אחרי ירידה של 50% במניה: המנכ"ל עוזב את אלקטרה נדל"ן
שי וינברג, ממייסדי החברה, הודיע במפתיע על פרישתו לאחר 15 שנה. הוא צפוי להתמנות למנכ"ל אלייד נדל"ן ומשאיר אחריו חברה שאיבדה 50% מערכה ב-4 השנים האחרונות
אחרי 15 שנים של תפקידים שונים בהנהלת אלקטרה נדל"ן, החברה הבת של אלקו (56%) שבשליטת גרשון זלקינד (64.9%), הודיע הבוקר (א') במפתיע שי וינברג על פרישתו מתפקיד המנכ"ל ועזיבת הקבוצה. וינברג, שכיהן בתפקיד מנכ"ל החברה בארבע השנים האחרונות ונמנה ממייסדיה, משאיר אחריו חברה בשווי של 205 מיליון שקל אחרי שאיבדה בשנה האחרונה 40% מערכה ו-50% מאז מונה וינברג למנכ"ל החברה במרץ 2011. עלות שכרו של וינברג בשנת 2013 הסתכמה בכ-2.3 מיליון שקל, שכללה מענק של 800 אלף שקל.
- אלקטרה נדל"ן מכרה את חלקה במגדל אלקטרה לאמפא ב-300 מיליון שקל
- בשל חוב: אלקטרה נדל"ן עלולה להפסיד 25 מיליון שקל שהשקיעה בנכס בגרמניה
- אלקטרה נדל"ן גררה את אלקו לרבעון שלישי רצוף של הפסדים
וינברג צפוי להתמנות לתפקיד מנכ"ל אלייד נדל"ן, חברה פרטית בראשותם של היו"ר פרופ' יצחק סוארי, אחד ממעריכי השווי הגדולים בישראל, והמנכ"ל יגאל שרייבר. קבוצת אלייד היא בעלת השליטה ביבואנית הרכב צ'מפיון מוטורס, בחב' אמקול יבואנית ציוד שינוע וצמ"ה ביבואניות האלקטרוניקה ניופאן ומיני-ליין, וחברות נוספות.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
וינברג עוזב את אלקטרה נדל"ן, המחזיקה בכ-43 נכסים מניבים בישראל, גרמניה, ארה"ב וקנדה, בתקופה לא טובה. ברבעון השני של 2014 הציגה החברה תחת ניהולו הפסד של 63 מיליון שקל לבעלי מניותיה בעיקר עקב הוצאות שיווק והוצאות עסקה בגין נכסים שמומשו בארץ ובקנדה בהיקף של 24 מיליון שקל. בהקשר הזה ראוי לציין כי וינברג קיבל לידיו חברה מקרטעת שניסתה להתאושש ממשבר הנדל"ן של 2009. כחלק מתוכנית ההבראה, הוביל וינברג עסקאות למכירת נכסים בהיקף כולל של כ-2.8 מיליארד שקל, שהניבו לחברה עודף תזרימי בהיקף כולל של למעלה ממיליארד שקל.
"בשנה האחרונה השלמנו את הצעדים המרכזיים של תכנית הרה-ארגון באלקטרה נדל"ן, ואני מותיר את החברה בידי צוות ניהולי ותיק, מקצועי ומנוסה, שאני משוכנע שיידע להצעיד את החברה אל הכיוונים העסקיים אליהם היא שואפת להגיע" אמר הבוקר וינברג.
וינברג מונה למנכ"ל אלקטרה נדל"ן, המחזיקה בכ-43 נכסים מניבים בישראל, גרמניה, ארה"ב וקנדה, באחת התקופות הקשות שלה אחרי המשבר בשוק הנדל"ן של 2009. החברה סבלה אז ממצוקת מזומנים ותשואות אג"ח שלה נסקו לרמות דו ספרתיות. כחלק מתכנית ההבראה הוביל וינברג עסקאות למכירת נכסים בהיקף כולל של כ-2.8 מיליארד שקל, שהניבו לחברה עודף תזרימי בהיקף כולל של למעלה ממיליארד שקל. תכנית המימושים של וינברג ייצבה את המאזן של אלקטרה נדל"ן שמכיל נכון להיום מזומנים בהיקף של 100 מיליון שקל כנגד חלויות שוטפות של הלוואות בהיקף של 140 מיליון שקל. כתוצאה מכך חזרו האג"ח של החברה להיסחר ברמות יציבות של 1.5%-5.5%.