$
דמי ניהול - הכתבות

חברות הביטוח לשטייניץ: צמצם הפחתת דמי הניהול

מנהלי חברות הביטוח נפגשו אתמול מיוזמתם עם שר האוצר, וטענו שהפחתת דמי הניהול בשיעור ניכר תוביל למצב "שלא יהיה כלכלי לנהל עסק"

רחלי בינדמן 07:2517.01.12

מנהלי חברות הביטוח נפגשו אתמול (ב') עם שר האוצר יובל שטייניץ. הפגישה הייתה פרי יוזמה של איגוד חברות הביטוח ונכחו בה מטעם האוצר גם סגן השר יצחק כהן והממונה על שוק ההון, הביטוח והחיסכון, פרופ' עודד שריג. על פי הדיווח הרשמי של משרד האוצר, "הפגישה עסקה בעיקר בניתוח המצב

הכלכלי והמגמות השונות בכלכלת ישראל והמשבר הפיננסי בעולם". אולם, מתברר כי במסגרתה עלתה גם הסוגיה הבוערת מאוד עבור חברות הביטוח ובתי ההשקעות - דמי הניהול הנגבים בקופות הגמל ובביטוחי המנהלים.

 

הרפורמה להפחתת תקרת דמי הניהול שגיבש האוצר צפויה להגיע לאישור הכנסת בעוד כשבועיים. ל"כלכליסט" נודע כי במסגרת הדיון הביעו מנהלי חברות הביטוח את דאגתם מכך שחברי כנסת שונים לוחצים להוריד את תקרת דמי הניהול לרמות נמוכות בהרבה מאלו שמציג האוצר.

 

"אנחנו מבינים שהאוצר מעוניין לעזור לחוסך החלש, שלא חוסה תחת גוף מאוגד שמוזיל עבורו את דמי הניהול ומשלם לעתים את התקרה המותרת בחוק", אמר אחד האישים שלקחו חלק בפגישה. "עם זאת, ביקשנו מהשר שידאג לחברות הביטוח שעלולות להיקלע לקשיים משמעותיים בעקבות מגמות פופוליסטיות".

 

מטעם חברות הביטוח נכחו בפגישה מנכ"ל אליהו ביטוח ויו"ר איגוד חברות הביטוח עופר אליהו ויו"ר התאחדות חברות הביטוח זאב אבן חן, לצד מנהלי חמש חברות הביטוח הגדולות בענף.

 

תקרת דמי הניהול בקופות הגמל עומדת כיום על 2% מהחיסכון הצבור (אין כיום דמי ניהול מהפקדות שוטפות). בביטוחי המנהלים מדובר במודל מורכב יותר שבו תקרת דמי ניהול יכולה לנוע בטווח שבין 0% ל־11% מההפקדות ובין 1% ל־2% מהצבירה.

 

במסגרת הרפורמה מבקש האוצר להשוות את תקרת דמי הניהול בגמל ובביטוחי המנהלים ל־1.2% מהצבירה ועד 5% מההפקדות השוטפות.

 

יו"ר ועדת העבודה, הרווחה והבריאות חיים כץ פועל בתקופה האחרונה כדי להוריד את תקרת דמי הניהול מהחיסכון הצבור בביטוחי המנהלים ובקופות הגמל עד ל־0.7%. לפי גורמים שנכחו בפגישה, בכירי הביטוח הבהירו לשטייניץ ולשריג כי אם תצלח יוזמה כמו זו, ייווצר מצב "שלא יהיה כלכלי לנהל עסק". שריג וסגן השר כהן מקיימים בשבועות האחרונים פגישות עם חברי הכנסת במטרה לשכנע אותם כי מתווה האוצר הוא המבנה הרצוי.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x