זינוק של 230% ברווח התפעולי של מקורות - הוצאות חשבונאיות ומסוי פגעו בשורה התחתונה
חברת המים הממשלתית רשמה ברבעון השלישי צמיחה של 11% בהכנסות ל-1.44 מיליארד שקל, הרווח התפעולי טיפס ל-275 מיליון שקל - הרווח הנקי ירד ב-7.5% ל-62 מיליון שקל
הכנסות החברה הממשלתית צמחו ב-11%, והסתכמו בכ-1.44 מיליארד שקל - לצמיחה תרמה עלייה של כ-7.5% מהכנסות ממכירת מים לצרכנים, לצד עליית תעריפים בשיעור של כ-4.8%.
עלות המכירות של מקורות צומצמה ב-4%, בזכות פיצוי של כ-44 מיליון שקל מתחנת הכוח דוראד, היא ספק החשמל של החברה. כתוצאה מכך הרווח התפעולי של החברה רשם זינוק של כ-230%, ועלה מכ-81 לכ-275 מיליון שקל.
לשורת הרווח תרמה גם הירידה החדה בהוצאות המימון, שהסתכמו ברבעון במיליון שקל בלבד, לעומת כ-53 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנה שעברה. מנגד, תשלוםן המסים הרבעוני טיפס ל-64 מיליון שקל, מול 6 מיליון שקל ברבעון המקביל. כמו כן נרשמה לצה הוצאה חשבונאית של כ-148 מיליון שקל בסעיף ה"חשבונות נדחים רגולטורים" - בחברה מסבירים שמדובר ברישום שנולד "ככל שישנם פערים, חיוביים או שליליים, בין העלויות המוכרות למקורות לבין הכנסותיה המוכרות".
משקולת פיננסית
מקורות עברה שינוי ארגוני בשנה האחרונה, אולם קיומן של החברות הבנות ממשיך להעיק עליה ברמה הפיננסית והתפעולית. כך למשל, החברה הבת מקורות יזום, שאחראית על מתקן ההתפלה באשדוד, רושמת גרעון בהון החוזר בהיקף של כ-44 מיליון שקל. "הגרעון בהון החוזר נובע מהעובדה שעל פי המתווה למכירת המתקן, מקורות ייזום התחייבה לפרוע את חובה של אשדוד תפעול לבנק מזרחי", אומרים שם, ומעריכים ש"הנהלת חברת הייזום מעריכה כי החברה תוכל לעמוד בפרעון התחייבויותיה ובצרכי המזומנים הצפויים שלה".
גם מיזם התפלת המים בלרנקה קפריסין ממשיך לקרטע, ולכן "נכלל גילוי בדבר קיום ספקות משמעותיים להמשך פעילות המיזם כ"עסק חי", זאת ערב הפסד תלת רבעוני של כ-413 אלף יורו, אליו מתווסף גרעון בהון החוזר בהיקף של כ-30 מיליון וירו. "הדוחות הכספיים של המיזם נערכו על בסיס הנחת ה"עסק החי", בהתבסס על אשראי של בעלי המניות (50% מקורות ייזום, השאר ממשלת קפריסין - ל"ג) , שלגביו אישרו בעלי המניות כי לא יועמד לפירעון כל זמן שאין למיזם זה אמצעיים כספיים מספיקים שיאפשרו את המשך פעילותו כ"עסק חי" .