הקבלנים הקימו יחידת חקירות לתאונות בנייה
מטרת היחידה לתחקר ארועים, לדרג קבלנים על סמך בטיחות ולהוריד את מספר ההרוגים השנתי בתאונות בנייה לחד־ספרתי תוך שלוש שנים
יחידה פנימית של התאחדות בוני הארץ תתחקר תאונות בנייה קשות, בעיקר כאלה עם פצועים והרוגים. היחידה תורכב משלושה אנשים בהם הח"כ לשעבר אלוף (במיל') איל בן ראובן שהוביל את המהלך.
מטרות היחידה אינן להפנות אצבע מאשימה אלא להכניס תרבות של תחקור שבסיומו נכתבות מסקנות והמלצות מעשיות, שיועברו לקבלנים. בשלב הבא, בכוונת מטה הבטיחות לספק לקבלנים כלים בסיסיים לתחקור גם בתאונות שאין בהן נפגעים. ההגעה לשטח מתואמת עם יחידת פלס המשטרתית לחקירת תאונות עבודה.
התחקור הוא חלק ממהלך כולל של מטה הבטיחות בהתאחדות, כשבמקביל מתכוונים הקבלנים להגיע להסכמים עם חברות הביטוח כדי שאלה ינהיגו רמות שונות של תשלום עבור פוליסת הביטוח לקבלנים, בהתאם להשקעה ברמת הבטיחות באתר. בנוסף בכוונת הקבלנים לייצר דירוג של קבלנים אשר יהיה מוסכם גם על משרדי הממשלה, גם על סמך מספר אירועי הבטיחות שהתרחשו באתריהם. מטרת הדירוג היא שקבלן שירצה לגשת למכרז שפורסם על ידי משרד ממשלתי יגיע עם ציון בטיחות אשר ישוקלל במסגרת המכרז, ויהיה שיקול לבחירתו.
לדברי בן ראובן קיימים הבדלים עצומים בתפיסת הבטיחות בין קבלנים, כאשר מצד אחד ניצבות מספר חברות גדולות אשר הצליחו להטמיע תרבות של בטיחות, משקיעות בתחום ומתייחסות לכל ארוע בחומרה רבה, לבין קבלנים קטנים, חלקם אף לא חוקיים, אשר מתנהלים באופן מסוכן, מבלי שהם מבצעים את הנחיות הבטיחות.
היעד שהמטה הציב לעצמו הוא מספר חד ספרתי של הרוגים בתאונות בתוך שלוש שנים.
ב־2017 נהרגו 35 עובדים בתאונות בנייה ובשנת 2018 עלה המספר ל־41, בהם שלושה עוברי אורח. כך שיעד הקבלנים מהתאחדות בוני הארץ, אף שאינו עומד על אפס תאונות - הוא שאפתני למדי ויחייב שיתוף פעולה שלהם בתחום הבטיחות.