$
חדשות נדל

נתניהו וכחלון שוקלים: 20% מהדירות המוזלות בכל ישוב יוקצו לבני המקום

למרות שבהסכמים הקואליציוניים סוכם כי כל הקרקעות ישווקו בשיטת "מחיר למשתכן" בפגישה אתמול בין רה"מ לשר האוצר הסתמן מתווה שונה - בעקבות לחץ שהפעיל השלטון המקומי

אמיתי גזית, עמרי מילמן ואורי תובל 21:3707.06.15

לומדים להתחלק בקרדיט? ערב ישיבת קבינט הדיור הראשונה לממשלה הנוכחית שתיערך מחר נפגשו היום ראש הממשלה ושר האוצר לדון באתגרי הדיור. על הפרק – שיטת המכרזים לחכירת קרקעות לבנייה. בדיונים לקראת הישיבה השתתף צוות מצומצם הכולל מלבד שר האוצר משה כחלון ורה"מ בנימין נתניהו, גם את שר הבינוי יואב גלנט, השר להגנת הסביבה אבי גבאי, יו"ר מרכז השלטון המקומי חיים ביבס וראשי משרד רה"מ, משרד האוצר, משרד הפנים ובנק ישראל.

בהסכמים הקואליציוניים סוכם עם כולנו כי כל מכרזי המדינה יהיו בשיטת "מחיר למשתכן" – בהם הזוכה הוא היזם שהבטיח למכור דירות במחיר הזול ביותר. כעת שוקלים ליצור תמהיל של מכרזים שבחלקם יהיו בשיטה הזאת, אחרים בשיטת "מחיר מטרה" שבה היזמים מתחייבים למכור שיעור מסוים מהדירות בהנחה של 20% מהמחיר הממוצע באותו מתחם. בשתי השיטות הדירות שישווקו מיועדות לזכאים. בנוסף, כדי לא לפגוע באוכלוסיות אחרות שאינן זכאיות, אך מעוניינות לרכוש דירה חדשה שוקלים כי תמהיל המכרזים יכיל גם דירות במחירי השוק כנהוג ברוב המכרזים היום.

 

עבודות בנייה של דירות חדשות. האוצר דיווח על עלייה חדה בהכנסות ממסוי מקרקעין עבודות בנייה של דירות חדשות. האוצר דיווח על עלייה חדה בהכנסות ממסוי מקרקעין צילום: זהר שחר

 

בנוסף, בדרישת הרשויות המקומיות נשקלת האפשרות להקצות כ־20% מהדירות בכל מתחם לבנים ממשיכים של תושבי אותו אזור, וזאת כדי לאפשר לרשות המקומית לשמר את הקהילה. בדיונים עלתה הערכה כי תמהיל כזה של מכרזים מעניק מענה למגוון אוכלוסיות ומעניק גם ליזמים תמריץ כלכלי.

 

במקביל, חשף אתמול משרד האוצר עוד עלייה חדה בהכנסות המדינה ממיסוי מקרקעין. העלייה בהכנסות ממחישה את ניגוד האינטרסים שבו מצויה הממשלה שמחד צריכה להגדיל את ההכנסות ומנגד לפתור את מצוקת הדיור. הגבייה בינואר עד מאי השנה היתה גבוהה ב־20% בהשוואה לגבייה בתקופה המקבילה אשתקד. כך עולה מנתוני ביצוע התקציב שפרסם האוצר. אם בחמשת החודשים הראשונים של 2014 נגבו 3.3 מיליארד שקל ממיסוי מקרקעין, הרי שקופת המדינה גדלה ב־4 מיליארד בחמשת החודשים הראשונים של 2015.

 

ההכנסות ממיסוי מקרקעין הסתכמו ב־936 מיליון שקל, עלייה של כ־23% לעומת מאי 2014. במס שבח נרשמה עלייה בשיעור של 11% ובמס רכישה נרשמה עלייה של 30%. שני שלישים מהגידול בגבייה מתרכזים באזור תל אביב ובאזור השפלה, זאת על רקע עסקאות בנדל"ן מניב (חלקן בשל גביית חובות עבר בעסקאות אלו) וגידול בהיקף הרכישות של "דירה נוספת".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x