$
חדשות נדל

המשנה לנגידת בנק ישראל: מאפריל 2007 עלו מחירי הדירות ב-97.3%

לפי נתונים שהציגה נדין בודו טרכטנברג, מדובר בעלייה שנתית ממוצעת של 9.6% במחיר. סעיף הדיור במדד המחירים לצרכן, המשקף את השינויים במחירי השכירות, עלה בפרק זמן זה בשיעור של 46%, המשקף עלייה שנתית ממוצעת של 5.1%

אמנון אטד 12:0301.05.15

מחודש אפריל 2007 עלו מחירי הדירות בישראל בשיעור מצטבר של 97.3%. נתון זה משקף עליית מחירים שנתית ממוצעת של 9.6%. במונחים ריאליים, הסתכמה העלייה במחירי הדירות בתקופה זו ב-63.9%, המשקפת עלייה שנתית ממוצעת של 6.9%. נתונים אלה מתבררים ממצגת שהציגה המשנה לנגידת בנק ישראל, ד"ר נדין בודו טרכטנברג במהלך הרצאה שנשאה אתמול (ה') במכללת תל חי.

 

עוד עולה מהנתונים שהציגה טרכטנברג, כי סעיף הדיור במדד המחירים לצרכן, המשקף את השינויים במחירי השכירות, עלה בפרק זמן זה בשיעור מצטבר נמוך יותר, של 46%, המשקף עלייה שנתית ממוצעת של 5.1%.

 

בניית דירות בניית דירות צילום: זהר שחר

 

ממצגת הנגידה מתברר עוד, כי בהשוואה בין לאומית ארוכת טווח יותר של מחירי הדיור הריאליים (מחודש מרץ 2000 עד חודש מרץ 2014) נמצאת ישראל במקום טוב באמצע. אצלנו עלו מחירי הדיור הריאליים בתקופה זו בשיעור מצטבר של כ-30%, והיו גבוהים מאלה של מדינות כמו ארצות הברית, אירלנד ויפן. לעומת זאת, במדינות כמו בריטניה, שבדיה וקנדה נמדדה עלייה גבוהה יותר במחירי הדירות.

 

בהמשך הרצאתה במכללה, סקרה בודו טרכטנברג את ההתפתחויות המאקרו כלכליות בעולם ובמשק הישראלי, ועמדה על המגמות העיקריות בתחומי המדיניות המוניטרית, שוק מטבע החוץ, האינפלציה והפעילות הכלכלית. במסגרת הסקירה, סקרה המשנה לנגידה את הגורמים העיקריים הנדרשים לדעתה על מנת לאפשר צמיחה ארוכת טווח במשק הישראלי: פיתוח ההון האנושי, השקעות בהון, השקעה בטכנולוגיה, ותיווך פיננסי תחרותי ויציב. בנוסף, ציינה המשנה לנגידה את חשיבותו ואת תפקידו המרכזי של בנק ישראל בהשגת יציבות המחירים לטווח ארוך ובתמיכה ביציבות הפיננסית.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x