איך מקימים עסק בלי לקחת הלוואה
המשיכו לעבוד כשכירים, השקיעו את הרווחים בחזרה בעסק ושמרו על עלויות נמוכות; יזמת שהקימה את העסק שלה בלי עזרה מהבנק מסבירה כיצד עושים זאת
- למה יותר קל לנו לקחת הלוואה מאשר לחסוך?
- חושבים לתת הלוואה לבן משפחה? 6 דברים שכדאי לקחת בחשבון
- האשראי מהבנק לעסק נגמר? קיימות אפשרויות מימון נוספות
באתר פורבס פרסמו עצות לבניית עסק חדש מהיסוד בלי עזרה מהבנק, על פי ההמלצות של סנדי שטיינקירכנר,מייסדת B & B Rare Books:
1. המשיכו לעבוד כשכירים
אם אינכם רוצים לקחת הלוואה, ההון ההתחלתי שלכם יצטרך להגיע מהחסכונות. שימו כסף בצד ובנפרד מחסכונות אחרים, בסכומים שלא יפריעו להתנהלות היומיומית שלכם. החסכונות שלכם רק יגדלו אם לא תשתמשו בהם להוצאות מחייה וצרכים בסיסיים אחרים. כשתהיו מוכנים להקים את העסק, ייתכן שיהיה לכם כדאי להמשיך ולעבוד בעבודה הנוכחית שלכם, שכן משכורת חודשית בזמן שאתם מקימים את העסק תעזור להוריד מהלחץ של החודשים הראשונים, או אפילו השנים הראשונות של העסק. ההטבות לא מסתכמות רק במשכורת, אלא קשורות גם לזכויות סוציאליות כמו קרן פנסיה, ימי מחלה וחופשה - אותם תצטרכו לממן בעצמכם כשתהיו עצמאים.
2. השקיעו מחדש את הרווחים בעסק
שימוש ברווחים עבור הוצאות המחייה או כדי לשלם חובות יגביל את קצב הצמיחה של העסק שלכם. תוכלו לשמור על צמיחה אם פשוט תשקיעו את הרווחים חזרה בעסק. בין אם תשקיעו במוצרים חדשים, בטכנולוגיה או בכוח האדם, המטרה היא להוביל לצמיחה בעסק על ידי השגת עוד ועוד לקוחות חדשים. תוכלו גם לבחור אם להשקיע בשיווק או בפרסום כדי להרחיב את מאגר הלקוחות.
3. שמרו על הוצאות נמוכות
לא תזדקקו להלוואה בנקאית גדולה אם בהתחלה תעבדו בהיקף קטן, ותצמחו באופן אורגני. תנסו לעבוד מהבית, כך שלא תצטרכו להוציא כסף על שכירת משרד או על טכנולוגיה חדשה, ותוכלו לשמור על הוצאות נמוכות. בהתאם לא תיתקלו בחשבונות גדולים כבר בשלבים הראשונים. במקום, תוכלו להשקיע את הרווחים בחברה. מרגע שהחברה מתחילה לצמוח ומייצרת זרמי הכנסה יציבים, תוכלו להגדיל את ההוצאות מבלי להאט את קצב הצמיחה.
סנדי מספרת כי כאשר הקימה את העסק שלה למכירת ספרים נדירים, היו באמתחתה ספר אחד ופחות ממאה דולר. אולם היא השקיעה מחדש את הרווחים מהמכירות הראשונות להגדלת המלאי. "למדתי במהירות שצמיחה איטית אך יציבה תאפשר לי להישאר בעסקים מבלי להצטרך לבקש הלוואה", היא אומרת. היא עבדה מהבית ובחמש השנים הראשונות המשיכה לעבוד כשכירה, כך שהמשכורת עזרה לכסות את הוצאות המחייה שלה, והעסק צמח בזכות הרווחים שהניב.
"מבחינה פסיכולוגית היה משהו משחרר בכך שלא הייתי צריכה לדאוג שאני חייבת כסף, וזה אפשר לי לקחת סיכונים", היא מוסיפה.
לדבריה, לפתיחת עסק בלי לקחת הלוואה יש אמנם מגבלות, אבל דרך זו מאפשרת להפחית את הסיכונים הנלווים, ויכולה לעזור לבחון את עולם היזמות, בדיקת הרעיונות ושווקים חדשים. בצורה כזו קל יותר גם ללמוד מטעויות, שכן מתחתיכם פרושה רשת ביטחון.