הלמ"ס: מחירי דירות יד שנייה ירדו ב-1.2% ברבעון השני
מחירי הדירות עמדו בסוף יוני על 1.2 מיליון שקל בממוצע. בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד, נרשמה עלייה של 6%. במחוז ירושלים נרשמה ירידה של 3% בין הרבעון הראשון לשני ובתל אביב ירדו המחירים ב-2%. לעומת זאת, בחיפה עלו מחירי הדירות ב-2% ובמרכז עלו המחירים בכאחוז
מחירי הדירות ירדו ברבעון השני בשיעור נומינלי של 1.2% בהשוואה לרבעון הראשון, ועמדו בסוף יוני על 1.2 מיליון שקל. כך עולה מנתונים שמפרסמת היום הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד, נרשמה עלייה של 6%.
- הזינוק במחירי האלכוהול והתייקרות הדיור העלו את מדד יולי ב-0.3%
- ירידה של 3.8% במחירי דירות: "הציבור מעדיף דירות קטנות וזולות"
- לפיד מפקיע את הדיור להשכרה ממינהל מקרקעי ישראל
סקר מחירי דירות בבעלות הדיירים של הלמ"ס (דירות מיד שנייה) מצביע על מגמה דומה לזו עליה הצביעה סקירת משרד השיכון שפורסמה השבוע, ושהתבססה על מחירי הדירות בכ-100 ערים וישובים גדולים. לפי משרד השיכון, מחירי הדירות מיד שנייה ירדו בשיעור ריאלי של 1.6% ברבעון השני, בהשוואה לרבעון הראשון. בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד, עלו מחירי הדירות מיד שנייה בשיעור ריאלי של 2.2%.
מפילוח גיאוגרפי של נתוני הלמ"ס עולה מגמה מעורבת, כאשר בחלק מהמחוזות נרשמה עליית מחירים ובחלקם - ירידה. במחוז ירושלים נרשמה ירידה של 3% בין הרבעון הראשון לשני, והמחיר הממוצע לדירה מיד שנייה בבירה הסתכם בסוף הרבעון השני ב-1.57 מיליון שקל; בתל אביב ירדו המחירים ב-2% לרמה של 2.06 מיליון שקל בממוצע; ובמחוז הצפון נרשמה ירידה בשיעור דומה, אך שם מחירה הממוצע של דירה הגיע ל-767 אלף שקל.
לעומת זאת, בחיפה עלו מחירי הדירות ב-2% לרמה של 919 אלף שקל; במרכז עלו המחירים בכאחוז לרמה של 1.27 מיליון שקל; גם במחוז הדרום עלו המחירים באחוז, וכעת מחירה הממוצע של דירה בבעלות הדיירים שם עומד על 834 אלף שקל. בקריות עלה המחיר הממוצע בכמעט 2% לרמה של 811 אלף שקל.
מהנתונים עולה עוד, כי בגוש דן נותר מחירה הממוצע של דירה על 1.38 מיליון שקל ברבעון הראשון והשני; ובמחוז השרון נותר המחיר כ-1.5 מיליון שקל בממוצע.
הדירה היקרה ביותר בישראל הינה דירת 4.5-5 חדרים בתל אביב, שמחירה עומד על 3.1 מיליון שקל; הדירה הזולה ביותר היא דירת 1.5-2 חדרים בקריות, שמחירה הממוצע הוא 376 אלף שקל, שמינית ממחיר דירת 4.5-5 חדרים בתל אביב.
יצוין כי, במקביל לפרסום מדד המחירים לחודש יולי, מפרסמת הלמ"ס הערב גם את מדד מחירי הדירות (חדשות וישנות) לחודש יוני, לפיו נרשמה עלייה של 0.5% במחירי הדירות מחודש מאי.
עלייה בשכר הדירה
לעומת מחירי הדירות, ברבעון השני נרשמה עלייה של 1.4% בשכר הדירה הממוצע בישראל, בהשוואה לרבעון הראשון, והוא עומד כיום על 3,460 שקל לחודש. בהשוואה לרבעון השני ב-2012, מדובר בזינוק של כ-6%.
את העלייה במחירי השכירויות הוביל מחוז תל אביב, בו שכר הדירה הממוצע עמד ברבעון השני על 5,174 שקל לחודש, עלייה של 2.2% מהרבעון הקודם, וזינוק של 8.3% מהרבעון השני של 2013.
יצוין כי, אם תימשך המגמה לפיה מחירי הדירות יורדים אך השכירות עולה, כפי שנצפה בין הרבעון הראשון לשני, השכרת דירה תניב תשואה גבוהה יותר למשכירי הדירות.