עצה מחבר: מה ממליצים יועצים פיננסיים לאנשים הקרובים אליהם
פתחו תוכנית חיסכון בשביל דברים מהנים, לפני הקמת משפחה התאמנו בלחיות על משכורת אחד בלבד וערכו הסכם גירושים בתחילת הקשר. עצות לא שגרתיות לניהול הכסף שלכם
יועץ פיננסי מוסמך שהוא במקרה גם החבר הכי טוב, זה בוודאי נורא נחמד. חשבו על כל העצות שתוכלו לקבל שיעזרו לכם לשמור על מצבכם הפיננסי, וכיצד לגרום לכסף שלכם לעבוד קשה יותר עבורכם.
- ביחד אבל לחוד: הזוגות של היום לא מאחדים חשבונות בנק
- אם כל אחד יכול להיות יועץ לכלכלת המשפחה איך בוחרים ייעוץ מתאים?
- אם אתם טיפוסים כאלה, כל הכסף בעולם לא יקנה עבורכם אושר
אולם למרבית האנשים אין את הפריבילגיה הזו, לכן באתר LearnVest התייעצו עם שישה יועצים פיננסים ושמעו מהם מה העצות שהם חולקים עם האנשים היקרים להם ביותר.
1. השתמשו בכרטיסי מתנה לבזבוזים נטולי רגשות אשם
עבור הוצאות קטנות שמצטברות במהירות לאורך זמן, כמו כוס הקפה היומית או הורדות ב- iTunes, שקלו לרכוש כרטיס מתנה שניתן לטעון בסכום של כסף, וכה תוכלו ליהנות מהקפה ומאפה עד שהכרטיס נגמר. "בצורה כזו קל לעקוב אחר ההוצאות היומיות הקטנות", הסבירה היועצת הפיננסית נטליה טיילור. "וזה גם מרגיש מיוחד יותר ונטול רגשות אשם אם משלמים בכרטיס מתנה".
2. למזג בהדרגתיות את החשבונות
אם אתם רק מתחילים לחלוק החלטות פיננסיות עם בן או בת הזוג, ההמלצה היא לפתוח חשבון בנק נוסף לתוכו מעבירים שני בני הזוג כספים בכל חודש כדי לכסות על מספר מצומצם של הוצאות משותפות. "אפשר להשתמש בחשבון כדי לשלם על יציאות משותפות, חופשה או לרכישה גדולה יותר שרוצים לבצע ביחד", מציעה סטפני קירקפטריק. "בצורה זו מפחיתים את הדיונים המעיקים של מי ישלם על דברים מסוימים, וזו דרך נהדרת להתנסות בחשבון משותף". לאחר כמה חודשים תוכלו להעביר לחשבון מספיק כספים כדי לכסות חשבונות בבית כמו מים או חשמל, ועד מהרה הרעיון של חשבון משותף כבר לא יראה כל כך מרתיע.
3. הסכם פוסט נישואים
היועצת הפיננסית ברנדי פרנאם ממליצה בחום לחתום על הסכמים קדם נישואים ואפילו על הסכמי פוסט נישואים או גירושים ממש לאחר החתונה. "אם חושבים על זה, אז אנשים יפעלו בצורה הוגנת ושוויונית יותר כשהכל טוב ויציב במערכת היחסים, ולא כשרבים ונפרדים". פרנאם מציינת כי הסכמים מסוג זה חשובים במיוחד עבור עקרות בית, שמכיוון שבחרו לעזוב את מעגל העבודה לתקופה ממשוכת לטובת גידול המשפחה צריכות להגן על עצמם פיננסית.
4. התאמנו על התמודדות עם משכורת אחת
שוקלים להקים משפחה או מנסים להחליט אם תוכלו להרשות לעצמכם שאחד מכם יצמצם שעות לטובת טיפול בילדים? פרנאם ממליצה לחברים שלה, להפקיד בבנק את המשכורת שהם שוקלים לוותר עליה ובמשך שישה חודשים לא לגעת בה בכלל, כך שהם מסתמכים רק על המשכורת השנייה כדי לכסות הוצאות באותה תקופה. "תוכלו לחוות זאת לפני שתקבלו את ההחלטה המשמעותית כל כך", היא אומרת.
5. אל תשכחו לחסוך גם בשביל דברים מהנים
טיילור ממליצה לכל חבריה לשקול את האפשרות לפתוח "חשבון כיף", כדי שיוכלו להרשות לעצמם אחת לכמה זמן לבזבז. טיילור ובעלה השתמשו בחשבון הכייף כדי לשלם למאמנת פילאטיס אישית ולצאת למסע קניות של בגדים. אם זה מסתדר מבחינת התקציב "הקצו אחוז מסוים מהשכר והכנסות נוספות כמו בונוסים לחשבון הזה", היא מציעה. "10% לדוגמה זה אחוז מוצלח". אפשר להגשים זאת גם בדרך המסורתית. פנאם מספרת שחברה שלה הזמינה לקבוצה של חברים קוטג' ליד הבריכה בחופשה, לאחר ששמרה בצנצנת מטבעות בדיוק כדי לשלם על הנאות מסוג זה.
6. וודאו שגם בן הזוג חוסך לפנסיה
בכל מקרה, גם אם בחרתם להישאר בבית כדי לטפל בילדים חשוב לחסוך לימי הפנסיה, מדגישה קירקפטריק.
7. הכינו תקציב
זו אולי לא נשמעת כמו עצה של מומחים, אבל היועצים הפיננסים מודים שהם נדהמים מהמספר המועט של אנשים שממש מכינים תקציב. היועצים ממליצים קודם לשאול את עצמכם את השאלות הבאות: מהם ההוצאות החודשיות הקבועות? מה ההוצאות המשתנות או הגמישות בכל חודש? מה ההכנסה נטו? לאחר שתענו על השאלות, תוכלו לשרטט תקציב חודשי שיעזור לכם לשמור על היעדים הפיננסים שהצבתם לעצמכם.