היזמים שרכשו קרקעות בחריש: "ביטול המענקים לפריפריה יהיה אסון"
ביטול התכנית יקשה על זוגות צעירים לרכוש דירה בעיר החדשה. "כל עוד החרדים היו בשלטון הם דאגו לקדם עיר מדהימה, ועכשיו כשאין מי שישמור על הזוגות הצעירים"
העיר חריש צפויה להיות בין הנפגעות העיקריות מביטול מענקי המקום, כך העריכה אתמול קבוצת יזמי חריש שהתאחדה כדי לקדם את המתחמים שברשותה ולהעלות את מודעות הציבור לכך שחריש לא תהיה עיר חרדית.
- המאבק על אופייה של חריש: קבוצת רכישה חילונית נוספת מתארגנת ביישוב
- הסיבוב של אשדר על חריש: מוכרת זכויות על קרקע ברווח של 32 מיליון שקל
- חריש לכולם: נפסלו 12 עמותות חרדיות שניגשו למכרז
חריש, שהיתה אמורה לספק מענה הולם לזוגות צעירים, חילוניים וחרדיים כאחד, הוכנסה אל רשימת יישובי הפריפריה הזכאים למענק ביוזמתו של שר השיכון הקודם אריאל אטיאס, זאת אף שמיקומה לא ממש פריפריאלי.
בפעימה הראשונה יצאו לשיווק כ־4,600 יחידות דיור ובהמשך מתוכננות לצאת לשיווק עוד כ־5,000 יחידות דיור. בשל מיקומה המרוחק יחסית מהמרכז ועלות הקרקע הזולה ההערכות היו כי עיקר הרוכשים יהיו זוגות צעירים אשר ייהנו ממענקי המקום. לדברי היזם חנן מור, "אם יודיעו על ביטול המענקים לפריפריה זה יהיה אסון, פגיעה אנושה בכל ההבטחות של הממשלה החדשה לאפשר לזוגות צעירים לרכוש דירה. כל עוד החרדים היו בשלטון הם דאגו לקדם עיר מדהימה, ועכשיו כשאין מי שישמור על הזוגות הצעירים. אנחנו עדים לביטול הפטור. לטובת ההון העצמי. מכיוון שהמחיר המשוער הוא של כ־800 אלף שקל עם המענק, דירה לזוג צעיר היתה צפויה לעלות 740 אלף שקל בלבד. אצל חלק מהזוגות מדובר בתוספת של כ־30% להון העצמי שברשותם". מור אמר את הדברים אתמול בכנס של יזמים וקבלנים אשר זכו בקרקעות בחריש.
היזמים שהתאחדו הציגו נתונים ולפיהם רק 21% מהעיר הם חרדים, 17% מהדירות נמכרו לדתיים מסורתיים, ו־37% לקבלנים אשר לטענתם ימכרו את הדירות בעיקר לציבור החילוני ולציבור הדתי־לאומי. שמחה גרידינגר, מבעלי חברת אפי נתיב פיתוח, אמר: "ברדיוס הזה של חריש אין לנו עיר מכובדת שבה אפשר לרכוש דירה בפחות ממיליון שקל, לא בחדרה ולא במקומות אחרים. לגבי המענק, ח"כ מירי רגב מחתימה עצומה בנושא שתוגש לראש הממשלה".