עוד צרה לג'יי.סי פני: בעקבות הקורונה שוקלת הגנה מפני נושים
הקמעונאית השקועה בחובות נאלצה לסגור זמנית את 850 חנויות הכלבו שלה בארה"ב בעקבות המגיפה, דבר שיחייב אותה לשנות את תוכנית ההתייעלות שלה; בחברה חוששים מפני סגירה ממושכת ותנועת לקוחות דלילה כאשר ייפתחו החנויות מחדש
- מעל שני מיליון חולי קורונה בעולם
- בזכות הקורונה: האיש העשיר בעולם מתעשר עוד יותר
- תוכנית חילוץ בסך 25 מיליארד דולר לחברות התעופה בארה"ב
המקורות המצוטטים בדיווח טוענים כי לחברה יש אמנם מספיק מזומנים על מנת לשרוד בחודשים הבאים, אפילו עם הירידה החדה בהכנסות שנגרמה כתוצאה מסגירת החנויות. עם זאת, היא בודקת אפשרות להגשת בקשה להגנה מפני נושים כדרך אחת לארגן מחדש את ערוצי המימון שלה שאינו בר קיימא כרגע, ולחסוך כסף בתשלומי חוב, הכוללים הוצאות ריבית שנתיות משמעותיות.
חלק מהגורמים אמרו כי חששות מפני סגירת חנויות ממושכת וכמות לקוחות דלילה גם כאשר בסופו של דבר ייפתחו מחדש מרכזי הקניות היוו גם הם חלק בהחלטות החברה.
עוד נמסר כי החברה עדיין לא החליטה סופית כיצד להתמודד עם המצוקה הכספית אליה נקלעה. הגורמים מוסיפים כי הקמעונאית שוקלת לבקש מהנושים שלה מרווח נשימה באמצעות עסקאות לארגון מחדש של החובות, וזאת מחוץ להליך של פשיטת רגל. קיימת גם אפשרות שג'יי. סי. פני תצליח להשיג מימון שיחלץ אותה, אמר אחד המקורות.
ג'יי. סי. פני מסרה כי היא "מנהלת דיונים עם המלווים שלה מאז אמצע שנת 2019 על מנת להעריך אפשרויות לחיזוק המאזן שלה ולמקסום הגמישות הפיננסית, תהליך שהפך לחשוב עוד יותר מכיוון שהחנויות שלנו נסגרו גם בגלל המגיפה, שיצרה אתגרים חסרי תקדים".
ג'יי. סי. פני ניסתה מוקדם יותר השנה, ובחוסר הצלחה, לשכנע את הנושים ליצור ארגון מחדש ולדחוף למועדי תאריך על חלקים מהחוב לטווח הארוך שלה בסכום הקרוב ל-4 מיליארד דולר ללא צורך בהליכי פשיטת רגל. היא קיוותה לקנות זמן ולתת לתוכנית של המנכ"לית ג'יל סולטאו לשאת פרי, שכן היא התמודדה עם תחרות קשה מצד חברות מסחר מקוון כמו גם מצד קמעונאיות מוזלות.
התפרצות נגיף הקורונה שיבשה את התוכניות. החברה, שפועלת כבר 118 שנה, ונאלצה לשלוח לחופשה חלק מכ-85 אלף העובדים שלה ולחתוך את ההוצאות. עסק המכירות המקוונות שלה עדיין פועל, אם כי אינו תורם לחלק הארי במכירות החברה.
התפרצות נגיף הקורונה פגעה במפעילי חנויות כלבו מסורתיות ובקמעונאים אחרים שנאלצו לסגור את דלתותיהם בפני לקוחות בניסיון לבלום את ההתפשטות. מכה זאת מצטרפת להידרדרות שחוו בשנים האחרונות עם מעברם של צרכנים לקניות מקוונות, הרבה לפני שהנגיף פגע בארה"ב.
Macy's, הקמעונאית האמריקאית הגדולה ביותר מבחינת היקף מכירות, פנתה ליועצים בבנק ההשקעות Lazard ובמשרד עורכי הדין קירקלנד ואליס LLP על מנת לבחון אפשרויות הכוללות מימון חדש, כך דיווחה רויטרס השבוע. בשבוע שעבר, קמעונאית האופנה נורדסטרום מסרה כי לוותה 600 מיליון דולר כנגד הנדל"ן שברשותה. קבוצת ניימן מרקוס, מפעילת חנויות כלבו נוספת, מקדמת הכנות לפשיטת רגל, כך לפי דיווח של רויטרס מתחילת החודש.