גני תקווה בקרב מול המועצה המקומית: תולים שלטים נגד גביית הארנונה בשכונות החדשות
התושבים מקווים להפעיל לחץ על הקבלנים ודרכם על המועצה, במחאה על שיטת חישוב הארנונה, שאינה מותאמת למגדלים. ראש המועצה: פנינו לשר הפנים וטרם התקבלה תשובתו
- אף אחד לא מבין איך מחשבים את הארנונה
- כלכלת הבחירות של נתניהו: נחכה עם ייקור הארנונה
- פערי ענק בתעריפי הארנונה בין ערים סמוכות
טענות התושבים יוצאות נגד שיטת החישוב במועצה שמחלקת באופן לא הוגן, לטענת התושבים, את השטחים המשותפים. כך למשל מתארים תושבים ל"כלכליסט" כי על דירה בגודל 135 מטר הם מחויבים על שטח של 228 מטר, ואילו תושבת אחרת מספר כי על דירה בגודל של 140 מטר היא נדרשת לשלם בעבור 200 מטר.
הבעיה היא כי שיטת החישוב נקבעה לפני יותר משני עשורים, כאשר אופי גני תקווה היה של ישוב עם בתים פרטיים. עם השנים, ובמיוחד בשנים האחרונות, החלה תנופת בנייה של מגדלי מגורים הכוללים גם מחסנים, חניות, חדרי מדרגות, לובי וחצרות.
תושבי גני תקווה תלו עד כה 225 שלטים על בנייני מגורים, בגודל מטר על שלושה מטר, במטרה להפעיל לחץ על המועצה ועל הקבלנים שיחששו מקושי למכור את הדירות בעקבות הפרסום השלילי, כדי שאלו יפעילו לחץ על המועצה.
מכיוון שב -85' הוקפאו צווי הארנונה של הרשויות, לאחר שאלו פעלו בחוסר אחריות והעלו את התעריפים בצורה לא סבירה לציבור, היום רשות יכולה לשנות תעריף (להעלאות, להוריד או לשנות שיטת חישוב) רק באישור משרד הפנים והאוצר.
המועצה המקומית טוענת כי "שיטת חישוב הארנונה עליה החליטה מליאת מועצת גני תקווה לפני שנים רבות, ועל בסיסה מחושבים תשלומי הארנונה היום, קובעת כי יש לחייב בארנונה כללית את שטח הנכס "ברוטו" כולל שטחים משותפים, מחסנים, חניות וכדומה. על אף שהחוק אינו מתיר לרשות לשנות את שיטת חישוב הארנונה, ראש מועצת גני תקווה שמה לה למטרה לשנות את שיטת החישוב ופעלה בנושא, מהיום שנכנסה לתפקיד, ומקדמת אותו מול משרדי הממשלה ובכלל זה מול משרד הפנים, חברי כנסת, מרכז שלטון מקומי וראשי רשויות נוספים. ראש המועצה יזמה והקימה ועדה מיוחדת המורכבת מחברי מועצה הבוחנים את כל האפשרויות הקיימות בנושא. לאחרונה פנתה ראש המועצה פעם נוספת לשר הפנים בבקשה לבחינה מחודשת של שיטת החישוב, לרבות שינוי החוק בהתאם ועד עכשיו טרם התקבלה תשובה".
כפי שפורסם ב"כלכליסט", למרות שהדרגים המקצועיים באוצר ובמשרד הפנים העבירו את המלצותיהם לשר האוצר בפועל בנימין נתניהו ושר הפנים גלעד ארדן, החליטו השניים שלא לאשר את השינויים. זאת על אף הפגיעה ברשויות החלשות שאמורות לקבל העלאה ולמרות הפגיעה בציבור שבחלק מהמקומות היה אמור לזכות להורדת תעריפים. מנגד גם יו"ר השלטון המקומי, חיים ביבס, שאמור לדאוג לרשויות המקומיות ומשמש היום גם כראש מטה הבחירות של נתניהו, לא דרש לתקן את העיוות. משלא אישרו את השינויים, למעשה שללו את הבקשות שני השרים. עם זאת, ההערכות הן שאחרי הבחירות יחוקקו שר האוצר והפנים חוק שיאפשר שינויים רטרואקטיבית, מה שפוגע בעיקר ביכולת של רשויות ועסקים להתכונן תקציבית בהתאם.
תגובת משרד הפנים: "בשנת 2014 ביקשה גני תקווה להגביל שיעור השטחים המשותפים המחויבים בארנונה כללית בבנייני מגורים ל – 17% מהשטחים הלא משותפים המחויבים וכן לקבל אישור להעלאה של תעריפי הארנונה בשיעור של 1.33% לכלל הנכסים בצו לשם מימון ההפחתה הנובעת מהשינוי. בקשת הרשות נדחיתה מכיוון שהיא נוגעת לשינוי שיטת מדידה אשר אינה בסמכות השרים. כמו כן, נדחתה הבקשה להעלאה חריגה המנומקת בצורך למימון ההפחתה שלא מאושרת. יש לציין כי בסעיף 2 ב' להחלטת ממשלה 201 מיום 13.5.2013 נקבע כי שרי הפנים והאוצר יפעלן להחלת תיקון חקיקה אשר יסמיך את השרים לדון בבקשות לשינוי שיטת מדידה, תיקון חקיקה זה הובא בפני ועדת הכספים אך נתקל בהתנגדות הוועדה להעלותו לדיון וזאת מחשש שלצד האפשרות אשר יאפשר התיקון לביצוע תיקוני עיוותים והפחתות יכול התיקון גם לאפשר העלאות כיוון שוועדת הכספים לא אשרה את התיקון - אין בסמכות השרים לאשר או לדון בבקשת גני תקווה".