$
חדשות נדל

דיירי שרונה מחדשים את המאבק בפתיחת השוק בשבת

שרונה מרקט צפוי לפעול שבעה ימים בשבוע למרות טענות דיירי המתחם שהובטח להם שהשוק לא יפעל בשבת וטענת העירייה לפיה היא טרם נתנה לכך רישיון. גינדי מצדה מכחישה את ההתחייבות וטוענת: "המתחם עומד בכל דרישות העירייה"

דותן לוי 08:4823.07.15

רגע לפני פתיחת שוק האוכל שרונה מרקט במתחם שרונה של גינדי החזקות רוכשי הדירות בפרויקט, שאמורים להיכנס לדירותיהם בחודשים הקרובים, עומדים על סף פיצוץ. חלקם מתנגדים לפתיחת השוק עצמה, רובם מתנגדים לכוונה להפעילו גם בשבת, וכמה מהם טוענים שהם מחכים לרגע המתאים להגיש תביעה נגד גינדי בנושא.

 

המאבק בין הדיירים לחברה מתנהל כבר למעלה משנתיים. במרכזו עומדת טענתם של רוכשי הדירות לפיה בעת הרכישה לא נאמר להם שהשטח המסחרי שמתחת לבניינים יכלול שוק אוכל רחב מימדים, לצד טענות לפיהן השטח המסחרי של השוק נבנה בחריגות בנייה וגינדי מתכוונת להפעיל אותו גם בשבתות - בניגוד לסיכום עם הדיירים.

 

מתחם שרונה מרקט בתל אביב מתחם שרונה מרקט בתל אביב צילום: עמית שעל

 

במהלך השנתיים האחרונות ניהלה גינדי מו"מ דיסקרטי עם הדיירים בנושא, והחתימה כ־270 מהם (מתוך כ־320) על הסכם פשרה הכולל סעיף סודיות. עם זאת, אחד הפרטים שכן הודלפו מההסכם הוא שבמסגרתו קיבל כל אחד מבעלי הדירות פיצוי של 30–40 אלף שקל, סכום זעום ביחס לשווי הדירות במתחם שנרגשו ב־2–11 מיליון שקל. כעת טוענת החברה כי "מדובר בקומץ קטן של 12 דיירים מתוך קבוצה של 322 המבקש פיצוי עודף מטענות שונות שלא במסגרת הסכם הפשרה שהושג עם נציגות הדיירים".

 

התביעה מתבשלת

 

מבחינת הדיירים הסכם הפשרה אינו סוף פסוק, וגם אלה שחתמו עליו טוענים שהם שומרים לעצמם את הזכות לתבוע את החברה בהמשך. "אין טעם לתבוע אותם עכשיו כי יש עוד הרבה דברים ובסוף הם יברחו", מספרת ל"כלכליסט" אחת הדיירות. "סכום הפיצוי אמנם לא נשמע גדול, אבל עורכי הדין עלו כסף וצריך לראות את התמונה הגדולה. זה מה שהיה ניתן להוציא מהם באותה נקודת זמן, אבל מן הסתם כשניכנס לגור יצוצו עוד הרבה דברים שלא היו קודם".

 

דייר אחר, שלא חתם על ההסכם, מספר כי גינדי מנסים ללחוץ על כולם לחתום ומציעים תוספת של 50–100 אלף שקל לפיצוי, ללא הצלחה. "מכרו את האינטרסים של כלל הדיירים בנזיד עדשים", הוא אומר. "התב"ע אומרת במפורש שבמתחם אסור שיהיה יותר מ־50% אוכל, ובנוסף הם הכניסו בהסכם שמותר להם לפתוח בשבת. מה יפריע יותר לשלווה של הדיירים מלפתוח בשבת. מי יקנה דירה ליד שוק שפתוח בשבת? יש פה הרבה דברים שגורמים לירידת ערך".

 

"השוק זה היה הקש ששבר את גב הגמל", מספרת עוד דיירת. "אנשים קיבלו את התחושה שהם קנו משהו יוקרתי ביותר ונדלק להם אור אדום. הם חשבו שהם קנו בטמפלרים אתר שימור של אונסקו. אני יכולה לקנות מעל שוק הכרמל הרבה יותר בזול וגם שם יש בניינים לשימור".

 

דייר נוסף מספר כי "לקחנו מומחה שיעריך את גובה הפיצויים שיגיעו לנו על איבוד הנוף. הוא העריך שמדובר בכמיליון שקל לדירה, ועל זה נוסיף פיצויים על כך שגינדי גוררים רגליים".

 

הדיירים מבינים שהקמת השוק היא עובדה מוגמרת, ומסתמן שאת רוב המחלוקות בין הצדדים ניתן לפתור בשלב זה בעזרת הגדלת הפיצויים לדיירים שטרם חתמו על הסכם הפשרה. החלק הבעייתי יותר במאבק הוא נושא הפתיחה בשבת - לטענת הדיירים הובטח להם בשיחות עם החברה שהשוק יהיה סגור בשבת, אך משיחות עם בעלי עסקים ששכרו שטחים במתחם עולהשהם נערכים להפעלת הדוכנים שבעה ימים בשבוע בהתאם להבטחות שניתנו להם. בעירייה לעומת זאת תומכים בעמדת התושבים ואומרים כי חוק העזר העירוני המאפשר פעילות בשבת אינו כולל את שרונה מרקט היות ומדובר באזור מגורים.

 

חמשת האחים המנהלים את גינדי החזקות. מימין: רועי, גיא, מנחם, ליטל ואבי חמשת האחים המנהלים את גינדי החזקות. מימין: רועי, גיא, מנחם, ליטל ואבי צילום: אלי דסה

 

חלוקים על גודל השטח

 

טענה נוספת של הדיירים נוגעת לחריגות בנייה בשטח. כחלק מהערכותם למאבק עם החברה שכרו הדיירים את שירותיהם של אנשי מקצוע שיתנו חוות דעת על השלכות הקמת השוק מהיבטי איכות הסביבה, התחבורה, התכנון והבנייה. בתחום התכנון והבנייה נמצא כי יש כ־500 מ"ר של חריגה מהיתר הבנייה בשטחים עיקריים.

 

פרויקט שרונה כולל שלושה בנייני מגורים עם שטחי מסחר ומשרדים סביבם ומעיון בזכויות הבנייה במתחם עולה כי זכויות המסחר בתוכנית עומדים על 2,800 מ"ר. עם זאת, בהיתר הבנייה של גינדי עומד השטח המסחרי על 3,228 מ"ר שטח עיקרי ו־4,815 מ"ר שטחי שירות. כלומר בין התוכנית המקורית לקבלת ההיתר גדלו זכויות החברה משמעותית.

 

מגינדי החזקות נמסר: "גינדי מעולם לא התחייבה בפני הדיירים על אופי השטח המסחרי או על ימי ושעות הפעלתו. הדבר היה נתון לשיקול דעתה בהתאם לתב"ע ועובדה זו אף עוגנה בחוזי המכר מול הדיירים. המתחם קיבל טופס 4, עומד בכל דרישות העירייה וצפוי להיפתח לקהל הרחב בימים הקרובים".

 

מעיריית תל אביב נמסר: "הבנייה במקום בוצעה בהתאם להיתר. באשר לפתיחת המקום בשבת, הנושא ייבחן בהתאם לחוק העזר העירוני שנוסחו הסופי עדיין נמצא בדיונים משפטיים. יובהר כי בכל מקרה אין בחוק העזר הקיים או בנוסח שאושר על ידי המועצה היתר לפתיחה גורפת של מסחר באזור זה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x