עניין של ציפיות: הרווח של ילין לפידות כפול, אך השווי של אלטשולר גבוה יותר
הרווח הנקי של ילין לפידות בתשעת החודשים הראשונים הסתכם ב־42 מיליון שקל, בעוד זה של אלטשולר שחם עמד על 21.4 מיליון שקל, אך הפער בשווי בין בתי ההשקעות עומד על 200 מיליון שקל לטובת השני; הסיבה - הציפיות להמשך הצמיחה של אלטשולר שחם
- מדד השירות בשוק הגמל והפנסיה: המצטיינת - ילין לפידות; במקום האחרון: פסגות
- מור יוצא לקרב בלידר, השולטת בעקיפין בילין לפידות: 'חלקו מניות אטראו כדיבידנד בעין'
- תוצאות חזקות לילין לפידות: הרווח השנתי עלה ב-8.7% ל-152 מיליון שקל
מדובר על תוצאות גבוהות מאלו של חברת הגמל של אלטשולר שחם, שפורסמו בשבוע שעבר, שמהן עולה כי הרווח הנקי ברבעון עמד על 21.4 מיליון שקל (בנטרול הוצאות חד־פעמיות שנוצרו כתוצאה מהקצאת אופציות לעובדים והוצאות הנפקה) — עלייה של 40% בהשוואה לתקופה המקבילה — והרווח הנקי בתשעת החודשים הראשונים של השנה הסתכם ב־62 מיליון שקל — עלייה של 60%.
חרף זאת, השווי של אלטשולר שחם גמל ופנסיה גבוה מהשווי של ילין לפידות. חברת הגמל של אלטשולר שחם נסחרת כיום בשווי שוק של 2.1 מיליארד שקל, לאחר שהכפילה את שווייה מאז ההנפקה שהתרחשה ביולי, ואילו השווי שנגזר לבית ההשקעות ילין לפידות כולו עומד על 1.9 מיליארד שקל. אמנם פעילות הגמל של ילין לפידות קטנה משמעותית משל אלטשולר שחם מבחינת היקף נכסים (42 מיליארד שקל לעומת 100 מיליארד שקל), אך הפער הזה אינו מסביר לבדו את ההבדל בשווי. הסיבה לכך נעוצה, ככל הנראה, בציפיות הצמיחה הגבוהות שתולה השוק באלטשולר שחם בהשוואה לילין לפידות. מתחילת השנה ועד סוף אוקטובר איבדה חברת הגמל של ילין לפידות 635 מיליון שקל למתחרים שלה ורשמה צבירה חיובית של 865 מיליון שקל. ב־2018 כולה איבדה פעילות הגמל של ילין לפידות 4.6 מיליארד שקל למתחרים ורשמה צבירה שלילית של 2.9 מיליארד שקל.
לעומת זאת, פעילות הגמל של אלטשולר שחם צומחת בקצב מסחרר. מתחילת השנה היקף ההעברות ממתחרים עמד על 8.2 מיליארד שקל והצבירה החיובית הסתכמה ב־15 מיליארד שקל. מגמה נמשכת מ־2018, אז ההעברות החיוביות לחברת הגמל של אלטשולר שחם הסתכמו ב־13.2 מיליארד שקל והצבירה החיובית הגיעה ל־20 מיליארד שקל.
כך שככל הנראה השוק מצפה שאלטשולר שחם גמל ופנסיה תמשיך לצמוח עם קצב העברות חיובי של מיליארד שקל בחודש, בעוד שהציפיות לגבי חברת הגמל של ילין לפידות נמוכות יותר. על מנת שציפיות המשקיעים מאלטשולר שחם יתממשו, היא תידרש להמשיך ולככב בטבלת התשואות.
עוד עולה מדו"חות ילין לפידות כי ההכנסות מניהול תיקים ברבעון צמחו ב־5.7% והסתכמו ב־12.9 מיליון שקל. ההכנסות מפעילות הגמל עלו ב־2.4% בלבד והסתכמו ב־73 מיליון שקל. ההכנסות מחברת קרנות הנאמנות ירדו בפחות מ־1% ל־62.5 מיליון שקל. מתחילת השנה כלל ההכנסות של ילין לפידות ירדו ב־3.5% והסתכמו ב־431 מיליון שקל, בעיקר בשל הירידה הקלה בהכנסות קרנות הנאמנות.
הירידה בהכנסות לא השפיעה על השורה התחתונה, בעיקר בזכות הירידה בהוצאות של בית ההשקעות שהסתכמו ב־266.7 מיליון שקל מתחילת השנה — ירידה של 11.5% בהשוואה לתקופה המקבילה. בנוסף, ילין לפידות ממשיך להיות אחד מבתי ההשקעות היעילים בנמצא, ולכן הוא מצליח לשמור על רווחיות גבוהה.