$
שווקי חו"ל

דיווח שוטף

נאסד"ק ננעל בשיא חדש; דאו ג'ונס זינק ב-3.2% וקפץ השבוע ב-6.7%

עלייה שבועית של 3.4% בנאסד"ק; נתוני אבטלה מעודדים בארה"ב חיזקו היום את אופטימיות המשקיעים; מניית אמריקן המריאה השבוע ב-77%, לשיא חדש; טראמפ על באפט: "לא היית צריך למכור את מניות התעופה"; גם בשיא - מניית אפל עלתה ב-2.9%; ה-WTI זינק השבוע ב-11% לשיא של 3 חודשים, כמעט ל-40 דולר; האופטימיות בשווקים הפילה את הזהב לשפל של חודשיים, מתחת ל-1,700 דולר

נועם לנדמן 23:1105.06.20

דיווח שוטף מהשווקים המובילים בעולם: העדכונים החשובים, המניות הבולטות, אגרות החוב, ועדכוני האנליסטים

 

ניקיי שנגחאי האנג סנג דאקס קאק פוטסי דאו ג'ונס S&P 500 נאסד"ק

 

לחצו כאן לערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

 

 

23:00 - בורסות ניו יורק חוגגות עלייה שבועית, על רקע סימני התאוששות בכלכלה, עם נתוני אבטלה מעודדים בארה"ב ופתיחה מחודשת של עסקים: מדד דאו ג'ונס נסק היום ב-3.2% (וזינק השבוע ב-6.7%), מדד S&P 500 קפץ ב-2.5% (ועלה השבוע ב-4.8%), נאסד"ק בשיא חדש מאז ה-19 לפברואר - זינק ב-2.1% (ורשם עלייה שבועית של 3.4%).

 

אמריקן איירליינס המריאה השבוע ב-77%, היום זינקה ב-11.2% (אמש נסקה ב-41%). מחיר המניה בשיא חדש. עוד בתעופה - בואינג קפצה היום ב-11.5%, יונייטד ב-8.5%. בקרוזים - רויאל קריביאן נסקה ב-20.7%. אנרגיה - אוקסידנטל גז ניתרה ביותר מ-33%, מרתון במעל ל-17%, נובל אנרג'י ב-11%, אקסון מובייל ב-8.2%.

 

22:15 - מתאוששת מהמשבר? מניית אמריקן איירליינס מתקרבת לשיא חדש במחירה כשהיא מזנקת היום סביב 10%, ואף בדרך לרשום את העלייה השבועית הגדולה שלה מעולם. המניה רושמת בינתיים עלייה שבועית של מעל ל-75% (אמש ניתרה ב-41%), יותר מכפול מהשיא הקודם של השבוע שנגמר ב-27 למרץ השנה - אז נסקה ב-35.3%. אך עדיין, המניה נופלת ב-35% מתחילת השנה.

 

 

מטוסים של חברת התעופה אמריקן איירליינס מטוסים של חברת התעופה אמריקן איירליינס צילום: AP

 

21:40 - הנפט מסוג WTI בשיא של שלושה חודשים - רשם השבוע זינוק של 11.4% לאחר שקפץ היום ב-5.7% (2.14 דולר) למחיר של 39.55 דולר לחבית - הגבוה מאז ה-6 למרץ. ברקע, לצד העלייה בביקוש, מדינות אופ"ק+ מתקרבות להסכמה על קיצוץ נוסף בתפוקות. הברנט טיפס ב-5.8% למחיר של 42.30 דולר לחבית, והשבוע רשם עלייה של 11.8%. גם הברנט וגם ה-WTI נעלו שבוע שישי רצוף של עליות.

 

21:00 - מניית אפל בדרך לשיא לאחר כמעט ארבעה חודשים מהשיא הקודם: אפל מטפסת כעת ב-2.5% לשווי של 330 דולר, מעל השיא הקודם שנקבע על 327.20 דולר ב-12 לפברואר.

 

 

מנכ"ל אפל, טים קוק מנכ"ל אפל, טים קוק

 

20:40 - הזהב ננעל היום בשווי הנמוך שלו מזה יותר מחודשיים (מאז ה-3 לאפריל), על רקע העליות בבורסות בשל נכונות המשקיעים לקחת יותר סיכונים: מחיר המתכת היקרה צלל היום ב-2.6% (44.40 דולר) ל-1,683 דולר לאונקיה. הזהב רשם ירידה שבועית של 3.9%.

 

20:10 - מניות האנרגיה מזנקות ברקע העלייה בביקוש לצד התקרבות מדינות אופ"ק+ להסכמות על קיצוצים בתפוקות: אוקסידנטל גז נוסקת ב-30%, מרתון מנתרת ב-17.5%, נובל אנרג'י ממריאה ב-12.6%. אקסון מובייל מזנקת ב-7.7% ושברון ב-5%.

 

19:50 - סלאק Slack Technologies בדרך לירידה היומית החדה מעולם: חברת פלטפורמת המסרים המיידים בטכנולוגיית ענן נופלת ב-15% לאחר שאכזבה בתחזית שלה לשנה הפיסקאלית.

 

18:55 - ממשל טראמפ לוקח צעד אחורה מול בייג'ינג, לאחר ששמט את תוכניתו לאסור על טיסות מסחריות מסין, מיד אחרי שהאחרונה הודיעה כי תתיר טיסות דומות מארה"ב אליה. יחד עם זאת, האמריקאים ירשו רק לשתי טיסות בשבוע מסין לנחות על אדמת ארה"ב. במשרד התחבורה האמריקאי אמרו על ההגבלה מול סין כי "יש לאזן את התחרותיות ולאפשר לחברות התעופה האמריקאיות הזדמנות שווה מול הסיניות".

 

 

נשיא סין שי עם נשיא ארה"ב טראמפ נשיא סין שי עם נשיא ארה"ב טראמפ צילום: רויטרס

 

18:40 - נתוני האבטלה המעודדים מארה"ב הקפיצו היום גם את בורסות אירופה שרשמו זינוק שבועי בעיקר על רקע חבילות התמריצים מצד הבנק האירופי המרכזי והממשלות השונות בגוש.

 

מדד דאקס הגרמני קפץ ב-3.3% (ורשם זינוק שבועי של 10.6%), מדד פוטסי הבריטי טיפס ב-2.3% (והתחזק השבוע ב-6.6%), מדד קאק הצרפתי ניתר ב-3.7% (ורשם קפיצה שבועית של 10.5%). בורסת מדריד נסקה היום ב-4%. בעיקר בלטו מניות התעופה והרכב - לופטהנזה זינקה ב-6.9% בפרנקפורט, איירבוס המריאה ב-12.5% בפריז, רולס רויס ניתרה ב-9.4% בלונדון.

 

18:05 - נראה שגם דברי טראמפ נגד סין בנושא הסכם הסחר לא מקלקלים את הצבע הירוק בוול סטריט שהולך ומתכהה - עתה מדד דאו ג'ונס נוסק כבר ב-3.4%.

 

17:40 - נשיא ארה"ב טראמפ מטיל ספקות בהמשך השיחות עם סין על הסכם הסחר - במסיבת עיתונאים שמתקיימת עתה בבית הלבן אמר טראמפ כי הוא רואה כעת את הדברים אחרת ממה שראה לפני שלושה חודשים (ייתכן והוא מתכוון להתנהלות בייג'ינג מול הנגיף).

 

טראמפ לא מסתיר את תחושותיו לגבי העליות בוול סטריט ובעיקר בסקטור התיירות: הנשיא ביקר את וורן באפט והחלטתו לממש את מניות התעופה שהיו בידי ברקשייר האתווי - "חבל שהוא עשה את זה, הן מזנקות עכשיו", אמר הנשיא.

 

בינתיים, העליות בניו יורק מתחזקות – דאו ג'ונס מזנק כבר ב-3.1%, מדד S&P 500 קופץ ב-2.4%, נאסד"ק מטפס ב-1.7%.

 

17:20 - זום בירידות חדות כבר יום שני ברציפות - צוללת ב-5.4% לאחר שאמש נסוגה ב-6%. כאחת המרוויחות הגדולות בעידן הקורונה, פלטפורמת שיחות הוידאו מאבדת גובה, ככל שהעולם שב לשגרת טרום המשבר. בזום אף חוששים מנטישה עתידית של משתמשים לטובת מתחרות חזקות שצפויות להיכנס לנישה, כמו גוגל ומיקרוסופט.

 

 

זום זום קרדיט: Zoom

 

16:30 - פתיחה חזקה בוול סטריט על רקע נתוני תעסוקה (בעדכון הבא) שהפתיעו לטובה - מדד דאו ג'ונס מנתר ב-2.7%, מדד S&P 500 מזנק ב-2% ונאסד"ק מטפס ב-0.9%. מניות התיירות בולטות, בעיקר מניות התעופה - אמריקן נוסקת ב-28%, יונייטד ב-21%, בואינג קופצת ב-8.4%. עוד בולטות בפתיחה - גם מניות הפיננסיים: אמריקן אקספרס מזנקת ב-8.4%, מורגן צ'ייס מתחזקת ב-6.5%, בנק אוף אמריקה קופץ ב-5.8%.

 

מדינות אופ"ק+ בדרך להסכמה על קיצוצים נוספים בתפוקות - ה-WTI מזנק ב-4% למחיר של 39 דולר לחבית. הברנט קופץ ב-5% למחיר של 42 דולר לחבית. עוד בשוקי הסחורות - האופטימיות בשווקים בצירוף נתוני התעסוקה החיוביים מפילים את מחיר הזהב ב-2.5% ל-1,683.40 דולר לאונקיה. באג"ח: נמשכת המגמה החיובית בתשואת אג"ח ארה"ב ל-10 שנים, שקופצת היום ב-10 נק' בסיס לשיעור הגבוה מאז ה-24 למרץ, ל-0.926%.

 

 

קידוח נפט קידוח נפט צילום: גטי אימג'ס

 

16:00 - מניות התעופה ממריאות בטרום, לאחר שאתמול נסקו: אמריקן איירליינס מנתרת ב-31%, ואמש רשמה את העלייה היומית החדה שלה מעולם - ניתרה ב-41%, לאחר שהודיעה כי תגביר את טיסותיה. יונייטד מזנקת ב-27%, דלתא ב-15%.

 

15:45 - החוזים על מדד דאו ג'ונס מזנקים ב-2.5% לאחר פרסום דוח התעסוקה בארה"ב. החוזים על S&P 500 קופצים ב-1.3%, החוזים על נאסד"ק יורדים ב-0.2%. 

 

למשק האמריקאי נוספו 2.5 מיליון משרות במאי, ושיעור האבטלה נפל ל-13.3% לעומת 14.7% בחודש שחלף - כך לפי דו"ח התעסוקה לחודש מאי שפרסם היום משרד העבודה בארה"ב. הכלכלנים ציפו כי שיעור האבטלה יעלה ל-19%. עם זאת המשרד מסר כי שיעור האבטלה היה גבוה בשלוש נקודות האחוז אם משקי הבית היו ממלאים את הטפסים באופן נכון.

 

15:20 - רמות חסרות תקדים של תמריצים מוניטארים לא יצליחו לפתור את השיבושים שנגרמו לכלכלה העולמית, כך לפי רנדי קרוזנר, בכיר לשעבר בפדרל רזרב.

 

בנקים מרכזיים ברחבי העולם נקטו צעדים דרסטיים מאז אמצע מרץ כשממשלות החלו לסגור את הכלכלות ולהגביל את האזרחים בניסיון לבלום את התפשטות הקורונה. בארה"ב, הפד הוריד את הריבית והשיק תכניות הלוואה שאמורות להזרים לכלכלה מעל 8 טריליון דולר. בדומה, אתמול הודיע הבנק האירופי המרכזי על הרחבה ב-600 מיליארד יורו (672 מיליארד דולר) של תוכנית רכישת האג"ח שהושקה במשבר הקורונה. ואולם, קרוזנר טען בריאיון לאתר CNBC שיש גבול ליכולות של הבנקים המרכזיים. "יש לבנקים המרכזיים כוח רב, אבל הם אינם יכולים לרפא את הנגיף, הם אינם יכולים לפתוח מחדש כלכלות, ואינם יכולים להחליף שרשראות אספקה שבורות", אמר. "בנקים מרכזיים יכולים לעזור למנוע משבר פיננסי, הם יכולים לנסות לספק תמיכה כמו גשר לאיזון, אך ייקח עוד זמן עד שנגיע לאיזון חדש וזה לא יהיה פשוט".

 

עם זאת, ז'יל מואק, הכלכלן הראשי בחברת ניהול ההשקעות AXA, ציין כי המהלכים של הבנקים המרכזיים אפשרו לממשלות להגדיל את ההוצאות בניסיון להבטיח התאוששות מהירה. "אני חושב שבשלב הזה למדיניות המוניטארית אין כמעט השפעה על הכלכלה הממשית. הכוח של המדיניות המוניטארית מונח ביכולתה לאפשר את מימוש המדיניות הפיסקאלית", הסביר. לדבריו, הפעולות של הבנקים המרכזיים יוצרות מרחב לממשלות ליישום התמריצים. עוד ציין כי בעוד שגרמניה חשפה השבוע תוכנית תמריצים בשווי 130 מיליארד יורו, מדינות אחרות באירופה, כמו ספרד ואיטליה מהססות בכל הקשור לגודל ולהיקף התמריצים.

 

 

וול סטריט וול סטריט צילום: אי פי איי

 

14:30 - החוזים העתידיים על המדדים המובילים בוול סטריט רושמים עליות של עד 1.2%. מחיר הנפט מסוג WTI עולה ב-2.4% - לקראת מפגש וידאו שיקיימו מחר נציגי מדינות אופ"ק פלוס.

 

13:30 - ארה"ב קרוב לוודאי שלא תרצה "לפרק" את הסכם הסחר עם סין, זאת על אף המתיחות הגבוהה בין שתי המדינות שרק הסלימה בשבועות האחרונים, כך לפי הערכת האנליסטים במורגן סטנלי.

 

בחודש שעבר אמר נשיא ארה"ב דונלד טראמפ כי הוא "קרוע" בדילמה האם לסיים את השלב הראשון של ההסכם. הדברים הללו עוררו חשש בקרב המשקיעים והאנליסטים ששתי הכלכלות הגדולות בעולם יחזרו למלחמת סחר, שטלטלה בשנה שעברה את הכלכלה העולמית.

 

"בשלב זה, ההערכה שלנו מנקודת מבט כלכלית...היא שכל עוד השלב הראשון מתקיים ואין חידוש של המתיחות במובן של השתת מכסים, אז התחזית שלנו לגבי הצמיחה העולמית נותרת ללא שינוי", הסביר צ'יטאן אהיה (Chetan Ahya), הכלכלן הראשי של מורגן סטנלי בראיון לאתר CNBC.

 

להערכתו, ממשל טראמפ "מתמקד כעת בכלכלה ולכן לא ירצה לבטל את ההסכם". לפיכך ההנחה היא כי יש סיכוי נמוך לפרוץ מלחמת סחר חדשה.

 

 

שי ג'ינפינג ודונלד טראמפ שי ג'ינפינג ודונלד טראמפ צילום: רויטרס

 

12:30 -  יצרנית התרופות הבריטית אסטרה זנקה (AstraZeneca) הודיעה כי תוכל לספק 2 מיליארד מנות של חיסון פוטנציאלי לקורונה, זאת לאחר שחתמה על שתי עסקאות – כולל אחת על ידי ביל גייטס. ההודעה החדשה מגיעה לאחר שבחודש שעבר טענה החברה כי תוכל לייצר מיליארד מנות חיסון שהיא מפתחת ביחד עם מדענים מאוניברסיטת אוקספורד. החברה אף הסכימה לחלק כמחצית מהמנות למדינות עם הכנסה נמוכה ובינונית. אחת מהעסקאות החדשות היא עם מכון סרום בהודו (SII), היצרנית הגדולה בעולם של חיסונים. ההסכם השני הוא בשווי 750 מיליון דולר עם שני ארגוני בריאות בהם משקיעה העמותה של ביל ומלינדה גייטס.

 

 

החיסון הניסיוני של אוקספורד החיסון הניסיוני של אוקספורד צילום: גטי אימג'ס

 

10:55 - המסחר בבורסות באירופה מתנהל בעליות שערים. אתמול נרשמו בהן ירידות - לאחר שהבנק האירופי המרכזי הודיע על הגדלת תוכנית ההחרחבה הכמותית, והוריד את תחזיות הצמיחה והאינפלציה.

 

מדד יורו סטוקס 600 עולה ב-1.4%. דאקס בפרנקפורט מטפס ב-2.2%, פוטסי בלונדון מוסיף 1.2% לערכו - מניית לופטהנזה מזנקת ב-4.9%, אך היא נמצאת עדיין בסכנת הסרה ממדד הדאקס ב-22 ביוני.בבורסה בלונדון: IAG - החברה האם של בריטיש איירווייס ואיבריה - מנתרת ב-9.5%, מניית איזי ג'ט מזנקת בכ-9%.

  

לופטהנזה לופטהנזה צילום: Thirty Thousand

 

09:45 - ההזמנות למוצרים מהמפעלים בגרמניה צנחו ב-25.8% באפריל בגלל הקורונה - הירידה החדה ביותר מאז תחילת 1991, אז הוחל ברישום הנתון. כך לפי מידע רשמי שפרסמה היום לשכת הסטטיסטיקה במדינה.

 

לפי הנתונים, ההזמנות בגרמניה נפלו ב-22.3%, וההזמנות מחוץ למדינה צנחו ב-28.1%. האנליסטים ציפו לירידה של 19.7%.

 

 

עובד במפעל של חברת הרכבים דיימלר בגרמניה עובד במפעל של חברת הרכבים דיימלר בגרמניה צילום: אם סי טי

 

09:40 - באסיה מתחזקות עליות השערים: הבורסה בשנגחאי ננעלה עלייה של 0.2%, הונג קונג מטפסת ב-0.8%, קוספי קופץ ב-1.5%, וניקיי בטוקיו ננעל בפלוס 0.7%. מדד MSCI אסיה פסיפיק רושם עלייה שבועית של מעל 7% - השבוע הטוב ביותר מאז דצמבר 2011.

 

07:00 -  מרבית הבורסות באסיה רושמות הבוקר עליות שערים, ועומדות לסיים את השבוע הטוב ביותר מאז 2011. היורו נמצא בשיא של חודש וחצי - על רקע הצהרתו של הבנק המרכזי האירופי מאתמול, לפיה יגדיל את תוכנית התמריצים ב-600 מיליארד יורו. אמש ננעלו הבורסות בוול סטריט בירידות.

 

מדד MSCI אסיה-פסיפיק, שאינו כולל את הבורסה ביפן, מחק את הירידות שרשם מוקדם יותר היום, רושם עלייה של 0.1%, ונמצא כעת בשיא של 12 שבועות. המדד עלה בכ-6.5% מתחילת השבוע - העלייה השבועית החדה ביותר מאז דצמבר 2011.

 

מדד ניקיי בטוקיו עולה ב-0.4%, האנג סנג בהונג קונג מטפס ב- 0.2%, הבורסה בשנגחאי מאבדת 0.3%, קוספי בדרום קוריאה מטפס ב-0.7%.

 

המשקיעים ממתינים לפרסום דו"ח התעסוקה בארה"ב לחודש מאי (15:30 שעון ישראל), שישקף את עוצמת משבר הקורונה. הכלכלנים מצפים כי שיעור האבטלה עלה ל-19%, וכי שוק העבודה האמריקאי איבד 7.25 מיליון משרות - בהמשך ל-20 מיליון משרות שאבדו באפריל.

 

 

בורסת טוקיו בורסת טוקיו צילום: איי אף פי

 

 

x