בלעדי לכלכליסט
עיכוב של חודש לפחות בהגעת פועלי הבניין מסין
הסיבה: שגרירות סין בישראל טרם אישרה לבייג'ינג כי האתרים שבהם יעבדו הפועלים הם בגבולות הקו הירוק, כפי שקובע ההסכם להבאתם
במטה הדיור של משרד האוצר לא חששו לנקוב לפני כחודש בתאריך המדויק שבו ינחתו בישראל ראשוני פועלי הבניין מסין, מתוך 20 אלף פועלים שאמורים להגיע עד סוף 2018. זה היה אמור לקרות בראשון שעבר, 15 באוקטובר. אולם, התאריך חלף, ובאתרי הבנייה ממשיכים להמתין לתוספת כוח האדם. מבירור שערך "כלכליסט" מול משרדי השיכון והאוצר עולה, כי לעיכוב הנוסף מקור מפתיע, והוא ששגרירות סין בישראל שמתעכבת במתן שורה של אישורים שעליהם עליה לחתום.
- האוצר בלם את הביקוש לדיור, אז איך זה שהמחירים לא יורדים
- מה גרם למשלחת בכירי הדיור לטוס לוושינגטון בהתראה קצרה
- דו"ח ממשלתי מזהיר: "ללא התחדשות עירונית נגיע לקטסטרופה"
כזכור, התנו הסינים את חתימת ההסכם הבילטראלי (דו־מדינתי) להגעת הפועלים, בכך שהם לא יועסקו בשטחי יהודה ושומרון, אלא בפרויקטים הנמצאים בתוך גבולות הקו הירוק בלבד. המנגנון שנקבע לאכיפת ההגבלה היה, שכל קבלן המעוניין בפועלים לפרויקט שלו, יגיש בקשה, עם מספר הפועלים המדויק שבהם הוא מעוניין. על שגרירות סין הוטלה המשימה לקבל לידיה את רשימת הפרויקטים, ולאשר לממשלה בבייג'ינג כי כולם אכן ממוקמים בתוך גבולות הקו הירוק.
לידי מטה הדיור הוגשו בקשות לקבלת פועלים לכ־400 פרויקטים עד כה, שבהם נחוצים 6,000 פועלים. רשימת הפרויקטים הועברה לאישורה של שגרירות סין לפני כמה שבועות, אולם מסיבות שאינן לחלוטין מובנות, הדבר טרם נעשה.
בהיעדר האישור, אף לא אחד מהפועלים עזב את סין, ולדברי גורם במטה הדיור, "עיכוב של חודש בלוחות הזמנים עוד ייחשב כעת להצלחה".
במטה הדיור של משרד האוצר הפנו אותנו למשרד השיכון. ממשרדי האוצר והשיכון לא נמסרה תגובה.