מגדל: הפסד של 222 מיליון שקל, למרות שערוך נדל"ן של 270 מיליון שקל
חברת הביטוח שבשליטת שלמה אליהו רשמה הפרשות של 902 מיליון שקל בגלל סביבת הריבית היורדת שאילצה הגדלת הפרשות בעיקר בביטוח החיים ובסיעוד; תחת המנכ"ל החדש שוערכו קרקעות ובנייני משרדים שקיזזו חלקית את ההפסד; מתחילת השנה הציגה מגדל רווח של 131 מיליון שקל
חברת הביטוח מגדל נפגעת גם היא מהריבית הנמוכה במשק, וסיכמה היום את הרבעון השלישי של 2019 עם הפסד כולל של 222 מיליון שקל לעומת רווח של 243 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנה הקודמת.
- זינוק של 81% ברווח התפעולי של מקורות - הוצאות חשבונאיות ומסוי פגעו בשורה התחתונה
- איסתא מסכמת רבעון עם ירידה ברווחים וקפאון בהכנסות
- הפסדי קסטרו העמיקו, ההכנסות נותרו ללא שינוי
ירידת עקום הריבית הובילה לעלייה חדה בהפרשות בתחום ביטוח החיים ולירידה של 632 מיליון שקל ברווח אחרי מס, וירידה של 228 מיליון שקל ברווח אחרי מס בתחום הסיעוד.
שלמה אליהו בעל השליטה במגדל | צילום: ריפליי הפקות צילום |
ההפסדים הללו, שלא נעלמים אלא עוברים לטובת חיזוק ההון וישוחררו בעתיד כשסביבת הריבית תשוב ותעלה, קוזזו בחלקם בעלייה ברווחי השקעות. כן קוזזו משערוך של קרקעות ובנייני משרדים בבעלות מגדל בהיקף של 270 מיליון שקל אחרי מס.
אלמלא השערוך הזה ההפסד היה כמובן גבוה משמעותית. בתשעת החודשים הראשונים של 2019 רשמה מגדל רווח של 131 מיליון שקל בלבד לעומת רווח של 473 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.
מגדל הספיקה לחלק ביוני האחרון דיבידנד של 350 מיליון שקל, רגע לפני שהממונה על שוק ההון משה ברקת פרסם לוחות תמותה מעודכנים שפגעו בעמידה של מגדל בהוראות הסולבנסי 2.
החלוקה בוצעה כשבמגדל עוד העריכו שלאחריה יחס כושר הפירעון יעמוד על 107% ואילו לאחריה מגדל העריכה שנרשם קיטון של 10% ביחס כושר הפירעון למול הדיווח האחרון לגביו בסוף 2018.
אם מוסיפים לכך את סביבת הריבית הנמוכה, מגדל אמנם תדווח על עודפי ההון שלה ל-2018 רק בסוף 2019 אך כבר אפשר להניח שהיא מתרחקת מהיכולת לחלק דיבידנדים בתקופה הקרובה.
רן עוז מונה בתחילת ספטמבר לתפקיד מנכ"ל מגדל, יו"ר חברת הביטוח הוא ניר גילעד.