$
רכישות

קרנות הגידור רוצות גם את רווחי הכדורגל

קרנות גידור מתעניינות בתשואה של 64% לשחקן אליה ניתן להגיע בשוק העברות בכדורגל, והמועדונים מצידם מחפשים מימון

בלומברג 14:0201.11.11

קרנות גידור מהמרות על שוק העברות השחקנים בספרד, פורטוגל וטורקיה, ונכנסות לעימותים עם האוהדים, הטוענים שהן מרוויחות מהקשיים הפיננסיים של הקבוצות.

 

קוואליטי ספורטס אינבסטמנטס, הנמצאת באי ג'רזי בתעלת לה-מאנש, ודויין קפיטל פרטנרס מלונדון, עובדות עם קבוצות, ביניהן אתלטיקו מדריד, ספורטינג ליסבון ובשיקטאש הטורקית, כדי לממן חתימות בתמורה לנתח מהרווחים כשהשחקנים יועברו למועדון אחר.

 

ההשקעות, עשויות להניב תשואות של עד 64% לשחקן לקרן בניהול בנקו אספיריטו סנטו, הולכות ונעשות נפוצות בספרד, כיוון שהבנקים מסרבים להאריך את האשראי למועדונים, לדברי סגן נשיא הליגה לשעבר, חאבייר טבס. המגמה פוגעת ביכולת המועדונים להרוויח ממכירות שחקנים, אחד ממקורות ההכנסה העיקריים שלהם, אמר חוסה לואיס סנצ'ס, ראש מועדון אוהדי אתלטיקו.

 

"זה פיתרון לטווח הקצר שמרוויחה ממנו רק קבוצה קטנה של משקיעים ובעלי הקבוצות", אמר סנצ'ס. "זו לא דרך לפתח קבוצת כדורגל".

 

הקרנות רוכשות אחוזים משחקנים. פיפ"א אישרה את הרכישות, שהפרמיירליג האנגלית אוסרת מאז 2008, כל עוד הן לא יפריעו בטריידים של השחקנים.

 

 אספיריטו סנטו מליסבון מנהל את קרן בנפיקה אול סטארטס מאז 2009, והימר ב-44 מיליון יורו (62 מיליון דולר) על אחוזים של 24 שחקנים במועדון, לפי מסמכי הקבוצה. לפי חישובי בלומברג, רכישה בשל 4.4 מיליון יורו של 20% מהזכויות של אנחל די מריה ב-2009 הניבה תשואה של 64% לאחר שהוא הצטרף לריאל מדריד תמורת 36 מיליון יורו. התשלום יועבר במשך כמה שנים.

 

 

פאלקאו. תשואה של 164% ויותר פאלקאו. תשואה של 164% ויותר צילום:איי אף פי

 

דוברת אספיריטו סנטו אנה מאטוס סירבה לספק מידע על הביצועים הכוללים של הקרן, וכך גם דובר בניפיקה ריקרדו מאיה.

 

קוואליטי ספורטס רכשו נתח מהזכויות לכ-15 שחקנים לאחר שגייסו כספים מ-20 משקיעים, אמר פיטר קניון, בכיר לשעבר בקריאייטיב ארטיסטס אייג'ינסי (CAA) וכעת יועץ לחברה. בחודש שעבר. הקרן היא יוזמה של סוכנות הכישרונות CAA לבין גסטיפוט, המייצגת את כריסטיאנו רונלדו, השחקן היקר בעולם, ועוד כ-70 שחקנים נוספים. פיפ"א בודקת שהקרן אינה סותרת את חוקי הכדורגל.

 

דויין קפיטל, הנמצאת במשרד באזור מייפר בלונדון שסוחרים בו גם באורניום, חתמה על הסכם חסות עם אתלטיקו מדריד הספרדית, חטאפה וספורטינג חיחון, כדי להשקיע בזכויות השחקנים באמצעות חברה במלטה, לפי הודעה מה-20 באוקטובר. בכירים בדויין סירבו להגיב. כשנשאל על הקשרים של אתלטיקו עם קרנות השקעה, מנהל הספורט חוסה לואיס פרס קמינרו אמר לכתבים ב-7 בספטמבר שבכירים תמיד פועלים לטובת הקבוצה, אף ש"אנחנו לא תמיד רוצים לדבר על כל מה שאנחנו עושים".

 

דובר המועדון, חואן חוסה אנאוט, סירב לספק פרטים על ההסכמים עם קרנות ההשקעה.

 

דובר ספורטינג חיחון חוסה לואיס רוביירה אמר שהמועדון טרם מכר כרטיס השחקנים. דוברת חטפה לוס מונסון אמרה שאין במועדון אנשים הזמינים לתגובה. גורמים בבשיקטאש לא השיבו על שתי בקשות לתגובה.

 

המימון של מועדוני הכדורגל בספרד היו "על הקצה" עוד לפני משבר האשראי, וכעת הבנקים מסרבים להאריך להם את קווי האשראי, אמר טבס. יחס ההלוואות הרעות בספרד עלה ל-7.15% באוגוסט, שיא מאז 1994, לפי הבנק המרכזי של ספרד.

 

כעת כל המועדונים, מלבד הקבוצות הגדולות ביותר, ריאל מדריד וברצלונה, מורידים משכורות ב-25% כדי להחזיק מעמד, וחלקם פונים לקרנות השקעה למימון חתימות, אמר טבס.

 

"למועדונים רבים זו הדרך היחידה לקבל גישה לאשראי", אמר טבס בראיון. "זה משקף את המצב במדינה".

 

לאחר שביקשו הגנה מפני נושים, ריאל סארגוסה מימנה באוגוסט "כמעט את כל" התשלום להחתמת השוער של בנפיקה רוברטו חימנס, תמורת 8.6 מיליון יורו, באמצעות קרן השקעות, אמר דובר הקבוצה רובן ראמוס.

 

בפורטוגל, ספורטינג ליסבון רשמה הפסד נקי של 44 מיליון יורו בשנה שהסתיימה ביוני, אז היא מכרה חלקים מזכויות הטרנספר של שבעה שחקנים לקוואליטי ספורטס, לפי הדו"ח השנתי של הקבוצה שפורסם ב-14 בספטמבר. החברה לא דיווחה על הסכום שגבתה מהקרן.

 

הפרמיירליג אסרה על בעלות צד ג' של זכויות שחקן. "זה עדיין מאוד חשוב לאוהדים: הרעיון שהשחקנים שייכים לקבוצה ולא לקרן גידור", אמר טום קאנון, מרצה באוניברסיטת ליברפול וחוקר מימון כדורגל. "זה לא רצוי ולא מתקבל בברכה".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x