החלה ההתמחרות למכירת הווילה של מוטי זיסר בפ"ת
ההצעה הגבוהה ביותר שהתקבלה עומדת כעת על 20 מיליון שקל, נמוכה ב־40% מהערכת השמאי
החלה ההתמחרות למכירת הווילה בפתח תקווה של איש העסקים ובעבר בעל השליטה באלביט הדמיה, מוטי זיסר. הנכס, שהוערך על ידי שמאי בכ־47 מיליון שקל, היה צפוי להימכר בהליך הכינוס בסביבות 35 מיליון שקל, אולם ההצעה הגבוהה ביותר שהתקבלה עומדת כעת על 20 מיליון שקל בצירוף מע"מ.
- ביהמ"ש מינה כונס נכסים לווילה של מוטי זיסר בפ"ת
- ילדיו של זיסר: נשלם את המשכנתא של אבא
- "אני מרגיש כמו משה רבנו מול הארץ המובטחת"
לפי מסמכים שהגיש כונס הנכסים על הנכס מטעם בנק לאומי, עו"ד יניב אזרן, הנכס שעומד למכירה ברחוב יד הבנים 49 בשכונת בת גנים בפתח תקווה הוא זה שבו מתגוררים בני הזוג זיסר. השטח כולל כמה מגרשים והוערך על ידי שמאי בכ־47 מיליון שקל (בתוספת מע"מ). "כשבמכירה באילוץ", מוסיף הכונס, "סביר שיתקבל מחיר הנמוך מהשווי הנ"ל בכ־25% לפחות". דהיינו, השמאי מעריך כי במימוש כפוי ניתן יהיה לקבל עבור הנכס תמורה בסדר גודל של כ־35 מיליון שקל (ואולי אף פחות).
ההצעה לרכוש את הנכס פורסמה על ידי הכונס בעיתונות בתחילת חודש יולי בזו הלשון: "מוזמנות בזה הצעות לרכישת זכויות במקרקעין בשטח של 4,899 מ"ר, שעליהם בנוי בית מגורים בשטח ברוטו של 2,585 מ"ר בתוספת 184 מ"ר של מרפסות/פרגולות הממוקם בשכונת בת גנים בפתח התקווה". לציין, כי בעבר הוערך שווי הנכס ב־60–70 מיליון שקל והוא כולל בית מגורים, בריכת שחייה, מדשאה בריכת נוי, מגרש כדורסל, מבנה חד־קומתי המשמש חדר כושר, מלתחות, חדר סאונה ומקווה.
אולם, לפי המידע שהעביר הכונס לבית המשפט מבצע צוק איתן הוביל לכך שזרימת ההצעות אליו הייתה איטית למדי. בסופו של דבר, כך לדבריו, התקבלו לקראת ההתמחרות שלוש הצעות שלוו בערבויות המתאימות. "ההצעה הגבוהה ביותר", נכתב לבית המשפט, "עומדת על 20 מיליון שקל בצירוף מע"מ".
שלוש ההצעות הללו דווחו בשבוע שעבר לבית המשפט המחוזי בתל אביב, שם מתנהל הליך הפירוק של מרכזי שליטה שבראשה עמד זיסר. במקביל לדיווח, עדכן עו"ד אזרן את השופט שדן בתיק, איתן אורנשטיין, כי בכוונתו לקיים במהלך התקופה הקרובה התמחרות בין המציעים "על מנת לנסות ולהשיא את תמורת הנכס, ככל הניתן".
הנכס בפתח תקווה עמד כבר בעבר במרכז העימות המשפטי בין הזוג זיסר, ילדיו שביקשו להישאר ולהתגורר במקום תמורת תשלום, וכן מול בנק הפועלים ובנק לאומי. בנק הפועלים לו חייב זיסר כ־942 מיליון שקל הוא זה שפתח בהליכי הפירוק ומטעמו אף מונה עו"ד גיורא ארדינסט ככונס הנכסים לחברה. בהמשך נכנס בנק לאומי לתוך ההליך על רקע חוב משכנתא של כ־16 מיליון שקל שלקח זיסר עבור הווילה היוקרתית ומטעמו מונה עו"ד אזרן ככונס לנכס.
והנה, גם כעת, בנק הפועלים הוא זה שמתנגד להליך ההתמחרות. בבקשה שהוגשה לבית המשפט ביקש עו"ד ארדנסט לדחות את ההתמחרות בשל מיעוט ההצעות והחשש כי ביצוע ההתמחרות עלול להביא לכך שהתמורה שתושג עבור הנכס תהיה נמוכה באופן שחובו של בנק לאומי יפרע במלואו, ואילו יתר הנושים ובראשם בנק הפועלים יפגעו.
עו"ד אזרן ציין בפני בית המשפט כי דווקא עיכוב ההתמחרות עלולה לגרום לנזקים שונים. לפיו, במסגרת ההסכם שהושג עם בני הזוג זיסר עליהם לפנות את הנכס לא יאוחר מה־26 באוקטובר. "בשים לב למועד הפינוי", אומר הכונס, "ברור שכל עיכוב בקיום ההתמחרות, ולו לתקופה קצרה, יגרום לכך שההתמחרות תתקיים לאחר שהנכס יפונה ויוותר עזוב וריק על כל המשמעויות הנלוות לכך. מצב דברים זה עלול להקשות על מימוש הנכס, באשר לא ניתן להשוות בין מכירת נכס מעין זה כשהוא מיושב ומתוחזק, לבין ניסיון למכור 'אחוזת רפאים'".