ביהמ"ש דחה את עתירת גינדי החזקות לפסילת מכרז הקרקעות בשרונה
בגינדי טענו כי על רשות מקרקעי ישראל לפסול את המכרז בו זכתה קבוצת 'מנהל המגורים של ישראל' שמוביל מוטי פלד ולהכריז עליה כזוכה; השופט "לא מצאתי ממש בטענות. לכל היותר מדובר בעניינים טכניים"
נדחתה עתירתה של חברת גינדי החזקות לפסילת המכרז בשרונה, כך עולה מהחלטתו של קובי ורדי, סגן נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שדן בעתירה. בהחלטתו, כתב השופט, כי המליץ לעותרת – גינדי החזקות לחזור בה מעתירתה. "לא מצאתי ממש בטענות שלכל היותר מדובר בעניינים טכניים", כתב ורדי. והוסיף כי היה מצפה מהעותרת שתשקול את עמדתה לגבי העתירה בהתחשב בכך שממש לאחרונה פסק בית המשפט העליון בעתירה דומה. בסיכום חייב השופט את גינדי בתשלום שכר טרחה בגובה של 50 אלף שקל.
- מוטי פלד משיב מלחמה: "ניתן הנחה של חצי מיליון שקל לכל לקוח של גינדי החזקות"
- הטירוף בשרונה לא עוצר: יזמי מתחם רשות השידור רוצים להכפיל את הפרויקט
- שברה שיא: קבוצתו של מוטי פלד זכתה במכרז מתחם רשות השידור ב-1.06 מיליארד שקל
העתירה של גינדי הוגשה לאחרונה לאחר שהפסידה במכרז על המגרש היקר ביותר שנמכר אי פעם בישראל, כאשר ההצעה הזוכה עמדה על 1.06 מיליארד שקל (לפני מע"מ) מטעם קבוצת רכישה של מנהל מגורים ישראל ואילו הצעתה של גינדי החזקות הייתה השנייה לאחר מכן ועמדה על 974 מיליון שקל.
בעתירה, שהוגשה באמצעות עורכי הדין יוסי בנקל ואלי כהן ממשרד ראב"ד מגריזו בנקל ושות', טענה גינדי כי קבוצת הרכישה, המונה 420 חברים, זכתה במכרז שלא כדין, לא עמדה בתנאי הסף של המכרז, וממילא לא תוכל לעמוד בהתחייבויותיה. "הנזקים העלולים להיגרם לציבור וליחידי הקבוצה האמורה כתוצאה מהזכייה האמורה עלולים להיות בלתי הפיכים", נכתב בעתירה המנהלית. "קבוצת הרכישה מורכבת ממאות יחידים ומשפחות – 420 במספר – אשר נראה על פניו שרובם ככולם נעדרים את המיומנות והבקיאות הנדרשת להוציא את זכייתם במכרז מן הכוח אל הפועל".
עוד נטען בעתירה, כי "המדובר באחד מן המכרזים המורכבים ביותר ששווקו אי פעם על ידי מדינת ישראל (אם לא המורכב שבהם), והוא כולל, בין היתר, מטלות בנייה מורכבות ביותר אותן נדרש הזוכה לבצע במסגרת התחייבויותיו, וכן מטלות ציבוריות רבות שמוטלות על הזוכה".
הקרקע בשרונה תאפשר לקבוצה לבנות במגרש 324 דירות, לצד שטחי משרדים בהיקף של 8,010 מ"ר ושטחי מסחר בהיקף של 2,300 מ"ר. בנוסף למחיר הקרקע ולמחיר הפיתוח, יצטרכו חברי הקבוצה לממן גם מטלות ציבוריות רבות, כגון שיפוץ ושימור שלושה מבנים טמפלריים, השלמת דרך תת-קרקעית שתחבר את המתחם למתחמים הסמוכים והקצאת 1,200 מ"ר לשימושים ציבוריים ולמקומות חנייה.
הסיבה לעתירה היא רצונה של גינדי כי יכריזו עליה כעל הזוכה במכרז, או, לחלופין, לפסול את ההחלטה ולהחזירה לטיפול ועדת המכרזים על מנת שזו תכריז על גינדי כעל הזוכה, כך שדחיית העתירה סוללת את הדרך עבור קבוצת הרכישה ולמעשה מחזקת את זכייתה במכרז.