$
חדשות נדל

"ענבל אור חשבה שהיא על האולימפוס"

בעל קרקע שמכר אותה לאור טוען כי היא בפיגור של שנתיים בלו"ז ושהשתמשה בהכנסות לקידום פרויקט בשיכון בבלי בת"א. אור: המוכר הוא שמפר הסכמים

אמיתי גזית 08:3007.03.16

"אני לא רואה אותנו ממשיכים עם ענבל אור", אומר אבי גלילי, בעל קרקע שחתם עם אור על עסקת קומבינציה למכירת מגרש בשדרות הילד ברמת גן, שעליו היא מבטיחה לבנות את מגדל אור בשדרה שיכלול 93 דירות. לטענת גלילי, אור אינה עומדת בסיכומים עמו ונמצאת בפיגור של כשנתיים בלוחות הזמנים. הוא מטיל ספק ביכולתה הפיננסית וחושש כי את הכנסותיה משיווק הדירות במגרשו הוציאה לטובת פרויקט "מגלומני", לדבריו, בשכונת בבלי בתל אביב, שבסופו של דבר לא יצא לדרך. לפי הדו"חות שחשפה אור לפני בית המשפט, ב־2011 היא שילמה 11 מיליון שקל תמורת האופציה לרכישת הקרקע בבבלי ב־210 מיליון שקל והוציאה עוד 14 מיליון שקל על שיווק ופרסום הפרויקט ב־2013.

 

בהיעדר הון ראשוני פנתה אור לנתיב קבוצות הרכישה המוכר לה: המקדמות שהעבירו החברים בקבוצה נועדו לממן את ההון הנדרש להשלמת העסקה. אך למרות מאמצי השיווק לא נוצרו די עסקאות, והקרקע נמכרה לבסוף למשפחת כוזהינוף. לדברי גלילי, זו היתה נקודת המפנה בפרויקט שלו עם אור: "היא חשבה שהיא על האולימפוס אבל קיבלה סטירה, ומשם התחילה הידרדרות".

 

"מילה זו לא מילה וסיכום זה לא סיכום"

 

מגרש המריבה בפינת שדרות הילד ורחוב ז'בוטינסקי ברמת גן משתרע על 1.7 דונם. לדברי גלילי, ב־2013 נחתם הסכם עם אור שלפיו היתה אמורה המשפחה לקבל 7–5 מיליון שקל במזומן ו־16 דירות בפרויקט לאחר סיומו. ערך הקרקע לדבריו עמד אז על 56 מיליון שקל.

 

בעת מכירת המגרש אישרה התב"ע (תוכנית בניין העיר) הקיימת הקמת מגדל בן 28 קומות הכולל 77 דירות ו־1,000 מ"ר שטחי מסחר. בהמשך קיבלה אור את הסכמת ועדת התכנון המקומית להגדיל את מספר הדירות ל־93, ואחר כך ניסתה להגדיל את המספר ל־109. לטענת בעלי הקרקע התחייבה אור לשאת בעלויות פינוי הדיירים הקיימים ובמס שבח. "היא עשתה כמה פעולות חיוביות, השקיעה אולי 20 מיליון שקל", הוא אומר, "אבל לא עומדת בלוחות זמנים, מילה היא לא מילה וסיכום זה לא סיכום". לדבריו צירפה אור לקבוצת הרכישה 87 חברים שמהם גייסה כ־43–35 מיליון שקל, ועדיין צברה פיגור של שנתיים בלוחות הזמנים.

מימין עו"ד עמית חדד ענבל אור ועו"ד יעקב וינרוט מימין עו"ד עמית חדד ענבל אור ועו"ד יעקב וינרוט צילום: אוראל כהן

 

"עשינו את כל המטלות שלנו", אומר גלילי. "אישורי בנייה קיימים להערכתי כבר קרוב לשנה. כשבדקנו לפני כשנה את מצב האישורים, אמרו לנו שאור לא שילמה לבעלי מקצוע: מהנדס תחבורה, בטיחות, מכבי אש. מה שהטריד אותנו זה שהיא לא נתנה את הערבויות לבניית הבניין ועוד אין בנק מלווה לפרויקט".

 

אתם שוקלים צעדים משפטיים?

 

"זה לא חכם לבוא ולמוטט אותה בצורה כזו. אם יכריזו עליה כפושטת רגל היא רק תרוויח מכך. צריך ליצור מצב שישמרו עליה מספיק חזק עם איזה חשב מלווה שיבדוק לאן כל שקל הולך ואם היא באמת עומדת בהתחייבויות שלה".

 

מאור נמסר בתגובה: "בעלי הקרקע הם שמפרים את ההסכם עם אור סיטי נדל"ן ואינם עומדים בהתחייבותם לפינוי ולמסירת החזקה בקרקע".

 

חרושת שמועות על הסטת כספים

 

בשבוע שעבר דחה בית המשפט בקשות לפירוק חברת הנדל"ן של אור בטענה כי לא הוכח שאינה יכולה לעמוד בהתחייבויותיה הפיננסיות. השמועות כי אור הסיטה כספים שהעבירו קבוצות רכישה ריחפו כעננה מעל הדיון, וזכו לרוח גבית מהפרסומים כי רשות המסים בודקת הסטת כספים בין הקבוצות.

 

לדברי עו"ד אלי אשל, המתמחה בתחום הנדל"ן, "אין חוק ואין רגולציה לגבי קבוצות רכישה. בשעה שחוק מכר דירות מחייב את החברות להפקיד את כספי הרוכשים בנאמנות ולמשוך אותם במשורה בהתאם להתקדמות הבנייה, הרי אין שום מחויבות כזו על מארגני קבוצות רכישה. אם החברה בחדלות פירעון וכספי קבוצת הרכישה הוכנסו לחשבון החברה, יש לרוכשים בעיה גדולה. אם החברה לא בחדלות פירעון ניתן לשכור עו"ד שיוודא שהכספים מגיעים ליעדם".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x