בלעדי לכלכליסט
החיים שאחרי גזית גלוב: אמיר גל מקים קרן השקעות בחברות נדל"ן נורדיות
גל, שניהל את פעילות גזית גלוב באירופה, מקים קרן להשקעה בחברות ציבוריות שתגייס 100 מיליון יורו. הפניקס תהיה משקיע עוגן. גל: "המדינות הנורדיות יהוו שוק יעד אטרקטיבי אחרי משבר הקורונה"
אמיר גל, שניהל בעבר את הפעילות של גזית גלוב באירופה, מקים קרן להשקעה בחברות נדל"ן ציבוריות במדינות הנורדיות. ל"כלכליסט" נודע כי גל, שינהל את הקרן שתגייס 100 מיליון יורו, מקים אותה יחד עם לננרט שוס, מייסד catella, בית ההשקעות הגדול ביותר בתחום הנדל"ן במדינות הנורדיות, שיהיה יו"ר הקרן.
הפניקס, שבה שימש גל כראש תחום הנדל"ן תהיה משקיע העוגן בקרן שנקראת אוטרה (Otre), והשקעותיה יתמקדו בחברות בשבדיה, נורבגיה, דנמרק ופינלנד. אוטרה הובילה כבר רכישות של נתחים משמעותיים ממניות שתי חברות נדל"ן בשבדיה, הראשונה בתחום המרכזים הלוגיסטיים והשנייה בתחום מעונות הסטודנטים שנרכשה בהסדר נושים.
- מיכאל לוי ואמיר גל אור מקימים אקסלרטור לאוטו-טק ישראלי בבייג'ינג
- אלה הלוביסטים שנחקרו בפרשת הפרוות שבה מעורבת גלעד לובינג
- "סין רוצה שישראל תהיה חלק מההגמוניה שלה"
אוטרה, שמשרדיה ממוקמים כבר בשטוקהולם, תהיה לפי המצגת למשקיעיםגוף השקעות אקטיביסטי, ומנהליה ישתלבו בדירקטוריון חברות המטרה.
"מדובר באקטיביזם ידידותי שנעשה בהסכמה ושיתוף פעולה הדוק עם הנהלות החברות ובעלי השליטה", נכתב במצגת, "OTRE מכוונת לתשואת אלפא עקב התמקדות בחברות צמיחה הנסחרות בדיסקאונט וכן קבלת זכויות עודפות (בהן אופציות ארוכות) עבור תרומתה האסטרטגית לחברה".
אתמול אמר גל ל"כלכליסט" כי ההחלטה להשקיע במדינות הנורדיות נובעת מכך ש"מדובר במדינות שקופות, תחרותיות עם כלכלות גמישות ואתיקה עסקית גבוהה. משבר הקורונה דווקא מחזק את האטרקטיביות של האיזור. ווארן באפט אמר פעם ש'בתקופת השפל רואים מי שוחה עירום'. עכשיו, כמו במלחמה עולמית, כולם מדפיסים כסף ומתמודדים עם המגפה הגלובלית. אבל ביציאה מהאירוע כלכלות גמישות כמו הנורדיות שמדורגות AAA, עם יחס חוב תוצר נמוך יחסית וגם אבטלה יחסית נמוכה — יהוו שוק יעד אטרקטיבי יותר ממדינות קלאסיות אחרות עם כלכלות רעועות בעקבות המשבר.
תוסיף לזה גמישות מוניטרית כי לא כולן באיחוד המטבעי. חשוב לציין שהקרן הסוברנית של ממשלת נורגביה היא הגדולה בעולם עם למעלה מטריליון דולר. כך למשל שבדיה — לא סגרה את הכלכלה בעקבות הקורונה וכעת אינה חווה גל שני.
"נוסף לכך — המדינות הנורדיות הינן מדינות רווחה כמעט ללא עוני ודירוג ג'יני נמוך — אבל גם פחות דרייב ליזמות וקילר אנסטינקט. כל זה מייצר הזדמנות השקעה מצוינת למשקיעים זרים. בשונה מהבורסה בישראל, שהינה שוק חוב בעיקר, חברות הנדל"ן השבדיות מסתמכות מסורתית יותר על מימון בנקאי ופחות על אג"ח, ומכאן ההזדמנות. צריך גם להבין שהבורסה השבדית היא בורסה ענקית גדולה פי כמה וכמה מהבורסה הישראלית אבל בדומה לישראל היא מקומית באופי שלה ולא נגישה לזרים במובנים רבים".