$
חדשות נדל

תוכנית הבנייה באזור שדה דב יוצאת לדרך: נדחו העררים האחרונים

המועצה הארצית פסקה כי אין הגיון לבטל את התוכנית ולהכין תוכנית חדשה בשל הימשכות הליכי התכנון. עם זאת נקבע כי אם תהיה תוספות בנייה במתחם יזכו בעלי הזכויות לתוספות

דותן לוי 16:2709.10.13
המועצה הארצית לתכנון ובנייה דחתה את העררים שהוגשו נגד הגשתה של תוכנית 3700 לצפון מערב תל אביב. המועצה קבעה, כי תוכנית 3700 המוצעת היא תוכנית טובה וכי קיים צורך אמיתי לאשרה, ולכן, למרות פינויו הקרוב הצפוי של שדה דב, אין מקום להמתין לכך. 
הטענה בהקשר של שדה דב הייתה כי התוכנית לא לוקחת בחשבון את פינויו העתידי של שדה התעופה עד לשנת 2018 בהתאם להחלטת הממשלה ולכן היא מגבילה את זכויות הבנייה במתחמים הסמוכים לשדה מבחינת גובה הבניינים. ערר זה הוגש על ידי עוה"ד שמואל שוב ונעמה שיף בשם בעלי קרקעות במתחם.

 

שדה דב בתל אביב שדה דב בתל אביב צילום: גלעד קוולרציק

 

בהחלטתה טענה המועצה כי אין זה הגיוני לבטל את התוכנית ולהכין תוכנית חדשה בשל הימשכות הליכי התכנון. בהחלטה נכתב כי " החזרת גלגלי התכנון לאחור... משמעה אפוא הסגת התהליך לאחור למשך שנים מספר... מחיר זה כבר מדי. הוא כבד מידי גם לבעלי הזכויות הרבים שחלקם נשמעו בפנינו וביקשו בניגוד לעוררים שנשים סוף להליכי התכנון ונשחרר סוףסוף חטיבת קרקע משמעותית לבניה", לשון ההחלטה.

 

עם זאת המועצה קיבלה את עמדת העוררים בנושא וקובעת שלתוכנית יוסף סעיף לפיו אם יהיו תוספת זכויות בנייה במתחם 1 (המתחם הקרוב היום לשדה דב ובו נקבע היום בנייה נמוכה, בשל מגבלות השדה) כל בעלי הזכויות בתוכנית יזכו לחלק היחסי של תוספת זו ובכך אישרה למעשה תכנון דו שלבי במתחם זה. כמו כן צוין כי ניתן יהיה לנייד את הזכויות במידת הצורך.

 

תוכנית ת"א 3700 היא תוכנית להקמת רובע חדש בצפון מערב תל אביב המשתרעת על שטח של כ-1,900 דונם משדה דב בדרום ועד גבול הרצליה בצפון. התוכנית מייעדת את השטח לבנייתן של כ- 12,000 יח"ד, 50,000 מ"ר מלונאות, כ- 150,000 מ"ר לתעסוקה וכ-70,000 מ"ר למסחר. בנוסף מקצה התוכנית כ-500 דונמים לפארק חופי ועוד.

 

ערר נוסף שנדחה הוא זה שהוגש על ידי עיריית תל אביב נגד החלטת הוועדה המחוזית לקבל את ההתנגדות שהוגשה לתוכנית באמצעות עוה"ד מרים דונין ומיכאל שטיינבך ממשרדה, בשם אגודת מכבי תל אביב וחברת שיכון ובינוי.

 

בערר שהגישו בעלי הקרקע, שיכון ובינוי ואגודת מכבי באמצעות עוה"ד מרים דונין ומיכאל שטיינבך, הם טענו כי יש להקצות זכויות לשטח המלא של המגרש המשתרע על 75 דונם בעוד שבפועל הוקצו לו 35 דונם ואילו מחלקת הנכסים בעיריית תל אביב הגישה התנגדות לתוכנית בטענה כי אין להקצות זכויות בשל שטח זה כלל. הוועדה המחוזית דחתה את התנגדות העירייה וקיבלה את התנגדות הבעלים. על החלטה זו הוגש ערר על ידי עיריית תל אביב למועצה הארצית, אשר כאמור נדחה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x