מקבילה של 50 נקודות בסיס לאורך העקום הריבית השקלי הצמוד, הייתה מובילה לירידה של כ-10% ביחס כושר הפירעון הכלכלי. במהלך תקופת הדוח, הריבית השקלית ארוכת הטווח ירדה באופן חד גם במונחים ריאליים (האפיק הצמוד), ירידה שנשענה על ירידת התשואות לפדיון על אגרות חוב ממשלתיות בעולם ומהשפעות מקומיות של התחזקות השקל והתמתנות הציפיות לאינפלציה. הדבר מרחיק את כלל חברות הביטוח מחלוקת דיבידנדים בתקופה הקרובה.