$
בונים קריירה ומשפחה

איך לעיסת מסטיק בטעם מנטה תעזור לכם לחסוך כסף

חישבו על מוצרים במונחים של כמות שעות העבודה שתצטרכו לעבוד כדי לשלם עליהם, לכו לקניות עם אוזניות ודמיינו כיצד תיראו בגיל הפנסיה - טריקים מחשבתיים שיגרמו לכם לחסוך יותר

שירות כלכליסט 20:0513.08.14
אתם בוודאי כבר מכירים את האסטרטגיות המוכרות לחסוך כסף, כמו לשים בצד בכל חודש חלק מהמשכורת, להקפיד על התקציב, לתכנן מראש את הרכישות וכן הלאה. אבל האמת היא שיש טריקים פסיכולוגים פשוטים ומפתיעים יותר, שיכולים לעזור לנו לחסוך אפילו יותר. באתר lifehacker פרטו 7 טריקים מהסוג הזה:

 

1. דמיינו לעצמכם כיצד תיראו כשתהיו מבוגרים יותר, כדי לעזור לכם לחסוך יותר לקראת הפנסיה:

 מרביתנו לא חוסכים מספיק לקראת הפנסיה, ככל הנראה מכיוון שהיא נראית רחוקה כל כך. אולם המחקרים מצאו שיש דרך פשוטה למדי לעזור לנו להשיג את יעדי הפנסיה שלנו: לדמיין כיצד אתם והחיים שלכם יראו בעוד שנים או עשורים מעכשיו. חישבו על שיגרת היום יום שלכם, וכמה כסף תצטרכו בשביל לעשות את הדברים שתרצו לעשות.

 

יכולים לדמיין איך החיים שלכם יראו בפנסיה? יכולים לדמיין איך החיים שלכם יראו בפנסיה? צילום: שאטרסטוק

 

2. שימו בתא הארנק בו אתם שומרים את כרטיס האשראי גם תמונה של היעד הפיננסי שלכם:

 בדומה להצמדת תמונה שלכם רזים על המקרר כדי לתמרץ אתכם לשמור על הדיאטה, הטריק הזה של הצמדת היעד הפיננסי לכרטיס האשראי יעזור להזכיר לכם מה השאיפה הגדולה שלכם בכל פעם שאתם שולפים את כרטיס האשראי כדי לשלם על רכישות מזדמנות.

 

3. לעסו מסטיק מנטה וחבשו אוזניות בזמן שאתם עורכים קניות:

לעיסת מסטיק וחבישת אוזניות נועדו לנטרל את הדרכים שבהן משתמשות חנויות בחושים שלנו כדי לגרום לנו לקנות יותר. לעיסת מסטיק בטעם מנטה תעזור לנטרל את אפקט הניחוחות השופעים בחנויות וגם תגרום לכם להרגיש שבעים כך שתמנעו מרכישה אימפולסיבית של אוכל. בהתאם, חבישת אוזניות תעזור לחסום את המוזיקה, שנועדה לגרום לצרכנים להישאר בחנות למשך זמן רב יותר. בכך שתלמדו כיצד חנויות מנסות לפתות אתכם לקנות, יהיה לכם קל יותר להתגונן מהטקטיקות שלהן.

 

לעיסת מסטיק בזמן הקניות בסופר תחסוך לכם כסף לעיסת מסטיק בזמן הקניות בסופר תחסוך לכם כסף צילום: שאטרסטוק

 

4. תמחרו מוצרים לפי כמות השעות שתצטרכו לעבוד כדי לשלם עליהם:

דרך טובה למנוע רכישות מיותרות היא פשוט לחשב כמה שעות תצטרכו לעבוד כדי לשלם על הפריט. לדוגמה, ג'ינס שעולה 300 שקל, פירוש הדבר שמי שמרוויח שכר מינימום של 23.12 לשעה יצטרך לעבוד כמעט 13 שעות עבור המכנסיים. גם אם אתם מרוויחים פי 2 מכך, עדיין מדובר בחצי יום עבודה.

 

5. במקום לנסות לחסוך יותר כסף עכשיו, התחייבו לחסוך יותר בעתיד:

 אמנם נראה שיש כאן סתירה - ניסיון לחסוך כסף על ידי כך שלא חוסכים כסף, אבל בפועל מדובר פשוט בבחירת התזמון. מחקרים מצביעים על כך שאימוץ תכנית במסגרתה אתם מעלים באופן עקבי את הסכום שאתם חוסכים היא יעילה יותר מניסיון לחסוך יותר כסף כבר היום. לכן לדוגמה, עדיף לתכנן לחסוך את מרבית ההעלאה הבאה שלכם מאשר לנסות לחסוך כעת. הפרט החשוב ביותר הוא כמובן לעמוד בתכנית הזו.

 

נעדיף לחכות עם פריטת השטר הגדול נעדיף לחכות עם פריטת השטר הגדול צילום: בלומברג

 

6. שנו את אופן ההתייחסות שלכם לשטרות ולמטבעות:

בסכום הסופי, אין שום הבדל בין שטר של 50 שקל או 5 מטבעות של 10 שקלים, אבל מבחינה פסיכולוגית, אנחנו לא תמיד ששים לפרוט את השטר, או שנעדיף לשמור על שטר של 20 כי הוא נחשב בעינינו לנדיר יותר. בדומה לצנצנות שבהן שומרים אגורות רק כדי להמיר אותן לשטר של 200 שקל בסוף השנה, כך אפשר לחסוך כל שטר של 20 שקל שמגיע לידיכם עד שמצטבר סכום משמעותי.

 

7. רסנו את הרכישות האימפולסיביות באמצעות כמה תכסיסים:

שליטה עצמית לא תוכל תמיד לעזור לנו לעמוד בפני הפיתויים, שמקיפים אותנו בכל עת. אך אפשר להקשות על עצמנו ללחוץ על כפתור ה"קנייה" או לגהץ את כרטיס האשראי מבלי לחשוב על הנושא לעומקו. לדוגמה, אל תשמרו את פרטי כרטיס האשראי שלכם באתרי הקניות. תנסו בכל פעם לשאול את עצמכם אם לא הייתם מעדיפים לשמור את הכסף. אמצו את חוק 30 הימים כדי לוודא שאתם אכן רוצים את הפריט.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x