במקום כינוס נכסים לקניון הראל - בית המשפט מציע פתרון ביניים
החברה שהעמידה את ההלוואה לרכישת הקניון ביקשה להורות על כינוס נכסים מחשש לגורל ההלוואה אך השופט איתן אורנשטיין כתב בהחלטתו כי אין חולק שיש צורך בהסדרת הפעילות והורה על מינוי איש כספים והרחבת סמכויות מנכ"ל הקניון במקום פעולה של כינוס
השופט איתן אורנשטיין, סגן נשיאת בית המשפט המחוזי בתל אביב הורה היום על דרך ביניים אשר אינה כינוס נכסים בעקבות בקשה שהוגשה על ידי חברת "מרכזי מסחר (אזו-ריט) בע"מ". החברה היא זו שהעמידה למשקיעי חברת אקסיום הלוואה בהיקף של 225 מיליון שקל אשר אפשרה את רכישת קניון הראל מחברת מליסרון, וכעת בשל מינוי מפרקים זמניים לאקסיום חששו לגורל ההלוואה.
אורנשטיין בהחלטתו ציין כי "אין חולק שיש צורך בהסדרת פעילויות שונות בקניון ובין אלה: גביית דמי השכירות ודמי הניהול הן לעבר והן לשוטף, התקשרויות עם שוכרים, תפעול שוטף של המקום, שיפוצים והשקעות במידת הצורך, הכנת תוכנית, עריכת והגשת דוחות כספיים". יחד עם זאת הוא קבע כי הדרך הנכונה לעשות זאת היא על ידי איש כספים אשר ישתף פעולה עם מנכ"ל הקניון אשר סמכויותיו יורחבו. השופט נימק את בחירתו בדרך זו על פני כינוס נכסים וכתב, "דרך זו פגיעתה חמורה פחות מאשר מינוי כונס נכסים לחברה שהינו סעד דרסטי וגם אינו דרוש לעת הזו...במנגנון האמור יהיה מצד אחד כדי להסדיר את הדרוש מבחינת ניהול הקניון, לרבות גביית דמי השכירות והשכרת השטחים, וגם הבטחת המבקשת באשר לגורל הלוואתה".
בעקבות זאת הורה על מינוי חנן רבי כמנהל כספים, ועל הרחבת סמכויותיו של אבי שטרית מנהל הקניון.
נזכיר, כי חברת אקסיום בעלת הקניון הגישה גם היא בקשה לפירוקה בעקבות קשיים אליהם נקלעה. החברה עסקה בגיוס וחיבור משקיעים פרטיים, במסגרת קבוצת משקיעים, לצורך השקעת כספים בנדל"ן מניב ויזמי בישראל ובחו"ל באמצעות חברות נכס בארצות בהן נמצאים הנכסים. אקסיום פעלה במשך למעלה מ-5 שנים והעסיקה 17 עובדים והיא מחוזקת (בשרשור) על ידי דנה תדמור (60%) ואורי עצמון (40%). נכון להיום רשומים באקסיום מאות משקיעים פעילים במספר עסקאות נדל"ן, בין היתר בקנדה, ומונטנגרו ובארץ בקניון הראל שבמשרת ציון וקניון עכו.
לפי החברה, הנסיבות שהובילו אותה לקשיים קשורות בפרויקט נדל"ני שנמצא בקנדה, מרכז מסחרי זלרס, שהוא בבעלות חברת הנכס הקנדית והושכר לעשרות שנים לחברת קמעונאות גדולה במדינה.