$
צרכנות פיננסית

הדרך הפשוטה לנהל תקציב - צריך לחשב רק מספר אחד

בניית תקציב משפחתי היא מטלה מרתיעה. מיון קבלות, חישובים ונוסחאות מסובכים יכולים להניא אפילו את בעלי המוטיבציה מהמשימה החיונית. כך ניתן לפשט את התהליך

שירות כלכליסט 12:1416.03.16
בניית תקציב היא אחת מעמודי היסוד לניהול עניינכם הפיננסיים. אחרי הכל, כיצד תוכלו לדעת שאתם על המסלול הנכון אם אתם לא יודעים לאן הולך הכסף שאתם עובדים קשה כדי להרוויח?

אף על פי כן, אין ספק כי ניהול תקציב הוא מטלה מרתיעה. ניטור ההוצאות, הקצאת כסף לחסכון, והתקדמות לעבר היעדים ארוכי הטווח, הם בהחלט עניינים מסובכים ומבלבלים.

לכן, טוב לגלות שיש דרך פשוטה יותר לניהול תזרים הכסף שלא מחייבת להעביר שעות במיון קבלות וחישובים. מדובר על שיטה הנקראת "אסטרטגיה של מספר אחד" (One-Number Strategy).

 

בשלב הראשון מסווגים את ההוצאות החודשיות לפי ארבע קטגוריות:

 

1. עלויות קבועות: מדובר על החשבונות שלא משתנים במיוחד מחודש לחודש כמו שכירות, החשבון הסלולרי או המנוי לחדר כושר. קטגוריה זו כוללת גם הוצאות בסיסיות, שכן עשויות להשתנות בכל חודש, כמו חשבון חשמל או מים. לצרכי הכנת התקציב אפשר לחשב ממוצע של החשבונות הללו, אך באופן כללי, אם אפשר לחזות מראש מה יהיה גובה ההוצאה, היא שייכת לכאן.

 

2. יעדים פיננסים: יעדי חסכון או תשלומי חובות שאתם פועלים על מנת להגשים בכל חודש, בין אם מדובר בתשלום חוב לבנק או בחסכון לקניית בית. עם זאת, הקטגוריה הזו לא כוללת הפרשות לפנסיה או חסכון אחר, מכיוון שהאסטרטגיה הזו משתמשת בשכר הנטו - הסכום אותו לוקחים הביתה כבסיס לתקציב. (אם כי בלי קשר רצוי שתתחילו לחסוך לפנסיה כמה שיותר מוקדם).

ניהול תקציב לא חייב להיות מסובך ניהול תקציב לא חייב להיות מסובך צילום: שאטרסטוק

 

3. הוצאות לא חודשיות: יש לכם חשבון שתצטרכו לשלם בשלב מסוים במהלך השנה, אך הוא לא יורד באופן חודשי? הוצאות כמו תשלומי ביטוח, טסט לאוטו או שכר לימוד שייכים לקטגוריה הזו. חשבו מה תהיה העלות השנתית של החשבונות האלה וחלקו אותה ב-12, כך תגלו כמה עליכם להקצות עבורם בכל חודש כדי לכסות אותם כשיגיע מועד הפירעון.

 

4. הוצאות גמישות: הקטגוריה הזו מכסה את העלויות היומיומיות שמשתנות בכל חודש, כגון קניות בסופר, הזמנת אוכל, שופינג, יציאות, דלק.

לאחר שקטלגתם את ההוצאות שלכם, תוכלו לגלות כמה תוכלו להוציא בכל חודש מבלי לחרוג מהתקציב. התשובה טמונה בעיקר בקטגוריית ההוצאות הגמישות, ותוכלו להגיע אליה בעזרת פעולת חיסור פשוטה.

 

התחילו עם השכר החודשי והחסירו ממנו את הסכום הכולל של ההוצאות הקבועות, ההקצאות למימוש יעדים פיננסיים וההוצאות הלא חודשיות שחישבתם. הכסף שנשאר הוא הכסף שזמין לכיסוי ההוצאות הגמישות – כוס הקפה היומית, הנעליים החדשות, הקפיצה לחנות הפארם וכן הלאה. זהו המספר האחד שאתם יכולים להוציא לפי ראות עיניכם, בידיעה שכל עוד אתם דבקים בו אתם לא בסכנה לחרוג מהתקציב. חלקו את הסכום הזה ב-4.3, ותקבלו סכום שבועי להוצאות גמישות.

 

האסטרטגיה הזו שפורטה באתר LearnVest מוכיחה שבניית התקציב לא חייבת להיות מורכבת במיוחד.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x