זאב בילסקי תומך בעמדת הקבלנים ומעדיף להאריך את תמ"א 38
תוקפה של תמ"א 38 צפוי להסתיים במאי 2020 ומינהל התכנון וראשי הערים מתנגדים להארכתה. הנושא צפוי להגיע להכרעת המועצה הארצית לתכנון ובנייה, שבראשה עומד בילסקי
יו"ר מטה הדיור, זאב בילסקי, תומך בעמדת הקבלנים ומעדיף להאריך את תמ"א 38 לחמש שנים נוספות אשר יתחילו במאי 2020.
- ראש עיריית גבעתיים: "תמ"א 38 הורסת התחדשות עירונית"
- גם אם תמ"א 38 תבוטל, רוב תוכניות הבנייה יישארו בתוקף
- מינהל התכנון הטיל פצצה, ותעשיית תמ"א 38 בסכנה
בדיון שהתקיים היום (א') במטה הדיור בנוגע לעתידה של תמ"א 38, בהשתתפות גורמים מהרשות להתחדשות עירונית, משרד המשפטים, אגף תקציבים, מינהל התכנון ומשרד השיכון, בילסקי, שהוא גם יו"ר המועצה הארצית, תמך בהארכת תמ"א 38 במתכונתה הנוכחית. למרות התנגדות מינהל התכנון וראשי הערים, והעובדה שהתוכנית הנוכחית לא מספקת מענה לחיזוק מבנים בפריפרייה.
תוקפה של תמ"א 38, התוכנית הלאומית לחיזוק מבנים, צפוי להסתיים במאי 2020. בניגוד להערכות קודמות, בחודש יוני האחרון הטילה מנהלת מינהל התכנון, דלית זילבר, פצצה כאשר הצהירה כי העמדה של מינהל התכנון מתנגדת להארכת התוכנית.
בהמשך נחשף מכתב של מינהל התכנון שממנו היה ברור כי במינהל מגבשים בימים אלה תוכנית חלופית אשר תהווה חלופה לתמ"א ותספק מענה אמיתי גם למבנים בפריפריה אשר כיום לא ניתן לחזק אותם בהיעדר כדאיות כלכלית.
למרות עמדת מינהל התכנון, מי שיכריע בסיכומו של דבר זו המועצה הארצית לתכנון ובנייה שבראשה עומד בילסקי, ובחודשים הקרובים, עד
לישיבה המדוברת צפוי כל אחד מהגופים לנסות לבסס את עמדתו כדי להכריע בבוא העת. במועצה הארצית יש 32 חברים מהם 11 נציגים של משרדי ממשלה. לשלטון המקומי יש 8 נציגים. חברים נוספים במועצה הם נציגים של המהנדסים, האדריכלים, והארגונים הירוקים.
השיקולים שעלו מהמכתב של מינהל התכנון מציגים עמדה ולפיה הגורמים המקצועיים מעדיפים תוכניות לפינוי בינוי על פני תמ"א 38 שמאפשרת הוצאת היתר בנייה על מגרש בודד בלי להביא בחשבון היבטים תכנוניים רבים ובהם צורכי ציבור כגון מוסדות חינוך וגנים ציבוריים.
עם זאת, טענות הנגד שעלו מצד הקבלנים והגורמים המקצועיים כגון עורכי דין המתפרנסים מהתוכנית היו כי ביטול התוכנית ללא חלופה הולמת תפקיר את תושבי ישראל. לטענתם, ביטול התמ"א יוביל לירידה משמעותית של 12 אלף יח"ד בשנה מהתחלות הבנייה באזורי הביקוש ולעליית מחירים מטורפת. לעמדת הקבלנים, יש לתקן את הכשלים התכנוניים בתוכנית במקום לחסלה.