הנפילה במחירי הנפט והדלקים העבירה את פז להפסד רבעוני
הירידה החדה במחירי הנפט והדלקים גררה את פז להפסד תפעולי של 64 מיליון שקל ברבעון, לצד הפסד נקי של 97 מיליון שקל - מול רווח של 145 מיליון שקל ו-97 מיליון שקל בהתאמה ברבעון המקביל; החברה הודיעה על חלוקת דיבידנד של 60 מיליון שקל ויציאהלתוכנית רכישה עצמית של עד 200 מיליון שקל
- אחרי שלא נבחר למנכ"ל: מנהל בית הזיקוק של פז פורש
- פז מהמרת על אדם ללא ניסיון בתחום האנרגיה כדי לנווט אותה לעתיד נטול דלקים
- דירקטוריון פז אישר את מינויו של שטרן למנכ"ל החברה
מכירות החברה ברבעון התסכמו בכ-2.82 מיליארד שקל, ירידה של כ-10% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. בחברה מייחסים את הצניחה לירידת מחירי הדלקים, כאשר באופן מפתיע מחזור המכירות בחנויות הנוחות Yellow כמעט ולא השתנו ביחס לשנה שעברה (כ-211 מיליון שקל).
פז רשמה ירידה של כ-4% בעלות המכירות, שהסתכמה בכ-2.6 מיליארד שקל, מה שהוביל אותה לרשום הפסד תפעולי של כ-64 מיליון שקל, זאת לעומת רווח תפעולי של כ-145 מיליון שקל ברבעון הראשון של 2019. עוד רשמה החברה עלייה של כ-21% בהוצאות המימון שמקורם בפרעון מוקדם את אג"ח, ואלו הסתכמו בכ-40 מיליון שקל.
במקביל לאישור הדוחות אישר דירקטוריון החברה תוכנית רכישה עצמית של מניות החברה בהיקף של עד כ- 200 מיליון שקל וחלוקת דיבידנד בהיקף של 60 מיליון שקל. החברה מנסה למצוא פתרונות לאחזקותיה בבית הזיקוק, ועדיין שוקלת להפריד את הפעילות שם או למכור אותו למשקיע חדש. בסיבת פז מסבירים שלחברה מדיניות חלוקת דיבידנד מול המשקיעים, ומאחר ושחברה יציבה פיננסית, חלוקה מסך הרווחים הצבורים הקיימים למעשה מסייעת לחברה להקטין את שיעורי המיסוי שחלים עליה".
"דוחות הרבעון מושפעים מירידה מהותית הנובעת מהשלכות התפשטות נגיף הקורונה. לאורך הרבעון חלה ירידה במרווחי הזיקוק, מחיר הנפט וכמויות המכירה בחטיבת הזיקוק. הירידות הגיעו לשפל בחודש אפריל עם מרווחים שהגיעו לרמה שלילית. בחודש יוני נהיה קרובים לצריכה רגילה", אמר ניר שטרן, מנכ"ל החברה.