$
נדל

"תוכנית הבנייה בגליל ים - לרווחת הקיבוץ ולב לבייב"

מתנגדי תוכנית הבנייה טוענים כי אינה עומדת בקריטריונים לאישור בנייה מזורז. לטענתם, 660 מתוך 1,057 יח"ד יעברו לקיבוץ גליל ים וליזמים פרטיים דוגמת אפריקה ישראל. משרד הפנים: "הטענות משוללות יסוד"

דותן לוי 07:0125.04.12

תוכנית הבנייה בקיבוץ גליל ים אינה עומדת בקריטריונים כדי להיות נידונה באישור מזורז בוד"ל (ועדה לדיור לאומי - ד"ל) - כך טוענים מתנגדי התוכנית. טענה זו נידונה השבוע במסגרת הוד"ל בוועדה המחוזית מחוז תל אביב במשרד הפנים. לטענתם, ממסמכי התוכנית עולה כי המדינה מחזיקה רק ב־24% מהקרקעות, ואילו 66% מהן בחכירה לדורות של קיבוץ גליל ים. כך שבפועל, מתוך כ־1,057 יחידות דיור צפויות לעבור 660 יחידות דיור לידיו של הקיבוץ, שאת עיקר ההקמה מתכנן להעביר לחברת רננות שבבעלות אפריקה ישראל. 293 יח"ד נוספות יועברו למינהל מקרקעי ישראל וישווקו באמצעותו, והיתר - כ־104 יחידות דיור - יועברו לבעלי קרקעות פרטיים. זאת בעוד שעל פי הקריטריון שקבעה המדינה, בוד"ל יידונו רק תוכניות שבהן היא מחזיקה לפחות ב־80%.

 

"זה אבסורד שהמדינה מקדמת תוכנית עבור יזמים פרטיים, ובראשם גליל ים וחברת רננות שבבעלות מלאה של אפריקה ישראל", אומר עו"ד רונן צ'יניאו המייצג את התושבים עם עו"ד משה לוי.

 

 

תוכנית גליל ים משתרעת על שטח של כ־800 דונם בין רחוב הרב קוק בהרצליה לנתיבי איילון. התוכנית יצאה אל הדרך כבר ב־1996 ואושרה על ידי הוועדה המקומית ב־2002. ב־2008 נחתם הסכם בין המינהל לבין הקיבוץ, שבמסגרתו התחייב הקיבוץ להעביר למינהל קרקעות חקלאיות, ובתמורה יקבל קרקעות לבנייה מתוך התוכנית. ב־2010 הוגשה התוכנית לוועדה המחוזית, ולפני כשנה היא נכנסה לתוכנית הוד"לים כדי להאיץ את התקדמותה. התוכנית בשלמותה תכלול בנייה של 4,016 יחידות דיור, אך החלק שנכנס לתוכנית הוד"לים ושעליו הוגשו ההתנגדויות כולל כ־1,057 יחידות דיור.

 

במסגרת הדיון השבוע בוועדה אף הגישו המתנגדים תוכנית חלופית, שהוכנה על ידי אדריכל מטעמם. "התוכנית הישנה כבר לא רלבנטית; יש בה כביש שעובר במרכזה, יסכן את התושבים ויפגע באיכות חייהם. לעומת זאת, בתוכנית שאנחנו הגשנו ושכוללת מספר דומה של יחידות דיור, יש פארק גדול וכביש היקפי עם כמה כניסות לשכונה", אמר עו"ד צ'יניאו.

 

טענות המתנגדים נדחו בתוקף על ידי משרד הפנים. "המדינה מחזיקה בין 80% ל־90% מהבעלות על הקרקע", נמסר בתגובה מהמשרד. "לפיכך, הטענות כי התוכנית איננה יכולה לדון בוד"ל הנן משוללות יסוד. העובדה כי הקרקע מוחכרת לגורמים פרטיים אינה משנה את המצב המשפטי של הבעלות באדמות ואינה מונעת דיון במסלול הוד"ל".

 

עו"ד מאיר פורגס ממשרד שרגא בירן, המייצג את הקיבוץ, מסר בתגובה: "הטענה מופרכת בעליל, נבדקה על ידי משרד הפנים ונמצאה שגויה. התוכנית עומדת בכל הקריטריונים לתוכנית וד"לית".

 

חזית נוספת נגד התוכנית: "הטעו את חברי הוועדה המקומית"

 

במקביל לטענות המתנגדים לתוכנית גליל ים טוען חבר מועצת העיר הרצליה, דרור עזרא, כי צוות הוועדה המקומית ובו אדריכלית העיר הטעה את חברי הוועדה. לטענתו, נאמר לחברי הוועדה כי התוכנית שתופקד לוועדה המחוזית הנה אותה תוכנית שאושרה ב־2002 מלבד שינויים טכניים ומינוריים. בפועל, לדבריו, הופקדה לוועדה תוכנית שונה לחלוטין בשטחה, במספרי הגושים והחלקות ואף במטרות התוכנית. לכן טוען עזרא כי יש לבטל את התוכנית באופן מיידי. בעקבות טענות אלה אף הוגשה תלונה למשטרה.

 

מעיריית הרצליה נמסר כי "העירייה פועלת על פי החוק. כל טענותיו של עזרא הופרכו כבר בעבר על ידי הצוות המקצועי של הוועדה המקומית".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x