אושרו העלאות חריגות בארנונה ל-62 רשויות מקומיות עד כה
בין הערים הבולטות שאושרה להן העלאה: הוד השרון - עם העלאה שתכניס 4.2 מיליון שקל, קריית מלאכי ושדרות - 3 מיליון שקל לכל אחת. רק 9 בקשות נדחו - ביניהן של גבעתיים, רחובות ונס ציונה. אושר לראשל"צ להפחית את הארנונה ב-8 מיליון שקל
מהנתונים שהעביר משרד הפנים לאיגוד לשכות המסחר עולה כי מתוך 114 בקשות לארנונה חריגה לשנת 2014 שהוגשו למשרד הפנים, עד כה ניתנו 91 תשובות לרשויות השונות. מתוך הבקשות הללו, ל-62 רשויות אושרה העלאה מלאה או חלקית של מס הארנונה, ובקשת שבע רשויות אושרה, אך אינה בעלת משמעות כספית.
לצפייה ברשימה המלאה של הרשויות המקומיות לחצו כאן
- עיריית בני ברק עושה ללאומי הנחה בארנונה
- משרד הפנים אישר ל־60 יישובים לייקר את הארנונה
- האם תעריפי הארנונה בישראל חוקיים?
העלאה החריגה היא העלאה נוספת לזו האוטומטית שעמדה השנה על 3.36% (3.66% אחוז לרשויות העצמאיות). ה"טייס האוטומטי" משקלל בתוכו את מדד המחירים ומדד השכר במגזר הציבורי. ההעלאות אושרו בזמנו של שר הפנים הקודם גדעון סער.
בין הערים הבולטות להן אישר המשרד העלאה חלקית או מלאה של בקשתן ניתן למצוא את הערים הוד השרון (העלאה שתכניס לרשות כ-4.2 מיליון שקל), קריית מלאכי ושדרות (העלאה של כ-3 מיליון שקל לכל אחת), גדרה (כ-2.5 מיליון שקל), סביון (כ-2 מיליון שקל), עמק חפר (כ-1.9 מיליון שקל). במקביל, משרד הפנים אישר למספר רשויות להפחית את הארנונה ובכללן לראשון לציון (הפחתה של כ-8 מיליון שקל), אשדוד (כ-477,000 שקל) הרצליה (כ-60,000 שקל) ושוהם (כ- 280,000 שקל).
עוד עולה מהנתונים כי מתוך כל הבקשות בשלב זה רק 9 בקשות נדחו במלואן ובכלל זה בקשות של גבעתיים, רחובות, רמלה, נס ציונה, ופרדס חנה-כרכור, ול-4 רשויות נדחתה הבקשה מסיבות טכניות (בת ים, רמת גן, טבריה, מרחבים).
כמו כן, עד שלב זה, קצת יותר מחודש לפני סוף 2014, טרם התקבלה החלטה לגבי הבקשות להעלאה חריגה ל-2014, עבור 23 רשויות מקומיות, ביניהן עיריית באר שבע, שהגישה בקשה להעלאה חריגה בהיקף של למעלה מ-20 מיליון שקל ועיריית חיפה ביקשה העלאה חריגה בהיקף של למעלה מ-68 מיליון שקל.
אחת הבעיות כיום עם מס הארנונה היא האישור הכמעט גורף שמעניקים משרד הפנים והאוצר לרשויות להעלאות באופן חריג את המס. בשנת 2013 אישרו משרד הפנים והאוצר ל-50 רשויות העלאות חריגות, ואילו ב-2012, בעקבות "פיילוט" של מתן אישור גורף לכל המבקשים אישרו המשרדים ל-70 רשויות מקומיות.
בשנת 2015 הוגשו 120 בקשות לאישורים חריגים, בשיעורים שבין 3% ל- 10%, בסכום המצטבר ל-183 מיליוני שקל. שר הפנים לשעבר גדעון סער, הודיע כי יאושרו העלאות חריגות בשנה הבאה רק לרשויות בתהליך הבראה או התייעלות. הבקשות לשנת 2015 אמורות גם כן להיות מאושרות עד סוף השנה הנוכחית בעקבות הקדמת לוח הזמנים.
עו"ד אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר: "בימים בהם עוסקים בהורדת יוקר המחיה ויוקר הדיור, הפקידות במשרד הפנים פועלת בכיוון ההפוך ומאשרת לרשויות המקומיות העלאות חריגות במס הארנונה על הציבור והעסקים".