משרד הפנים דחה את העלאת הארנונה
גם הצעד המינורי של עיריית ת"א נגד דירות Airbnb נכשל; "משמעות הבקשה היא העלאה ניכרת החורגת ממגבלת הקווים המנחים של התעריפים הקיימים למגורים"
משרד הפנים דחה את צו הארנונה לשנת 2019 של עיריית תל אביב, אשר כלל ייקור של הארנונה הנגבית מדירות המשמשות באופן קבוע לאירוח באמצעות אתר Airbnb.
- בגלל הבחירות: בג"ץ אישר הארכת פעילות החברות הפרטיות לגביית ארנונה בחצי שנה
- מחצית התושבים בתל אביב גרים בשכירות
- נכס לא ראוי למגורים יחויב בארנונה
לפי הצו שאושר בוועדת הכספים בסוף ינואר, אמור היה תעריף הארנונה הממוצע למגורים בעיר לעמוד על 52.20 שקל למ"ר לשנה, תעריף הנחשב כנמוך ביחס לערים אחרות. אלא שבתוך פרק "בניינים המשמשים למגורים הוסיפה העירייה סיווג חדש – "דירות נופש", ובו כללה נכסים המשמשים באופן קבוע להשכרה ארוכת טווח. לסיווג זה נקבע תעריף שונה של 120.9 שקל למ"ר לשנה – יותר מפי שניים מהתעריף למגורים.
התגובות למהלך היו פושרות. בעוד שתוספת העלות למשכירי דירות לטווח קצר אמורה היתה לעמוד על אלפי שקלים בודדים לשנה פר דירה, הזינוק בהכנסות של מי שיסב את דירתו לדירת אירוח עשוי להגיע לעשרות אלפי שקלים. לכן אף גורם בתחום לא התייחס להחלטה ככזו שצפויה לשנות את התפשטות דירות Airbnb בעיר. ואולם כעת מתברר שגם צעד מינורי זה נדחה על ידי משרד הפנים. במכתב ששלח בספטמבר משרד הפנים לעירייה הסביר כי "הבקשה נדחתה משום שההגדרה המבוקשת אינה ברורה, שכן לא ברור מהם התנאים להחלת סיווג זה (הכוונה ל"דירת נופש", ש"צ) על נכס". עוד נכתב כי "משמעות הבקשה היא העלאה ניכרת החורגת ממגבלת הקווים המנחים של התעריפים הקיימים למגורים".
מעיריית תל אביב לא התקבלה תגובה בנושא.