ראש העיר הרצליה: "תוכנית המתאר כוללת פרויקטים שאין להם אחיזה במציאות"
משה פדלון ביקש למשוך את התוכנית, ובוועדת המשנה להתנגדויות דיבר על כך שלא לקחה בחשבון את תוספת היח"ד בהתחדשות עירונית ואינה כוללת תשתיות מתאימות; יזמי נדל"ן שנכחו בדיון התנגדו למשיכת התוכנית אך הדיון הסתיים ללא החלטה
ועדת המשנה להתנגדויות של הוועדה המחוזית מחוז תל אביב דנה היום (ג') בבקשה למשוך את תוכנית המתאר של העיר הרצליה לאחר שאושרה להפקדה בחודש מרץ השנה. התוכנית כפי שאושרה כוללת תוספת של 52 אלף יח"ד אשר צפויות להגדיל את אוכלוסיית העיר מ-90 אלף תושבים כיום ל-200 אלף תושבים עד לשנת 2030.
- מחיר למשתכן הרצליה: 68% לעשירים בלבד
- הרצליה עוברת למסלול לתכנון מואץ: המדינה מקדמת עוד 3,900 דירות
- כך ייראה הקמפוס העצום שמקימה מיקרוסופט בהרצליה
מאז אישורה דרשו תושבים רבים - אשר בהמשך התאגדו למטה מאבק ארצי לבינוי שפוי - למשוך את התוכנית, בטענה כי התכנון שהיא מציגה לקוי ויישומה יפגע בעיר. אל התושבים הצטרף גם ראש העיר משה פדלון אשר הודיע ליו"ר מטה הדיור בחודש יוני כי הוא מתכוון למשוך את התוכנית.
אלא שמשיכת תוכנית מתאר אינה בסמכותו של ראש העיר, ונדרש הליך אישור על ידי הועדה המחוזית שאישרה את התוכנית. תוכנית המתאר של הרצליה החלה את דרכה בשנת 2009, עיריית הרצליה סיימה את הכנת התוכנית בתחילת שנת 2017 והתוכנית הוגשה למחוזית.
אלא שלפי פדלון, בסוף שנת 2013 - במהלך העבודה על התוכנית - התחלף השלטון בעיר והוא, כראש רשות חדשה, החליט לקדם באופן משמעותי תוכניות של התחדשות עירונית. "הנחיתי את המהנדס להתחיל מיד בתוכניות "פינוי בינוי" ותמ"א 38, הכל במטרה לסייע למאמץ הלאומי ולהגדיל את היצע הדירות בעיר. העירייה מאשרת כיום 2,000 יח"ד בשנה, כאשר הממוצע הארצי עומד על 1,100 יח"ד", הוא אמר.
לדבריו, התוכניות של העיר כוללות בנייה של כ-15 אלף יח"ד במסגרת תמ"א 38 ו"פינוי בינוי" ב-30 מתחמים ברחבי העיר, מתוכם אושרו כבר חמישה מתחמי פינוי בינוי ו-200 בניינים לתמ"א 38. "לצערי, היצע יחידות הדיור בהתחדשות העירונית לא נספר בתוכנית המתאר המחוזית - ארצית, וזו טעות של גופי התכנון.
"בניית שכונות שלמות במסגרת "פינוי בינוי" כדוגמת שיכון ויצמן (1,700 יח"ד), שיכון דרום (700 יח"ד) ושכונת יד התשעה (5,000 יח"ד), הם גורמים מאוד משפיעים על התוכנית וצריך לקחת אותם בחישוב הכולל של יחידות דיור בעיר. הם משפיעים על המרחב הציבורי, מוסדות החינוך, התחבורה, תשתיות המים והחשמל ועוד. כאשר חיברנו את היצע הדירות בהתחדשות העירונית ובמתחמים שהוכתבו לנו, קיבלנו כמות דירות במספרים עצומים ולא מידתיים לגודל העיר".
בהמשך דיבר פדלון על נושא התשתיות ואמר, כי לאחר הגשת התוכנית הסתבר לו שלמדינה אין תוכנית תחבורתית מערכתית לגשרים, מחלפים, חיבור לכביש 2 וכביש 4 וכן ליציאות לכביש 531 וכביש 20. כמו כן, טען שאין מענה להגדלת אספקת המים והחשמל.
לצד אלה אמר פדלון, כי לא היה שיתוף ציבור ראוי וכי בתוכנית הופיעו מתחמים שאין להם היתכנות מיידית כמו "תעש רמת השרון" ו"שדה התעופה הרצליה".
"לפי מצב העניינים, זה לא ייצא לפועל ב-20 השנים הקרובות, אז למה זה צריך להופיע במפות ובתוכנית המתאר? לפני שלוש שנים נאמר לנו בוועדה הארצית שהשדה יפונה תוך שלוש שנים, בינתיים לא נעשה שום דבר לקדם שדה חלופי. המסקנה - אסור להעלות בתוכנית המתאר המקומית תוכניות שאין להן סיכוי להתממש בשנים הקרובות".
כאמור, במשיכת התוכנית תמכו גם תושבים ונכחו בדיון נציגים של מטה המאבק למען בינוי שפוי אשר פועלים במספר ערים על מנת למנוע את קידמון של תוכניות שקודמו באופן מהיר ללא מענה להיבטים כמו תשתיות ומבלי לשים דגש על איכות התכנון. בנוסף תמכה במשיכת התוכנית גם עירית רמת השרון, ומנגד, יזמי נדל"ן שנכחו בדיון התנגדו למשיכתה. בשלב זה הדיון הסתיים ללא הכרעה.