$
ליאורה הירשהורן

שוכרים דירה: כל מה שאתם צריכים לדעת לפני הצעד הגדול

עוזבים את החממה של ההורים? איך לחפש, למה צריך לשים לב בחוזה מול בעל הדירה ואילו הוצאות צריך לקחת בחשבון

ליאורה הירשהורן 11:4224.07.16

אם אתם סטודנטים שלראשונה יוצאים מהבית או סתם מרגישים שהגיע הזמן לצאת סוף סוף מהבית של ההורים – שכירת דירה היא צעד משמעותי בדרך לעצמאות ולא פחות חשובה מכך העצמאות הכלכלית. כדי להצליח ליהנות מהחוויה של החופש, כדאי להיערך לכך בהתאם ולוודא שאתם מוכנים כלכלית לשכירת דירה.

איך תוכלו לעמוד בהוצאות?

 

החלטתם שאתם רוצים לצאת חדשה ולשכור דירה? לפני שאתם מקבלים את ההחלטה, בדקו אם אתם יכולים לעמוד בהוצאות הכרוכות בכך. הגדירו את התקציב שלכם: קבעו כמה כסף אתם יכולים להקצות מדי חודש לשכירת דירה. שכירת דירה מלווה בהוצאה כספית גדולה, אליה אתם מחויבים במשך שנה שלמה לפחות. התקציב שלכם נגזר מכלל ההכנסות שעומדות לרשותכם; משכורת, סיוע מההורים, מלגה ועוד אל מול ההוצאות שלכם – היעזרו במחשבון ניהול תקציב כדי להבין כמה כסף עומד לרשותכם לצורך שכירת דירה. כדי להבין מה תהא ההוצאה החודשית שאתם צפויים לשלם בעת השכירות, יש לקחת בחשבון מלבד שכר הדירה גם הוצאות נוספות כמו הובלות, רהיטים, חשבונות, קניית מזון ועוד.

 

חיפוש דירה להשכרה. החליטו על מה אתם מוכנים להתפשר חיפוש דירה להשכרה. החליטו על מה אתם מוכנים להתפשר צילום: שאול גולן

 

חשוב להכין מראש רשימה של כל הדברים שאתם מחפשים בדירה חדשה כדי להבין אילו מאפיינים חשובים לכם ועל מה אתם מוכנים להתפשר. רשימה זו יכולה לכלול מאפיינים כמו אזור מגורים מועדף, סלון, גודל חדרים, מצב הדירה, מספר השותפים ועוד. בררו מהו טווח המחירים של דירה המתאימה להעדפותיכם באמצעות הרשתות חברתיות, חברים ואפילו עיתונים. התאימו את עצמכם לתקציב שהקצבתם. אם הדירה המתאימה להעדפותיכם לא מתאימה לתקציב שהקצבתם, בדקו אם תוכלו להגדיל את מסגרת התקציב שלכם כדי שתוכלו בכל זאת להרשות לעצמכם לשכור את הדירה שאתם רוצים, באמצעות הגדלת ההכנסה או הקטנת הוצאות אחרות. כמו כן, אתם יכולים להתפשר על דרישותיכם כדי למצוא דירה זולה יותר. אפשרות נוספת היא לדחות את המעבר ולחסוך כסף.

 

אם אתם חושבים שתוכלו לעמוד בכל ההוצאות הצפויות לכם, הגיע הזמן להתחיל לחפש את דירת חלומותיכם.

 

חתימה על חוזה

 

אחרי שמצאתם את הדירה המתאימה לכם, תידרשו לחתום על חוזה עם בעל הדירה. חשוב לזכור שכל דבר שתחתמו עליו במסגרת החוזה ישפיע עליכם מבחינה כלכלית ויחייב אתכם למשך כל תקופת השכירות. החוזה גם יכול להגן עליכם, ולכן עליכם לוודא שכל סיכום עם בעל הדירה מופיע גם בחוזה.

 

החוזה הוא מסמך משפטי לכל דבר ולעיתים הוא מנוסח בצורה לא ברורה. חשוב שתתעכבו לקרוא את כל הפרטים, תתייעצו ואל תתביישו לשאול את בעל הדירה אם משהו לא ברור. שימו לב במיוחד לסעיפים העוסקים בנושאים הבאים:

 

  • גובה שכר הדירה ומתי משלמים אותו (האם אתם משלמים כל חודש, פעם ברבעון או מראש לשנה שלמה)
  • האם שכר הדירה מתעדכן לאורך תקופת החוזה ומהו מנגנון העדכון
  • איך משלמים את שכר הדירה (צ'קים, העברה בנקאית או מזומן)
  • האם תידרשו לספק בטחונות ליכולת שלכם לשלם דמי שכירות כמו פיקדון, שיק ביטחון, שיק בנקאי, שטר חוב, ערבות בנקאית, ערבים או משהו אחר
  • מה הציוד הקיים בדירה והאם תדרשו להשתתף בעלות התיקונים
  • האם תצטרכו לערוך ביטוח לדירה
  • מה התנאים לעזיבה ומה קורה אם תרצו לעזוב לפני סוף חוזה

 

ניתן להתמקח עם בעל הדירה לגבי מרבית הפרטים המופיעים בחוזה. למשל, מומלץ לקבוע עם בעל הדירה מועדי תשלום הנוחים לכם לאחר שאתם מקבלים משכורת – כדי שלא תיכנסו למינוס בבנק אחרי כל תשלום. כמו כן, אל תהססו להיעזר בבעלי ניסיון. במידת הצורך תיעזרו בעו"ד על מנת לברר את כל ההשלכות של חוזה השכירות. בדקו אם תוכלו להתייעץ עם עו"ד מטעם אגודת הסטודנטים, מרכזי צעירים, ברשות המקומית או עמותות שונות בחינם או בעלות מוזלת.

 

החיים בשכירות

 

נכנסתם לדירה חדשה? תתחדשו. ישנם כמה צעדים פשוטים שיסייעו לכם להתנהל כלכלית במהלך תקופת השכירות כמו תשלום החשבונות בזמן כדי למנוע צבירת ריבית וחובות, ניצול הטבות והנחות המגיעות לצעירים וסטודנטים בחשבונות השונים וכמובן ניהול תקציב בתבונה. המשיכו להיעזר לשם כך במחשבון ניהול התקציב באתר האוצר שלי כדי לשמור על מסגרת התקציב.

 

רוצים לדעת עוד? באתר האוצר שלי תוכלו למצוא מחשבון שכירת דירה שיעזור לכם לתכנן את ההוצאות הכרוכות במעבר לדירה חדשה וצ'קליסט הוצאות לשכירת דירה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x