$
נדל

החוכרים לא מוותרים: פנו למבקר המדינה נגד עיריית תל אביב

קבוצת של כ-20 חוכרים פנו למבקר המדינה נגד התנהלות עיריית תל אביב שדורשת לפנות ולקנוס אותם טרם התקבלה החלטה בעניינם בבית המשפט המחוזי. העירייה בתגובה: "הפנייה למבקר נעשתה שלא בתום לב"

סאגת החכירות בעיריית תל אביב רחוקה מלהגיע לקיצה ובינתיים מאבק החוכרים בעירייה עולה מדרגה. ל"כלכליסט" נודע כי קבוצת חוכרים בראשם עומד משה בוגומילסקי אשר חתומים על חוזי חכירה מול העירייה במתחמים בצרון, אנילביץ', נחלת יצחק ומונטיפיורי פנו למבקר המדינה לאחרונה בבקשה כי זה

יבדוק פגמים בהתנהלות עיריית תל אביב שעניינם פינוי בעלי זכויות מנכסים בעיר.

 

במכתב שהוגש על ידי עו"ד דוד בסון ועו"ד אורי עמנואל ממשרד הרטבי בורשטיין בסון ושות', המייצגים בעלי העסקים המנהלים את תביעת החוכרים מול העירייה, נטען כי בזמן שהעירייה והחוכרים מנהלים הליך בבית המשפט המחוזי, פתחה העירייה בהליכים נגד החוכרים בבית המשפט השלום ובמסגרתם ביקשה כי החוכרים יפנו את המקרקעין וישלמו דמי שימוש על תקופת האופציה.

 

עוד נטען כי החוכרים פנו לעירייה בבקשה לשלם את הסכומים שאינם שנויים במחלוקת ומסרו צ'קים בנקאיים להוכחת רצינותם וכי העירייה מצידה סירבה לקבל את הצ'קים הבנקאיים -"זאת כנראה, על מנת שתוכל לעמוד לה הטענה לכאורה, כי החוכרים אינם מוכנים להגיע להסדר ביניים עם העירייה", כתבו עורכי הדין במכתבם.

 

כזכור, באוגוסט 2010 פקעו חוזי החכירה שנחתמו ב־1950 בין העירייה לבין תעשיינים ועסקים קטנים. לחוכרים ניתנה אז אופציה להארכת החוזה ב־49 שנים. בחוזה המקורי נכתב כי התנאי להארכת החוזה יהיה כפי הנהוג במועד הארכתו. בעיריית תל אביב ראו לנכון לדרוש מהחוכרים סכום שעומד על כ־91% מערך הקרקע שעליה פועלים העסקים, כתנאי להארכת חוזי החכירה. החוכרים התקוממו נגד תנאי העירייה לחידוש החוזה וטענו כי בחידוש חוזים מול מינהל מקרקעי ישראל שווי חידוש האופציה עמד על כ-13% מערך הקרקע וכי דרישות העירייה מופקעות.

 

עם זאת, חלק מהחוכרים, ובעיקר חברות גדולות במשק, הסדירו את חוזי החכירה ושילמו את מלוא הסכום. עשרות חוכרים אחרים ובעיקר בעלי עסקים קטנים החוכרים שטחים של 250 מ"ר ועד דונם התאגדו במספר קבוצות והגישו תביעות נגד העירייה. כפי שפורסם ב"כלכליסט" בחודש שעבר החריפה העירייה את מאבקה בחוכרים וסירבה להנפיק לבעל חניון ראם משכונת מונטיפיורי אישור על שימוש חורג בנכס. החניון מונה כ-60 מקומות חנייה.

 

בתוך כך נודע ל"כלכליסט" כי העירייה החלה להציע לחלק מהחוכרים הסדר במסגרתו ישלמו כ-70% משווי הקרקע במקום 90% כפי שדרשה בתחילה בתקופת הביניים עד שתתקבל החלטה בעניינם בבית המשפט. מצד החוכרים התקבלה הצעה זו בכעס רב. "העירייה מראה כאילו היא באה לקראת התושבים ועושה הסדר, אבל בפועל אין בהסדר הזה שום פשרה ולא כלום, אלא להפך . ההצעה הזו רק פוגעת בחוכרים ונועדה ליצור רושם על בית המשפט, לקראת הדיון", נמסר מצד קבוצת החוכרים בראשה עומד אבי אלפיה. בנוסף נודע כי בעל החניון ברחוב ראם בשכונת מונטיפיורי החליט לסגור את החניון בעקבות אי יכולתו להגיע להסדר מול העירייה.

 

מעיריית תל אביב נמסר: "בניגוד לנטען, העירייה נוהגת על פי הדין, ובמקרה זה אף לפנים משורת הדין. נזכיר כי חוזי החכירות המדוברים הסתיימו באוגוסט 2010, וכל עוד החוכרים לא הסדירו את זכויות החכירה, אחזקת הקרקע הציבורית אינה כדין".

 

בעניין פנייתם של החוכרים למבקר המדינה מסרה העירייה כי זו "נעשתה בחוסר תום לב, מאחר והנושא מתנהל כעת בבית המשפט, ולמותר לציין כי מבקר המדינה איננו ערכאת ערעור על בית המשפט", והוסיפה: "העירייה קיבלה את המלצת בית המשפט להגיע להסדר ביניים לפיו יוכלו החוכרים לשלם סכום מופחת על החכירה, וזאת עד לקבלת הפסיקה".

 

רו"ח אבי אלפיה, המייצג את קהילת החוכרים בת"א, אמר "עיריית ת"א עושה שימוש שערורייתי בכוחה השלטוני, בכדי ללחוץ על החוכרים בוויכוח קניני לגיטימי, המתנהל בבית משפט. העירייה עושה זאת ע"י תביעות פינוי ואי מתן רישיון עסק, התנהלות שתגרום בסופו של דבר לסגירת כל העסקים הללו. העירייה שוכחת שהתפקיד המרכזי שלה הוא לנהל עיר לטובת הציבור ולא להתנהל כמו טייקון נדל"ן".

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x