$
הכסף

לא רק העובדים החלשים משלמים דמי ניהול מקסימליים: 70 מיליון שקל בשנה מחשבונות מוקפאים

מלבד העובדים החלשים במשק, יש עוד שתי אוכלוסיות שמשלמות את דמי הניהול הגבוהים ביותר שמאפשר החוק

שאול אמסטרדמסקי 06:4427.10.13
מלבד העובדים החלשים במשק, יש עוד שתי אוכלוסיות שמשלמות את דמי הניהול הגבוהים ביותר שמאפשר החוק. הראשונה היא אוכלוסיית הפנסיונרים עצמם, כלומר מי שהגיעו לגיל פרישה ופרשו ממעגל העבודה, כפי שנחשף ב"כלכליסט" ב־10 באוקטובר.

 

מלבדם, וגדולים מהם בהרבה מבחינה מספרית, ישנם החוסכים המוקפאים. גם הם משלמים לקרנות הפנסיה דמי ניהול של 6% מההפקדות ו־0.5% מהצבירה שלהם.

 

חוסכים מוקפאים הם חוסכים שלא מעבירים לקרן הפנסיה הפרשות באופן שוטף, לא משנה מאיזו סיבה. בין שהם פשוט פוטרו ועדיין לא מצאו מקום עבודה חדשה, ובין שהם עברו מקום עבודה והתחילו להפריש לקרן פנסיה אחרת. כך או כך, לאנשים האלה יש סכום כסף ששוכב בקרן הפנסיה מבלי לגדול ומבלי שהחוסכים ימשכו אותו.

 

הממונה על הביטוח דורית סלינגר. גופי הפנסיה חויבו לפרסם את התפלגות דמי הניהול הממונה על הביטוח דורית סלינגר. גופי הפנסיה חויבו לפרסם את התפלגות דמי הניהול צילום: עמית שעל

 

החוק מתיר לקרנות הפנסיה לגבות מהחוסכים האלה את דמי הניהול המקסימליים כל עוד הם מוקפאים. זה לא חשוב אם הקיפאון הזה נמשך חצי שנה או 20 שנה. ככל שהוא ארוך יותר, כך דמי הניהול יאכלו יותר את החיסכון. בתוך עשור, למשל, 5% מהכסף פשוט יתאדה אל תוך הכיס של קרן הפנסיה.

 

בקרנות הפנסיה יש לא מעט חוסכים מוקפאים כאלה. בקרן הפנסיה הגדולה ביותר, מנורה מבטחים, יש 407 אלף חוסכים מוקפאים. במקפת, קרן הפנסיה השנייה בגודלה, יש 312 אלף כאלה. בסך הכל בחמש קרנות הפנסיה הגדולות יש 1.3 מיליון חוסכים מוקפאים, ויש להם 13 מיליארד שקל ששוכבים על שמם מבלי שמישהו נוגע בהם.

 

המשמעות היא שחמש קרנות הפנסיה לוקחות יחד כמעט 70 מיליון שקל בשנה מהכסף של החוסכים האלה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x