$
חדשות נדל

העליון הכריע: בניין שנבנה ללא היתר - לא יקבל אישור לתוספת זכויות בנייה במסגרת תמ"א 38

ביהמ"ש דחה עתירה של יזם שביקש לקדם את הליך תמ"א 38, בשם דיירי בניין ברמה"ש שנבנה בשנות ה-70 ללא היתר; עמדתו עומדת בקנה אחד עם עמדת הוועדה המקומית וועדת הערר

דותן לוי 08:4311.02.20

העליון דחה עתירה של יזם שביקש לקדם תמ"א 38 במסלול של הריסה ובנייה בשם דיירי בניין ברחוב בראשית 2 ברמת השרון. הבניין, בן שלוש קומות ותשע דירות, נבנה בשנות השבעים ללא היתר.

 

 

ב־2017 הוגשה לוועדה המקומית בקשת היתר להרוס את הבניין ולבנות במקומו בניין בן שש קומות ו־24 דירות. הוועדה דחתה את הבקשה בנימוק שאין להתיר תוספת זכויות בנייה לבניין שנבנה ללא היתר כדין; ועדת העררים דחתה את הערר שהוגש לה, ביהמ"ש המחוזי בתל אביב דחה את העתירה שהוגש לו, ולבסוף העליון דחה את העתירה.

 

פרויקט תמ"א 38 פרויקט תמ"א 38 צילום: פדרו

 

בעתירה טען היזם כי הקבלן שבנה את הבניין שילם את כל האגרות וההיטלים, והעירייה איפשרה את חיבורו לחשמל, את אכלוסו ואת רישומו כבית משותף. כמו כן בשנת 2000 הוועדה המקומית אישררה את היתר הבנייה לבניין לצורך תוספת בנייה על גגו.

 

הוועדה המקומית וועדת הערר טענו כי עד היום אין לבניין היתר בנייה, ואף שבשנת 2000 הוועדה המקומית החליטה לתת לבניין היתר, דיירי הבניין לא פעלו להוצאת ההיתר בפועל. הטיעון החזק ביותר נגד היה כי מתן גושפנקא חוקית לבניין שנבנה ללא היתר ייצור אי שוויון ביחס לבניינים אחרים במצב דומה.

 

העליון תמך פה אחד בעמדת הוועדה המקומית וועדת הערר.

 

עו"ד עמית נסים, שותף במשרד עו"ד מינצר־כרמון, נסים, המתמחה בהתחדשות עירונית: "בכל אותן שנים הבעלים לא ניסו לקבל היתר בנייה כדין, ופסק הדין מחדד את המסר שלפיו תמ"א 38 לא יכולה להלבין עבריינות בנייה".

x