בלעדי לכלכליסט
אמות זכתה במכרז להקמת 30 אלף מ"ר משרדים בחולון
המתחם המסחרי יוקם באזור התעשייה, והעירייה תיכנס כשותפה ב־22% מהנכס. העסקה נאמדת ב־100 מיליון שקל. מוטי ששון: "האסטרטגיה היא לא למכור שטחים. אני רוצה לקבל מהקרקעות הכנסה שוטפת"
אמות השקעות זכתה במכרז על קרקע בת 33 דונם באזור התעשייה והעסקים של חולון, כך נודע ל"כלכליסט". הקרקע, שנמצאת בבעלות העירייה, ממוקמת סמוך לצירי תחבורה מרכזיים בצומת הרחובות המלאכה ושדרות ירושלים.
- איך הפכו המשרדים של מגדל למחסנים
- בניין משרדים בת"א הושכר ב-144 מיליון שקל
- תוכנית הגג של בת ים: העיר רוצה להתחיל להרוויח מדמי שכירות
מדובר בעסקת קומבינציה שבה התחייבה אמות להקים מרכז עסקים ומשרדים בשטח של כ־30 אלף מ"ר, ובתמורה העירייה תיכנס כשותפה ותהיה בעלת 22% מהנכס שייבנה. מעורבותה של העירייה צפויה לסייע בקיצור הליך מתן ההיתרים והאישורים, וההערכה היא שבעוד כשנה יוכלו דחפורים לעלות על הקרקע.
על פי המהנדס ושמאי המקרקעין גיל וינלס, העסקה נאמדת בסכום של 100 מיליון שקל, לפי חישוב של 300 אלף שקל למ"ר. בתל אביב למשל עלות קרקעות למסחר ומשרדים עומדת על 400 אלף שקל למ"ר. דמי השכירות בחולון נמוכים גם הם בלפחות 30%־40% מאשר בתל אביב, וצפויים לנוע סביב 55־60 שקל למ"ר. זאת לעומת מחירי שכירות של 85־100 שקל למ"ר בתל אביב, ו־90 שקל בהרצליה פיתוח.
עיריית חולון כבר מנוסה בעסקאות קומבינציה עם חברות נדל"ן מניב. לפני שמונה שנים חתמה העירייה על עסקה דומה עם קבוצת עזריאלי להקמת מרכז מסחרי של כ־120 אלף מ"ר ו־100 אלף מ"ר חניה. העירייה העבירה לידי עזריאלי 11 דונם לבניית ארבעה מגדלי עסקים, ונכנסה כשותפה ב־17%.
"האסטרטגיה שלנו כעירייה לא למכור שטחים התבררה כנכונה", אמר מוטי ששון, ראש עיריית חולון. "לפני 15 שנה אמרתי כי אם נמכור את מעט הקרקעות שבידינו אנחנו נאכל את הכסף. העירייה צריכה לדעת לנצל את המשאבים שלה. קרקע היא משאב נזיל, וחולון לא ידועה כעשירה בשטחים (19 אלף דונם, א"ג) כמו שכנותיה תל אביב וראשון לציון (54 אלף דונם ו־61 אלף דונם בהתאמה, א"ג), ולכן אני רוצה לקבל מהקרקעות הכנסה שוטפת כל חודש לכל השנה".
אזור התעשיה בחולון היה מאופיין שנים רבות כאזור תעשייה כבדה של מוסכים ומסגרים. בסך הכל השטח מוערך בכמיליון מ"ר לתעסוקה, מסחר ותעשייה. בשונה מרמת החייל שבצפון תל אביב, החליטה העירייה לא להסיט את התעשייה הכבדה לטובה תעשייה נקייה, אלא לקיים במקביל את שני סוגי התעשייה.
סמנכ"ל מסחר ותעשייה בעירייה חיים כץ אמר: "אנו שמחים שחברות גדולות מביעות אמון באזור התעשייה והעסקים של חולון. ההשקעות שביצענו בשנים האחרונות לשיפור התשתיות ולהקמת מחלף חולון מזרח ופארק פרס מניבות תוצאות חיוביות, ולראיה מספר העסקאות הרב שבוצעו רק בחצי השנה האחרונה של עשרות דונמים באזור".